Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem na kilku skyblock'ach, oraz na jednym z modami, wszędzie start był taki sam:

Niemalże niekonczące się Cobblestone'a z marnymi efektami.

Niestety sama technika zdobywania rud nie została zmieniona,

Zdziwiłbyś się gdybyś zagrał w skyblocka na modpacku Agrarian Skies, to jest jedyny modpack który zmienia całkowicie skyblocka.

Chętnie wejdę zobaczyć jak to zrobiłeś i jakie mody ciekawe tu są :D

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zdziwiłbyś się gdybyś zagrał w skyblocka na modpacku Agrarian Skies, to jest jedyny modpack który zmienia całkowicie skyblocka.

Chętnie wejdę zobaczyć jak to zrobiłeś i jakie mody ciekawe tu są :D

Wiem slyszalem o Tym, jednakze chcialem zostac przy standardowych technicznych modach ;]

Mozliwe ze po jakims czasie bedziemy dogrywac nowe mody, tak by gracze mieli co robic caly czas, oczywiscie jesli maszyna bedzie ciagnela ;D

Ile mój steam jest warty... :( ---> LINK <---

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Nie wiem jakie dokładnie są mody ale mogę zaproponować kilka fajnych dobrych pod skyblocka:

- Chisel

- Carpenter's Blocks

- BiblioCraft

- Extra Utilities

- Simply Jetpacks (jeśli jest ThermalExpansion)

- Magical Crops (chyba że zbyt OP)

I czy są mody takie jak:

- ThermalExpansion

- Tinker's Consturct

- Applied Energistics

- MineFactory Reloaded

Opublikowano

Nie wiem jakie dokładnie są mody ale mogę zaproponować kilka fajnych dobrych pod skyblocka:

- Chisel

- Carpenter's Blocks

- BiblioCraft

- Extra Utilities

- Simply Jetpacks (jeśli jest ThermalExpansion)

- Magical Crops (chyba że zbyt OP)

I czy są mody takie jak:

- ThermalExpansion

- Tinker's Consturct

- Applied Energistics

- MineFactory Reloaded

Thermal Expansion  

Applied Energistics  

MineFactory Reloaded  

Extra Utilities  

Tinker's Construct  -

Zobaczę co to za mody (Chisel, Magical Crops, Carpenter's Blocks) i mozliwe ze dogramy.

Bibliocraft uwazam za mod "kosmetyczny" wiec raczej go nie bedziemy wgrywac.

Co do serwera:

Niestety jestesmy zmuszeni usunac mod BattleGear, gdyz nie jest kompatybilny z wiekszoscia modow ktore posiadamy, i znikaja przedmioty (a tego chyba nie chcemy :P) Sprobujemy cos pozniej wykombinowac jako zastepstwo...

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Może screen z katalogu mods wrzucisz? 

Realnie rzecz biorąc, screen mógłby dzialac jako anty-reklama ;]

Jesli pobierzesz zeby zobaczyc mody - wejdziesz na serwer.

Natomiast jesli jest jakis mod ktory sie komus nie podoba, nawet nie pobierze ;D

Taki chwyt reklamowy ;]

Opublikowano

Ja raczej nie mam modów które mi się nie podobają :) Są mody których nie używam :)

Jeśli jest trudno to jest fajnie, a jeśli są mody które ułatwiają to jak ktoś nie chce to nie musi używać. Takie moje zdanie ;)

Opublikowano

Ja raczej nie mam modów które mi się nie podobają :) Są mody których nie używam :)

Jeśli jest trudno to jest fajnie, a jeśli są mody które ułatwiają to jak ktoś nie chce to nie musi używać. Takie moje zdanie  ;)

Tak, zgodze sie z Toba, jednakze sa na tym forum ludzie ktorzy uwazaja ze przykladowo jak nie ma EE2 to gra jest bez sensu. Ja osobiscie uwazam ze gra z EE2 jest bezsensowna ;p Ale dzieki temu ktos moze pobrac paczke z nadziją ze jest EE2, a jak zobaczy jak sie gra na serwerze bez EE2 to moze zostanie ;p

Opublikowano

Planujecie jakieś wojny wysp? Chodzi mi o to czy będzie możliwość wtargnięcia na wyspę innej osoby i obrabowania jej lub jej właściciela. 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Planujecie jakieś wojny wysp? Chodzi mi o to czy będzie możliwość wtargnięcia na wyspę innej osoby i obrabowania jej lub jej właściciela. 

Przy modach technicznych za dużo do stracenia, większość graczy straci chęć grania dalej jak straci najcenniejsze rzeczy z wyspy. Ja wole spokojniejsze klimaty :x

Opublikowano

Niby tak, ale daje to też więcej możliwości również podczas obrony. Nie chodzi mi o całkowite odblokowanie wszystkiego, ale taka możliwość używania tnt oraz pvp na wyspach innych (niech to będą nawet tylko weekendy). Chyba zbytnio przesadzone nie będzie a troszkę urozmaici rozgrywkę  :)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Moze sprobujemy zrobic cos takiego, jak mozliwosc wlaczenia pvp na wyspach przez graczy, wtedy bedzie mozna rabowac siebie nawzajem (przykladowo tylko ci co juz moga ze soba rywalizowac, beda tego uzywali), aczkolwiek jest to duze ALE, gdyz jak ktos wyzej powiedzial, mody techniczne, za duzo do stracenia. We'll see

edit:

Prawdopodobnie dodamy mod Zelda, i umiescimy bossy w netherze aby Nether byl jescze ciekawszym miejscem (poki co beda to godziny 18-20 gdy Nether wlaczony, jesli chcecie zmiane, prosze umieszczac info w postach nizej)

Opublikowano

Ok, super wszystko swietnie, ale prosilbym o mala porade bo juz nie wytrzymuje xD

Po zarejestrowaniu po raz pierwszy + po zalogowaniu przenosi na swiat na ktory nie chce zeby przenosilo.

EssentialsSpawn , wszystkie spawny zapisane na moj spawn, authme spawn rowniez w to samo miejsce, a mimo to przenosi na ten gowniany swiat.

Ktos wie z czym problem ? :D

Opublikowano

up

w server.properties web world= nazwa

Wlasciwie to juz sobie poradzilem, kto by mial z tym problem, w authme nalezy dodatkowo ustawic w pliku konfiguracyjnym, ktore spawny sa akceptowalne ;p

Opublikowano

Serwer jeszcze nie wystartowal wiec banner jest niewymagany!

Z administracją się nie dogadasz, ma być i koniec, nie ma lipy że nie ma serwera jeszcze, ponieważ baner obowiązkowy.

Nie mogę się już doczekać startu serwera :3

Opublikowano

Z administracją się nie dogadasz, ma być i koniec, nie ma lipy że nie ma serwera jeszcze, ponieważ baner obowiązkowy.

Nie mogę się już doczekać startu serwera :3

Nie mogą mi zamknąć tematu skoro nie ma banera jak serwer nie wystartował... Nie maja takiego prawa baner wymagany po starcie. Aktualnie robię swój serwer na modach zrobiłem reklamę i nie ma bannera i mnie to nie obchodzi nie mogą mi zamknąć.

| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 | 550 | 600 | 650 | 700 | 750 | 800 | 850 | 900 | 950 | 1000 |

Serwer Na Modach

http://www.mpcforum.pl/topic/1409866-highmod-serwer-na-modach

Opublikowano

BRING

UP

MY

Opublikowano

Jest jakaś rekrutacja ?

Na razie bynajmniej nie ma, ale fakt faktem , przyda sie kilku moderatorow itp.

Niestety do tego potrzebuje ich chociaz troche znac wiec rekrutacja ruszy dopiero po odpaleniu serwera.

Opublikowano

O której godzinie start? jak byś szukał moderatora czatu to pisz do usług jestem ^._.^

Jak ogarnie launcher, no chyba że zaoferuję wersję manualną do ściągnięcia, póki co trzeba czekać na nowe wieści :3

Opublikowano

Mysle ze zaoferuje wersje manualna, a launcher sie zrobi na dniach ;p

Chyba ze wolicie poczekac do poniedzialku i wtedy serwer ruszy na 100% ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...