Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwny internet

Timezpl

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam dziwny problem z internetem. Na laptopie łączę się do wifi (tego z komputera) i mam tam pobieranie 400kb/s czasem 500kb/s. A na komputerze mam maksymalnie 175kb/s Czy to może być jakiś limit ? Może słaba karta sieciowa ?

Czasem mam takie bugi z internetem że pobiera mi 20000 kb/s raz pisało że gb/s. Najdziwniejsze było to że tyle pobierało na poważnie. Plik był po chwili pobrany cały. Całe archiwum dobre bardzo dziwne to jest. Internet Radiowy.

Tutaj na steam dziwny bug ;d

post-1098013-0-43097100-1404838659_thumb.png

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień po prostu serwer z którego pobierasz na steam (na kompie) i będzie ok.

Nie rozumiem :/

Chodzi o to że to trochę zbagowany jest ten internet wszystko opisałem wyżej. Tak się dzieje co jakiś czas z tym internetem że tak zaczyna szybko pobierać przez 2/3 sekundy i potem spada czasem zostaję dziwnie przy 10000kb/s Co jest dziwne ja mam internet 1mb/s wykupiony a na laptopie do tego z wifi bierze 350kb/s a na komputerze max 175kb/s

Opublikowano

Ale chodzi o to że Pobiera mi tak na steam jak i na zwykłym internecie. Takie dziwne rzeczy się dzieją

Opublikowano

sam jesteś dziwny jak tak prostej rzeczy jak błąd programu nie potrafisz zrozumieć, steam liczy cache do prędkości czyli to co już ściągnięte

w steamie to nie nowośc , u siebie praktycznie zawsze widzę transfery ok 10-15 Mb/s przy faktycznym ściągania ok 2 Mb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czytaj dalej. Normalnie tez tak mam na zwyklym internet exploder ze pobiera mi 100000mb/s. A takiego internetu nie mam. A steam juz wyjasniony dziekuje. Teraz tylko ten internet. Na laptopie podlaczam sie do swojego wifi i mam tam pobieranie 300-600kb/s. A na komputerze maksymalnie 175kb/s. Czasem mi sie cos buguje na komputerze i pobieralem kiedys plik przy predkosci 2000gb/s i taki plik pobral sie . W 2-3 sekundy. Sprawdzilem archiwum i bylo wszystko dobrze pobrane. Moze to przez karte sieciowa w komputerze? Moze w laptopie jest mocniejsza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...