Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwny internet

Timezpl

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam dziwny problem z internetem. Na laptopie łączę się do wifi (tego z komputera) i mam tam pobieranie 400kb/s czasem 500kb/s. A na komputerze mam maksymalnie 175kb/s Czy to może być jakiś limit ? Może słaba karta sieciowa ?

Czasem mam takie bugi z internetem że pobiera mi 20000 kb/s raz pisało że gb/s. Najdziwniejsze było to że tyle pobierało na poważnie. Plik był po chwili pobrany cały. Całe archiwum dobre bardzo dziwne to jest. Internet Radiowy.

Tutaj na steam dziwny bug ;d

post-1098013-0-43097100-1404838659_thumb.png

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień po prostu serwer z którego pobierasz na steam (na kompie) i będzie ok.

Nie rozumiem :/

Chodzi o to że to trochę zbagowany jest ten internet wszystko opisałem wyżej. Tak się dzieje co jakiś czas z tym internetem że tak zaczyna szybko pobierać przez 2/3 sekundy i potem spada czasem zostaję dziwnie przy 10000kb/s Co jest dziwne ja mam internet 1mb/s wykupiony a na laptopie do tego z wifi bierze 350kb/s a na komputerze max 175kb/s

Opublikowano

sam jesteś dziwny jak tak prostej rzeczy jak błąd programu nie potrafisz zrozumieć, steam liczy cache do prędkości czyli to co już ściągnięte

w steamie to nie nowośc , u siebie praktycznie zawsze widzę transfery ok 10-15 Mb/s przy faktycznym ściągania ok 2 Mb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale chodzi o to że Pobiera mi tak na steam jak i na zwykłym internecie. Takie dziwne rzeczy się dzieją

Opublikowano

Czytaj dalej. Normalnie tez tak mam na zwyklym internet exploder ze pobiera mi 100000mb/s. A takiego internetu nie mam. A steam juz wyjasniony dziekuje. Teraz tylko ten internet. Na laptopie podlaczam sie do swojego wifi i mam tam pobieranie 300-600kb/s. A na komputerze maksymalnie 175kb/s. Czasem mi sie cos buguje na komputerze i pobieralem kiedys plik przy predkosci 2000gb/s i taki plik pobral sie . W 2-3 sekundy. Sprawdzilem archiwum i bylo wszystko dobrze pobrane. Moze to przez karte sieciowa w komputerze? Moze w laptopie jest mocniejsza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...