Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends - mój antywirus wykrywa wirusy

MikeMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Chciałem powrócić do gry League of Legends. Lecz po pobraniu z oficjalnej strony moj antywirus usuwa go po chwili pod bo twierdzi że jest na nim wirus. (WS.Reputation.1) Ktoś wyjaśni mi o co chodzi? Antywirus to Norton Symantec. Jakiś rok temu gdy korzystałem z AVG League of Legends normalnie pobierałem ,instalowałem i grałem... A teraz ma niby ten wirus. Prosze o pomoc. Nie wiem czy przywrocać usnięte pliki przez wirusa czy nie. Pomocy

Opublikowano

Przeskanuj komputer malwarebytes anti-malware tym programem i może spróbuj zainstalować normalny anty virus 

W samej grze nie ma wirusa, natomiast może wykrywa ci go w pandomediabooster? ( dziwne )

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Powróć na poprzedni antywirus, AVG jest moim zdaniem równie skuteczny, a problem powinien się automatycznie rozwiązać :)

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

Moj antywirus syngalizuje mi wirusy po samym pobraniu ze strony... Antywirusa nie zmienie bo AVG jest o wiele bardziej mniej skuteczny od Nortona.

Dziwi mnie że jakoś AVG nic nie wykrywał a norton wykrywa...

Opublikowano

Jeżeli antywirus wykrywa wirusa w lolu z oficjalnej strony to masz 2 opcje:

1. Zmień antywirusa bo najwidoczniej jest c*****y.

2. Masz wirusa (ale na 100% nie chodzi o lola) i dlatego wyskakuje komunikat.

Zmień na Kasperskiego albo AVG, przeskanuj - jeżeli nic na jednym z tych nie wyskoczy to oznacza że Norton nie nadaje się na antywirusa.

Moj antywirus syngalizuje mi wirusy po samym pobraniu ze strony... Antywirusa nie zmienie bo AVG jest o wiele bardziej mniej skuteczny od Nortona.

Dziwi mnie że jakoś AVG nic nie wykrywał a norton wykrywa...

To że Norton wykrywa wirusy przy nie-zawirusowanych grach oznacza że jest lepszy? :D Norton od zawsze był i będzie gównem. Zmień antywira i zrób skana, Norton jest znany z tego że wykrywa wirusy tam gdzie ich nie ma.

Opublikowano

Prosze?! Dziwi mnie twoje zdanie o Nortonie ale wśród informtyków jest on uważany za świetny program antywirusowy i ja też się tego trzymam.

Na 100% nie mam żadnych wirusów... Wirus jest od pliku pobieranego z Lola. Komputer mam świeżo po formacie.

Prosze o dalszą pomoc... Wirus wykrywany to WS.Reputation.1

Opublikowano

Akurat to nic nowego w wydaniu antywirusa Norton.

Kiedyś bez powodu blokował Firefoksa i było to samo czyt. WS.Reputation.1

Nic ci nie grozi, dodaj lola do wykluczeń.

Opublikowano

Czesc.

Chciałem powrócić do gry League of Legends. Lecz po pobraniu z oficjalnej strony moj antywirus usuwa go po chwili pod bo twierdzi że jest na nim wirus. (WS.Reputation.1) Ktoś wyjaśni mi o co chodzi? Antywirus to Norton Symantec. Jakiś rok temu gdy korzystałem z AVG League of Legends normalnie pobierałem ,instalowałem i grałem... A teraz ma niby ten wirus. Prosze o pomoc. Nie wiem czy przywrocać usnięte pliki przez wirusa czy nie. Pomocy

1. Nie ma wirusa.

2. League of Legends poleca Avast ,sam go używam w ogóle prawie nie ( każdy wirus coś tam ) przeciąża.

1. Nie krytykujcie nortona ,bo to moja sprawa czego używam... Dałem za niego sporo i nie mam zamiaru rezygnować.

2. Nie mam zamiaru używać Avasta bo to jest darmowe a darmowe uwież mi nie jest lepsze od tego za 100zl.

3. Chodzi mi o sam fakt czy moge zignorować moj antywirus i mimo to kontynuować?

Błagam Cie Battelet nie gadaj głupot... wole wybrać antywirus który polecił mi informatyk który pracuje jako informatyk pokończył różne szkoły inf. i tyle...

Niedawno był przeceniony ( lepsza wersja ) z 169zł do chyba 79zł.

47990292595971448862.png

Opublikowano

1. Nie krytykujcie nortona ,bo to moja sprawa czego używam... Dałem za niego sporo i nie mam zamiaru rezygnować.

2. Nie mam zamiaru używać Avasta bo to jest darmowe a darmowe uwież mi nie jest lepsze od tego za 100zl.

3. Chodzi mi o sam fakt czy moge zignorować moj antywirus i mimo to kontynuować?

Błagam Cie Battelet nie gadaj głupot... wole wybrać antywirus który polecił mi informatyk który pracuje jako informatyk pokończył różne szkoły inf. i tyle...

Opublikowano

7d35e53a542200_full.gif7d35e53a542200_full.gif7d35e53a542200_full.gif

To byłem ja po przeczytaniu tematu, mogłeś jakiś lepszy dać... Anyway, wątpię żeby LoL miał jakieś wirusy, więc możesz śmiało kontynuować.

Opublikowano

Jeżeli norton jest to taki doobry antywirus, a w lolu na 100% nie ma wirusa, to po co wgl się pytasz? jedyna możliwość jest taka, że masz innego wirusa który ci infekuje pliki gry - lub po prostu antywirus wykrywa wirusa tam gdzie go nie ma

Norton może być dobrym antywirusem gdy myślisz:) lepiej sam sprawdź te pliki które on wykrywa, bo w lolu nie ma wirusów, a norton ma wiele takich problemów, że wykrywa wirusa a go tam nie ma

Opublikowano

Jak mogło coś innego zainfekowac ,jeżeli ja wgl tego nawet nie zainstalowałem tylko dopiero co pobrałem?

Skanuje często nortonem calusienki komputer i nic nie wykrywa...

PS: Włączyłem całkowite skanowienie... i zobaczmy

Opublikowano

do k***y nędzy

PO PIERWSZE TO NIE JEST WIRUS TYLKO PLIK O NISKIEJ REPUTACJI A REPUTACJE PRZYDZIELAJA UZYTKOWNICY SYMANTIC

PO DRUGIE SKONCZ PIERDOLIC

PO TRZECIE NIC CI NIE GROZI

Opublikowano

Wow... dlaczego Lol wymaga tylu programów?

Pando Media Boster Abober Air Directx9 ... jeszcze jakiś Microsoft... lol d;

Czy to wszystko bezpieczne? xD

Opublikowano

Wszystko oprócz pando media booster przyda ci się nawet do innych gierek ( duużo gier takie rzeczy potrzebuje )

Jak ja usunalem pando media booster to za bardzo nie poczulem roznicy, niektore grafiki tylko mi sie zmienily, ale ogolnie jest git

Opublikowano

Aha...bo ja usunałem tylko Pando Media Boster... A to Adober Air jak usunać? Jak to sie nazywa w Deinstalacji programów bo ja nie mam żadnego Adobe Air

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...