Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy coś się zmieniło?

ReLoUPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Rok temu przestałem grać w lola teraz zachcialo mi sie znowu, i mam pytanie byl w tym czasie jakis mega patch ktory wszystko pozmienial?

No i ogolnie co tera w tych lolach sie dzieje ( jednego jestem pewien jak zagram pierwsza gre to zobacze tekst I f**k your mother )

4zzt3n.png

Opublikowano

Nowe itemy do jungli, do leśnych dziadków wróciła latarnia. Rework Nidalee.

Ogólnie to najbardziej utkwiło mi w pamięci, to nie wszystko.

Jeszcze to co Zarax napisał. Fps powinny się poprawić na nowej mapie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

O FPS'y się aż tak nie martwie. 

A wiesz może na oko który to numerek patcha był? 

To bym se o tym poczytał dokładniej.

Lub jeszcze może być data patcha. ( nawet miesiąc)

4zzt3n.png

Opublikowano

Kilka wizualizacji postaci, kilka reworków, nowe itemki, zmiany w starych, championy. Tylko więcej trolli jak to zwykle bywa. Ogółem zmiany na plus. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

O tej latarni to widze w patchu 4.6, ze cena zwiekszona i zamiana na 30 mobach.  To teraz jej sie nie oplaca czy jak? 

To jeszcze jedno, jakich champow byscie mi teraz polecali? Takich ktorzy teraz sa w miare latwi ( rok temu uwielbialem grac np. riven, fizzem,jaxem ) nie stalo sie nic tym postaciom?

4zzt3n.png

Opublikowano

Kassa , leblanc ,gragas to teraz gówno ,nie zmienili nic z yorickiem mordekaiserem poppy i urgotem ( btw poppy strong late ).

vu karthusa ,malphite

nowe itemy

nowa meta budowania ADC

zmieniony squad ważnych itemow np. IE , BT ,zmienił się wygląd rzeczy np. deathfiregrasp

Nie ma oracle.

Pinki są widoczne. ( EVE OP )

Jax jak wcześniej OP ścierwo 90% ban ratio tylko raz miałem gdzie go nie picknięto i odrazu 1 pcik instalock jax

47990292595971448862.png

Opublikowano

Flare (Latarnię) opłaca się budować na championy, które używają głównie autoattacków. Dajmy na to Udyra pod R (Phoenix).

Budujesz pod niego latarnię, tylko ciężko z maną, więc dokupujesz stone, który przywraca Ci manę po uderzeniu creepa w jungli.

Latarnia Ci się stackuje i za każdego dużego miniona w jungli dostajesz 1 stack (+ 1 dmg do autoattacku). 30 stacków i ta latarnia "ewoluuje".

Ogólnie ten item powrócił do gry i wszystkie championy, które używają głównie autoattacków kupują flarę.

Tak, zrobili coś z Jaxem. Ale nie dużo, jest cholernie silnym championem i uważam, że ten mały nerf nic mu nie zrobił. W przedostatnim bodajże patchu dostał nerfa.

Lucian to najsilniejszy adc wraz z Caitlyn. Riot pisał o Lucianie, lecz nie dostał jeszcze nerfa, bo przygotowują go dla niego. Wiedzą o tym, że jest to najsilniejszy adc i wiedzą to, że ciężko cokolwiek przeciwko niemu zrobić. Więc dowcipnisie, hehe zrobili taki dowcip.

Lucian:

Bardzo silny = TAK -> NADAL TAK

Ogólnie wydaje mi się, że gra idzie w dobrym kierunku. ;)

Opublikowano

Nowe splash arty: Caitlyn, Urgot

Visual Rework: Twitch, Karthus

Rework: Nidalee, Gragas, Kassadin, Rengar

Dużo skinów i postaci.

Inna meta.

Zmiana BotRKa, Bt, itemów AS opartych na Daggerze.

Nowe itemy: Ardent Censer, Quill Coat, Essence Reaver.

Tyle pamiętam

Opublikowano

Zmiany wprowadzone w BT zmieniły trochę budowanie adc.

Nie budujemy jak zwykle

Doran -> butki -> BT

tylko

Doran -> Doran -> butki -> Infinity Edge

2 Dorany, ponieważ od niedawna jeden dodaje 3% lifesteala. Taka zmiana.

Opublikowano

Teraz raczej buduje się Infinity > Statikk/Phantom > Last Whisper > Bt lub Banshee/Mercurial Scimitar ew.GA

Opublikowano

Zmiany wprowadzone w BT zmieniły trochę budowanie adc.

Nie budujemy jak zwykle

Doran -> butki -> BT

tylko

Doran -> Doran -> butki -> Infinity Edge

2 Dorany, ponieważ od niedawna jeden dodaje 3% lifesteala. Taka zmiana.

Zapomniałeś dodać ( nie do wszystkich ) po IE dokupujemy jeszcze Youmu np. Vayne , Draven , Lucian ( Lucian 1. botrk ). Ponieważ Luciana R skaluje się z aktywacyjną Youmu ( AS, PRZEBICIE ).

Ok, to czym teraz na tym 1 lvlu czy tam 3 bo chyba na boty wpierw trzeba "orac" ludzi?;d 

Kayle , AP Tristana , Master Yi , Annie , Ryze ( polecam najbardziej ).

47990292595971448862.png

Opublikowano

Zapomniałeś dodać ( nie do wszystkich ) po IE dokupujemy jeszcze Youmu np. Vayne , Draven , Lucian ( Lucian 1. botrk ). Ponieważ Luciana R skaluje się z aktywacyjną Youmu ( AS, PRZEBICIE ).

Kayle , AP Tristana , Master Yi , Annie , Ryze ( polecam najbardziej ).

Master? Pamietam jeszcze jak gralem (AP master) mial takiego nerfa i teraz znowu takie op? I master ap czy ad?

4zzt3n.png

Opublikowano

O tej latarni to widze w patchu 4.6, ze cena zwiekszona i zamiana na 30 mobach.  To teraz jej sie nie oplaca czy jak? 

To jeszcze jedno, jakich champow byscie mi teraz polecali? Takich ktorzy teraz sa w miare latwi ( rok temu uwielbialem grac np. riven, fizzem,jaxem ) nie stalo sie nic tym postaciom?

Latarnia jest opłacalna na Jaxa, Mastera, postacie opierające się na AS w jakimś %. Evelynn, Kata, Akali, Fizz, Jinx, Vayne, Jax. 

Master? Pamietam jeszcze jak gralem (AP master) mial takiego nerfa i teraz znowu takie op? I master ap czy ad?

Teraz master only AD. Zlikwidowali mu przeliczniki na AP. Ale teraz budując mastera pod AS, Critical + DMG nie do zatrzymania. Penta kill. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Latarnia jest opłacalna na Jaxa, Mastera, postacie opierające się na AS w jakimś %. Evelynn, Kata, Akali, Fizz, Jinx, Vayne, Jax. 

Teraz master only AD. Zlikwidowali mu przeliczniki na AP. Ale teraz budując mastera pod AS, Critical + DMG nie do zatrzymania. Penta kill. 

Czyli mam zagrac te 2 gry zarobic 450 i master i lecimy?:D

4zzt3n.png

Opublikowano

Nie zobaczysz "i f**k you mouther" zobaczysz "jebie twoją matkę" polscy idioci nie znają angielskiego.

Wyszło kilka nowych fajnym postaci, nowy tryb, zmieniła się meta, ale ludzie nie.

Czyli mam zagrac te 2 gry zarobic 450 i master i lecimy? :D

Tak

giphy.gif ­

Opublikowano

Nie zobaczysz "i f**k you mouther" zobaczysz "jebie twoją matkę" polscy idioci nie znają angielskiego.

Wyszło kilka nowych fajnym postaci, nowy tryb, zmieniła się meta, ale ludzie nie.

Tak

Jaki tryb, bo już nie czytałem zbytnio o tych patchach. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Jaki tryb, bo już nie czytałem zbytnio o tych patchach. 

ARAM (nie wiem czy było to przed tym jak skończyłeś grę czy już po)

giphy.gif ­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...