Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] #1 LaosMT2 - Nowy System Koni

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1476114046010101028946.png

Tak o to stajecie się po mału świadkami całkowitej rewolucji w świecie Metin2. Na waszych oczach powstaje pierwszy serwer na sourcowym game, z takimi nowościami jak maksymalny 300 lvl z późniejszą rozbudową do 400 oraz masą innych niepowtarzalnych rzeczy, ktorych nie doswiadczycie na zadnym innym serwerze, a to wszystko w originalnym klimacie gry Metin2. Prezentacje zaczniemy od Systemu Koni, z każdą kolejną będą się pojawiac inne nowosci, ktore znajdziecie na serwerze LaosMT2.

6653314046010101028946.png

SZKOLENIE KONI

Na start otrzymujemy 1lv konia, z którego można bic, nastepnie..

2609214046010101028946.png

Brazowy Medal, wystarczy, że użyjemy jednego medalu, a poziom naszego konia automatycznie wskoczy z 1 na 10, aby uzyskac Konia Bojowego bedziemy musieli wykonac jedynie drobne zadanie dla Stajennego. Dropi w Latwym Lochu małp, aczkolwiek bardzo rzadko.

9148314046010101028946.png

Srebrny Medal , wystarczy, że użyjemy jedno medalu a poziom naszego konia automatycznie wskoczy z 10 na 20, aby uzyskac Konia Militarnego bedziemy musieli wykonac jedynie drobne zadanie dla Stajennego. Dropi w Srednim Lochu małp, aczkolwiek bardzo rzadko.

2582414046010111028946.png

Złoty Medal, wystarczy, że użyjemy jedno medalu a poziom naszego konia automatycznie wskoczy z 20 na 30, aby uzyskac Konia Elitarnego bedziemy musieli wykonac jedynie drobne zadanie dla Stajennego. Dropi w Trudnym Lochu małp, aczkolwiek bardzo rzadko.

Uwaga! Na LaosMT2 z konia normalnego można bic tak samo, jak z bojowca!

Wiecej informacji na temat serwera już wkrótce na:

xxx

Start: ?

Administracja:

Azprime

xDeStRuCtx

Endymion

Krzywy

Opublikowano

1476114046010101028946.png

Tak o to stajecie się po mału świadkami całkowitej rewolucji w świecie Metin2. Na waszych oczach powstaje pierwszy serwer na sourcowym game, z takimi nowościami jak 5 postaci do wyboru, maksymalny 300 lvl z późniejszą rozbudową do 400 oraz masą innych niepowtarzalnych rzeczy, ktorych nie doswiadczycie na zadnym innym serwerze, a to wszystko w originalnym klimacie gry Metin2. Prezentacje zaczniemy od Systemu Koni, z każdą kolejną będą się pojawiac inne nowosci, ktore znajdziecie na serwerze LaosMT2.

6653314046010101028946.png

SZKOLENIE KONI

3748214046010101028946.png

Medal Konny, dropi standardowo i możemy użyc go do szkolenia Konia od Zwyklego do Militarnego. Wymagana ilosc: 31.

2609214046010101028946.png

Brazowy Medal, wystarczy, że użyjemy jednego medalu, a poziom naszego konia automatycznie wskoczy z 1 na 10, aby uzyskac Konia Bojowego bedziemy musieli wykonac jedynie drobne zadanie dla Stajennego. Dropi w Srednim Lochu małp, aczkolwiek bardzo rzadko.

9148314046010101028946.png

Srebrny Medal , wystarczy, że użyjemy jedno medalu a poziom naszego konia automatycznie wskoczy z 10 na 20, aby uzyskac Konia Militarnego bedziemy musieli wykonac jedynie drobne zadanie dla Stajennego. Dropi w Łatwym Lochu małp, aczkolwiek bardzo rzadko.

2582414046010111028946.png

Złoty Medal, wystarczy, że użyjemy jedno medalu a poziom naszego konia automatycznie wskoczy z 20 na 30, aby uzyskac Konia Elitarnego bedziemy musieli wykonac jedynie drobne zadanie dla Stajennego. Dropi w Trudnym Lochu małp, aczkolwiek bardzo rzadko.

Wiecej informacji na temat serwera już wkrótce na:

xx

Start: ?

Administracja:

Azprime

xDeStRuCtx

Krzywy

Diablo

Nie prawda, nie jest to pierwszy serwer powstający na source game :P

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nie prawda, nie jest to pierwszy serwer powstający na source game :P

Źle czytasz, pierwszy sourcowy serwer z 5 postacią i 300lv.

Ciekawy jestem jak to wyjdzie z 5 postacią, w sensie, jak to gracze przyjmą. ;) W każdym razie życzę powodzenia.

Opublikowano

Ciekawy jestem jak to wyjdzie z 5 postacią, w sensie, jak to gracze przyjmą. ;) W każdym razie życzę powodzenia.

Dokladnie.

Opublikowano

Też nie prawda. Isengar Był Szybciej.

+Nie wiadomo kto pierwszy zaczął prace

xxx

Opublikowano

Pierwsze... haha !

300lv na mortyriuszu jest, co wystartował w piątek.

5 postaci ? W sumie 6 na serwerze Quentiniosa i TreeN'a.

Isengar? Gówno pokazał gówno ma.

Powodzenia.

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

mała literówka

originalnym 

oryginalnym

czy 300lv oznacza 2x tyle nowych mobów, zbroi, broni, akcesoriów, itp co starych?

czy np jedna zbroja na 25lv?

sygnatura2.png

Opublikowano

Każdy teraz planuje dodać te nowe postacie, z doświadczenia wiem że to nie wyjdzie także miłego rzucania kłód pod własne nogi.

Osobiście uważam że powinni zrobić listę przyszłych serwerów które obiecują nowe postacie i podczepić ją by potem postawić takie piękne czerwone " [X] " jeden, po drugim.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Każdy teraz planuje dodać te nowe postacie, z doświadczenia wiem że to nie wyjdzie także miłego rzucania kłód pod własne nogi.

Osobiście uważam że powinni zrobić listę przyszłych serwerów które obiecują nowe postacie i podczepić ją by potem postawić takie piękne czerwone " [X] " jeden, po drugim.

Zależy to też jak to zorganizują jak będą robić byleby to było to na 100% jest to podkładanie kłód pod własne nogi jeśli zaś zrobią to porządnie i z dokładnym sprawdzeniem to nie powinno być problemów ;)a co do systemu koni nie jest on zbyt ciekawy bo nie ma w nim wielkiej filozofii zamiast medali konnych są 3 inne rodzaje mogliście chociaż konie jakieś inne dać wtedy byłaby to jakaś większa nowość zaś co do samego systemu to myślę że fajny ;) 

Opublikowano

Zależy to też jak to zorganizują jak będą robić byleby to było to na 100% jest to podkładanie kłód pod własne nogi jeśli zaś zrobią to porządnie i z dokładnym sprawdzeniem to nie powinno być problemów ;)a co do systemu koni nie jest on zbyt ciekawy bo nie ma w nim wielkiej filozofii zamiast medali konnych są 3 inne rodzaje mogliście chociaż konie jakieś inne dać wtedy byłaby to jakaś większa nowość zaś co do samego systemu to myślę że fajny ;)

Napisałeś coś za co powinno się ścinać każdego jednego administratora.

Każdą jedną rzecz sprawdza gracz, nie administrator.

Podam Ci prosty przykład, ostatnio grałem na XX serwerze gdzie funkcja Ctrl + G uruchamiała jakąś książkę zamiast wsiadać na mounta, nawet nie wyobrażasz sobie jak mnie to wkurwiało, ponieważ jestem do tego przyzwyczajony z PL'a. Nie wiem czy to był bug czy widzimisię administracji ale gdyby sprawdził to wcześniej gracz który zna to z innych serwerów i będzie używał tego przez całą grę, a nie admin który użył tego jednorazowo przez około minutę, 90% graczy przyzwyczajonych do tego uniknęło by wkurwienia, dlatego istotna jest zasada o której napisałem powyżej.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Co do kuców:

Różnica bonusów pomiędzy koniem zwykłym a bojowym będzie nie odczuwalna, dopiero będzie można to odczuć przy koniu eilitarnym bo prawdę mówiąc te 50dmg więcej zbyt dużo nam nie da w expie.

Moim zdaniem powinniście trochę te bonusy zmienić żeby były one bardziej widoczne i odczuwalne.

Dając przykład do konia bojowego dodałbym jeszcze np. 30 obrony, do militara 60 a do elitarnego 100, w sumie konie zawsze dawały jakieś bonusy, przynajmniej militar dawał coś do ataku/obrony i było to bardzo odczuwalne.

Wystartujecie w tym miesiącu czy jest to raczej mało możliwe?

Opublikowano

Rewolucja w dupie..

Patrząc na team już wiem że nie będę grał:

Azprime

xDeStRuCtx

Endymion

Krzywy

łaki z MPC się zbioro i bedo serwer stawiać :)

Ogólnie po co zwiększać lv do 300 ? BEZSENS

24267682304344824194.gif

Opublikowano

Już widzę że to będzie kolejny serwer ze 100 online od NGS. Max 300 Lv i trzeba będzie dropić medale #SOUNDS_LIKE_FUN

Opublikowano

Już widzę że to będzie kolejny serwer ze 100 online od NGS. Max 300 Lv i trzeba będzie dropić medale #SOUNDS_LIKE_FUN

Na Ascarialu jest cały czas ponad 2k osob online.

Co do tych certów, to wygląda jak z mountami, mi się system podoba, choć jakiś mega uniwersalny nie jest.

Serwer prezentuje się ciekawie, no i ekipa zna się na tym co robi ;)

Opublikowano

Grafików jakichś wspaniałych to nie macie.

Właściwie to chyba wcale nie macie grafika,

w dodatku 'system koni'. Kappa

Co oznacza +10 potwory; +10% obrażeń czy +10 obrażeń?

Zamiast usuwać niejasności to dalej je ciągniecie.

3748214046010101028946.pngto może przypominać medal

ale żeby to nazwać medalem: 9148314046010101028946.png?

Dodać 3 itemy, które zwiększają poziom umiejętności to chyba nie problem.

Na chwilę obecną nic ciekawego.

Hejo

Opublikowano

Ogólnie jeśli administracja odpowiednio zajmie się wszystkimi aspektami, aby coś takiego powstało i działalo poprawnie, to na pewno będzie to ciekawe i przyciągnie ludzi

Opublikowano

Na Ascarialu jest cały czas ponad 2k osob online.

Co do tych certów, to wygląda jak z mountami, mi się system podoba, choć jakiś mega uniwersalny nie jest.

Serwer prezentuje się ciekawie, no i ekipa zna się na tym co robi ;)

a 3 inne serwery od nich padły bo grało 100 osób.

Opublikowano

Tak osobiście się wypowiem, że serwer z 300 Lv już wystartował, co do piątej postaci to prędzej wierze w to, że uda się to Quentinosowi i TreeN'owi, na prawdę.

Patrząc na waszego Ascariala z góry mogę ocenić, że w waszym wykonaniu jest to nie możliwe - O ile kod uda wam się stworzyć, to wątpię, że uporacie się tak dużą ilością modeli.

Na Polskim rynku uporałby się z tym tylko TreeN, ale po akcji Endymiona w ich temacie VM, to wątpię, że będzie chętny do pomocy.

Teraz przejdźmy do waszej głupoty, na prawdę trzeba być kretynem, żeby tworzyć nowy serwer mając 2000 graczy na jednym - Nie jestem w stanie pojąc tak głupiego ruchu.

Pewnie będzie tak, że zaniedbacie Ascariala, ludzie z niego odejdą, a na wasz nowy serwer nikt nie przyjdzie. 

Nie prościej ulepszać po prostu Ascariala? 

Ja to po prostu uwielbiam jak konkurencja wykańcza sama siebie.

24b5car.jpg

Opublikowano

@xDeStRuCtx Ten pan z nimi robi, polecam bez względu na bugi, j**** to.

Czekam na jakiś pokaz tej 5 postaci :]

Tak osobiście się wypowiem, że serwer z 300 Lv już wystartował, co do piątej postaci to prędzej wierze w to, że uda się to Quentinosowi i TreeN'owi na prawdę.

Patrząc na waszego Ascariala z góry mogę ocenić, że w waszym wykonaniu jest to nie możliwe - O ile kod uda wam się stworzyć, to wątpię, że uporacie się tak dużą ilością modeli.

Na Polskim rynku uporałby się z tym tylko TreeN, ale po akcji Endymiona w ich temacie VM, to wątpię, że będzie chętny do pomocy.

Teraz przejdźmy do waszej głupoty, na prawdę kretynem trzeba być, żeby tworzyć nowy serwer mając 2000 graczy na jednym - Nie jestem w stanie pojąc tak głupiego ruchu.

Pewnie będzie tak, że zaniedbacie Ascariala, ludzie z niego odejdą, a na wasz nowy serwer nikt nie przyjdzie. 

Nie prościej ulepszać po prostu Ascariala? 

Ja to po prostu uwielbiam jak konkurencja wykańcza sama siebie.

Na Ascarialu xDeStRuCtx nie pracuje ;)

517981403547547309333.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...