Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADC Tier List

RionKillIN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odpowiedź jest prosta, nie pasuje do teamcompu (w goldzie nie używacie takich słów? przykre).

W ogóle ładną masz rysę na mózgu, pouczasz mnie będąc w goldzie  xD Jak chcesz wiedzieć, platynę wbiłem jeszcze w systemie ELO, więc chyba trochę się zbłaźniłeś   B)

Patrząc na Twoje tematy, to mi się z Tobą odechciewa pisać, tak poza tym to nie chcę wiedzieć nic na Twój temat, no bo po co, nie szukam przyjaciół na MPC, czy internecie, bo używam go tylko do zagrania w jakąś grę, bądź przeglądania tegoż forum. Poza tym proszę dowód, bo pisanie bez żadnej podstawy i używanie takich argumentów, jest nie na miejscu w tym przypadku oraz używasz bol'a, co już od razu w moich oczach skreśla Cię, jako gracza.

Jak kogmaw nie moze byc w tier1? To jest aktualnie najsilniejszy adc...

Early ma bardzo słabe, to po pierwsze, w late jest bardzo dobry, ale jest z nim to samo co z Vayne... Na początku potrzebuje dużej pomocy na linii, albo jak gra na unskilled'a to sobie poradzi i później będzie kosił. Dla mnie to Lucian jest najsilniejszy.

h6IduA1.png

Opublikowano

Poza tym proszę dowód, bo pisanie bez żadnej podstawy i używanie takich argumentów, jest nie na miejscu w tym przypadku oraz używasz bol'a, co już od razu w moich oczach skreśla Cię, jako gracza.

Masz mózg? Mam Ci dać dowód (najlepiej lolkinga? xD), że w S2 miałem platynę i najlepiej dać to konto teraz, jak gram na BoL'u xD Nie wiem po co Ci te studia, skoro masz takie braki w logicznym myśleniu.

Kog ma true dmg ? Od kiedy ?

Pasyw.

Opublikowano

Kog'maw - jest dobry, ale ma dość trudny early, przez brak escape, ma niby slow'a, ale łatwo go ominąć. Pasywka może nam pomóc dobić przeciwnika, a gdy złoży botrk'a i trinity, jest naprawdę silny, ult zapewnia nam wizję, co jest przydatne przy split push'u, posiada także true dmg, co wiąże się z szybszym ubijaniem tank'ów w przeciwnej drużynie.

Pasyw Koga postrachem tanków.

Opublikowano

Kog'maw - jest dobry, ale ma dość trudny early, przez brak escape, ma niby slow'a, ale łatwo go ominąć. Pasywka może nam pomóc dobić przeciwnika, a gdy złoży botrk'a i trinity, jest naprawdę silny, ult zapewnia nam wizję, co jest przydatne przy split push'u, posiada także true dmg, co wiąże się z szybszym ubijaniem tank'ów w przeciwnej drużynie.

Pasyw Koga postrachem tanków.

No co, w goldzie najwyraźniej ma ten true dmg.

Opublikowano

AD Gods:  Kog'Maw, Jinx, Tristana, Miss Fortune, Lucian
AD Carry tier 1: Draven, Caitlyn, Graves, Ezreal, Varus, Ashe, Sivir
AD Carry tier 2: Corki, Vayne, Quinn
AD Carry tier 3: Twitch, Twisted Fate, Kennen

Tak powinno być.

Twisted Fate i Kennen to ADC o_O

Twitch 3 tier?  To god tier

Według mnie powinno być tak :

ADC GOD - Twitch,Lucian,Draven

ADC TIER I - Jinx,Caitlyn,Tristana,Caitlyn

ADC TIER II - Vayne,Kog Maw , Graves

ADC TIER III - Quin,Varus,CorkiAshe

Reszta c*****a tak ,że nawet nie będe ich wymieniać.

W chwili śmierci Kog'Maw rozpoczyna szereg reakcji chemicznych w swoim ciele, zyskując zwiększoną szybkość ruchu o 40% i wybuchając po 4 sekundach; zadając 100 + (25 x poz) nieuchronnych obrażeń pobliskim przeciwnikom. Czyli na 18 poziomie zada 550p. obrażeń z pasywnej umiejętności.

Co do tutu trochę bezsensu ,bo każdy ma swoją technikę i po prostu to zhejcą :-) Każdy ma inny tok myślenia.

47990292595971448862.png

Opublikowano

W chwili śmierci Kog'Maw rozpoczyna szereg reakcji chemicznych w swoim ciele, zyskując zwiększoną szybkość ruchu o 40% i wybuchając po 4 sekundach; zadając 100 + (25 x poz) nieuchronnych obrażeń pobliskim przeciwnikom. Czyli na 18 poziomie zada 550p. obrażeń z pasywnej umiejętności.

Co do tutu trochę bezsensu ,bo każdy ma swoją technikę i po prostu to zhejcą :-) Każdy ma inny tok myślenia.

True damage approved, w teamfightach zawsze wbijam się w ich cały team, zabijają mnie bardzo szybko i dostają ogromne obrażenia z mojej pasywy.

Opublikowano

Kog ma true dmg ? Od kiedy ?

W... Bije od maksymalnego hp, tylko że jest to dmg magiczny (dla mnie jest jak true dmg...), ale k***a po co sobie przeczytać?

Masz mózg? Mam Ci dać dowód (najlepiej lolkinga?  xD), że w S2 miałem platynę i najlepiej dać to konto teraz, jak gram na BoL'u  xD Nie wiem po co Ci te studia, skoro masz takie braki w logicznym myśleniu.

No to w c**j poparłeś swój argument :). Wystarczy SS ze znaczkiem z sezonu z elo... Ale widzę, że używanie mózgu to naprawdę ciężka sprawa. Nie pisz nic więcej bo sam się ośmieszasz i już zniechęciłeś mnie do dyskusji z Tobą.

Tak, z tym się zgodzę, ale przedstawiłem swój tier list i dodałem opinię do każdej postaci, nie zamierzam sugerować się jakimiś śmiesznymi diamentami na bol'u, co nawet nie wiedzą jakie skille ma kog, cóż.

@EDIT: Broń Biomagiczna - Aktywna: Zasięg podstawowych ataków zostaje zwiększony. Ponadto, ataki te zadają dodatkowe obrażenia magiczne równe procentowi maksymalnego zdrowia przeciwnika (Maks: 100 pkt. obrażeń przeciw potworom). 

h6IduA1.png

Opublikowano

Cóż, wreszcie jakaś ogarnięta tier lista adc, bo jak czytałem tamtą aż mi się chciało płakać.

Nie jest idealna ta lista ale jest miej więcej tak jak powinno być więc przestańcie hejtować ;)

Opublikowano

Tier I Jinx, cait, lucian

Tier II twitch , kog maw, tristana

Tier III mf, sivir, varus,vayne,draven, corki , graves, ezreal , 

Tier IV Ashe

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta, nie pasuje do teamcompu (w goldzie nie używacie takich słów? przykre).

W ogóle ładną masz rysę na mózgu, pouczasz mnie będąc w goldzie xD Jak chcesz wiedzieć, platynę wbiłem jeszcze w systemie ELO, więc chyba trochę się zbłaźniłeś  B)

Gówno prawda po prostu jest ona prosta do zgnojenia w early, więc rzadko decydują się wybrac tego cham

Ta tierlista to jakieś gówno, znam twoje konto na lolu i wgl nie grales tymi champami. Twitch nie ma prawa byc w godtier, vayne nizej, cait wyzej i cait wyzej, corki imo 1-2 tier

Ludzie trzymajcie się tej tierlisty z 1 postu bo ona jest zajebista :P

sweetgrove_eune_67_4_nozg.png

Opublikowano

Jeżeli W bije dmg magiczny % hp, to i tak nie jest to true dmg... typek ma 1000 hp i 100 magic resistów ( nie pamiętam o ile to obniża otrzymywany dmg, ale załóżmy, że o 40% ), to jeżeli zabierzemy mu 5% max. hp dmg magicznym to w rzeczywistoci nie zabierzemy mu całego 50 hp z hita, lecz tylko 30 (60% z tego 50), a więc troche różnica jest ogromna między true dmg, a dmg magiczny, ale dobra...

Tier listy tworzy się właśnie na podstawie pro graczy:) sam sobie zaprzeczasz, piszesz cały czas gosu tak mówi itp., a tu takie coś:
Tak jak pisałem wyżej na temat Vayne, że bez odpowiedniej pomocy może później nic nie robić. Nie patrzcie na ten Tier z perspektywy pro player'ów, gdzie większość bez pomocy programu nadal siedziała by w brązie/srebrze(chodzi mi tutaj o bol'owców z MPC), tylko z perspektywy nowicjusza, nie można określać i tworzyć tier listu na podstawie swojego skilla, bo jakbym tak robił to Vayne byłaby tier 2. 

Tier listy tworzy się na podstawie tego, co możesz zrobić daną postacią, jakie ma możliwości, jej moc, a nie jedynie wykorzystanie tej mocy przez cebulaka, bo to nie jest lista od najlatwiejszej do najtrudniejszej postaci, ale od najlepszej do najgorszej... 

Ale też, twoja lista jest nawet dobra, jedynie dałbym corkiego do 2 tieru, bo jest naprawde mocny i vayne do tieru 3, ale takie tier listy zawsze będą budzić wątpliwości, bo nigdy nie osiągniesz złotego środka, który będzie wszystkim pasował... każda postać jest w pewnym sensie mocna jakże i słaba(no dobra, lucian narazie jest tylko mocny:))

Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej na temat Vayne, że bez odpowiedniej pomocy może później nic nie robić. Nie patrzcie na ten Tier z perspektywy pro player'ów, gdzie większość bez pomocy programu nadal siedziała by w brązie/srebrze(chodzi mi tutaj o bol'owców z MPC), tylko z perspektywy nowicjusza, nie można określać i tworzyć tier listu na podstawie swojego skilla, bo jakbym tak robił to Vayne byłaby tier 2. 

Boże ten tekst o pro playerach był na temat bolowców z MPC... A nowicjusz jak zacznie grać Vayne to zrobi 0/10 i tyle, bo jej mechanikę trzeba ogarnąć.

Jeżeli W bije dmg magiczny % hp, to i tak nie jest to true dmg... typek ma 1000 hp i 100 magic resistów ( nie pamiętam o ile to obniża otrzymywany dmg, ale załóżmy, że o 40% ), to jeżeli zabierzemy mu 5% max. hp dmg magicznym to w rzeczywistoci nie zabierzemy mu całego 50 hp z hita, lecz tylko 30 (60% z tego 50), a więc troche różnica jest ogromna między true dmg, a dmg magiczny, ale dobra...

Nie gram za dużo kog'iem, dlatego nie orientuję się jak to działa, ale dobrze, że to zauważyłeś. Posprawdzam sobie to i jak będzie tak, jak piszesz to zmienię :)

h6IduA1.png

Opublikowano

Gówno prawda po prostu jest ona prosta do zgnojenia w early, więc rzadko decydują się wybrac tego cham

Ta tierlista to jakieś gówno, znam twoje konto na lolu i wgl nie grales tymi champami. Twitch nie ma prawa byc w godtier, vayne nizej, cait wyzej i cait wyzej, corki imo 1-2 tier

Ludzie trzymajcie się tej tierlisty z 1 postu bo ona jest zajebista :P

Nie mainuje ADC ,gram tylko na ADC Vayne,Dravenem,eZem i czasem lucianem. ,gram tymi czempami na normalu.

Tier_Lista nie jest gównem ,mniejwięcej obrazuję metę dzisiejszą i nigdy nie będzie perfekcyjna ,bo zawsze jakiś cebulak się trafi ,że jest inaczej po prostu tak jest :-)

Tier listy tworzy się właśnie na podstawie pro graczy:) sam sobie zaprzeczasz, piszesz cały czas gosu tak mówi itp., a tu takie coś:

Tier listy tworzy się na podstawie tego, co możesz zrobić daną postacią, jakie ma możliwości, jej moc, a nie jedynie wykorzystanie tej mocy przez cebulaka, bo to nie jest lista od najlatwiejszej do najtrudniejszej postaci, ale od najlepszej do najgorszej... 

Ale też, twoja lista jest nawet dobra, jedynie dałbym corkiego do 2 tieru, bo jest naprawde mocny i vayne do tieru 3, ale takie tier listy zawsze będą budzić wątpliwości, bo nigdy nie osiągniesz złotego środka, który będzie wszystkim pasował... każda postać jest w pewnym sensie mocna jakże i słaba(no dobra, lucian narazie jest tylko mocny:))

True dmg ,nie jest przeliczalny w statystykach na magiczne i fizyczne obrażenia.  Procentówka np. Q Elise 8% ( człowiek ) to nie true dmg to po prostu magiczna procentówka zadająca magiczne obrażenia.

Na pomarańczowo +69.

47990292595971448862.png

Opublikowano

sam sobie zaprzeczasz, piszesz cały czas gosu tak mówi itp.

Napisałem tak , tylko z jednego powodu:

Nie widziałeś chyba jej w wykonaniu gosu

Post z początku dyskusji. Skoro ktoś posunął się do takiego argumentu, to wyjechałem z podobnym.

True dmg ,nie jest przeliczalny w statystykach na magiczne i fizyczne obrażenia.  Procentówka np. Q Elise 8% ( człowiek ) to nie true dmg to po prostu magiczna procentówka zadającamagiczne obrażenia.

Na pomarańczowo +69.

Orientujesz się może, czy kog ma tak samo? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

h6IduA1.png

Opublikowano

Napisałem tak , tylko z jednego powodu:

Post z początku dyskusji. Skoro ktoś posunął się do takiego argumentu, to wyjechałem z podobnym.

Orientujesz się może, czy kog ma tak samo? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Broń Biomagiczna

Czas: 17 sek.
Koszt: Darmowa
3397314046543481154198.png

Aktywna: Zasięg podstawowych ataków zostaje zwiększony. Ponadto, ataki te zadają dodatkowe obrażenia magiczne równe procentowi maksymalnego zdrowia przeciwnika (Maks: 100 pkt. obrażeń przeciw potworom). Efekt trwa 8 sek.

• Dodatkowy zasięg: 130 / 150 / 170 / 190 / 210
  • Współczynnik obrażeń wobec maksymalnego zdrowia: 2 / 3 / 4 / 5 / 6(+1% co 100 mocy umiejętności)

Zadaję magiczną procentówke nie true dmg. Tak jak np. Q Elise.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Broń Biomagiczna

Czas: 17 sek.
Koszt: Darmowa
3397314046543481154198.png

Aktywna: Zasięg podstawowych ataków zostaje zwiększony. Ponadto, ataki te zadają dodatkowe obrażenia magiczne równe procentowi maksymalnego zdrowia przeciwnika (Maks: 100 pkt. obrażeń przeciw potworom). Efekt trwa 8 sek.

• Dodatkowy zasięg: 130 / 150 / 170 / 190 / 210
  • Współczynnik obrażeń wobec maksymalnego zdrowia: 2 / 3 / 4 / 5 / 6(+1% co 100 mocy umiejętności)

Zadaję magiczną procentówke nie true dmg. Tak jak np. Q Elise.

Ok, dzięki zmienię :)

h6IduA1.png

Opublikowano

Visitx właśnie o to mi chodziło, może coś źle przeczytałeś albo napisałeś, ale to próbowałem wam wytłumaczyć :) i wszystko wyjaśnione - tak mi się wydaje.

Opublikowano

Nie mainuje ADC ,gram tylko na ADC Vayne,Dravenem,eZem i czasem lucianem. ,gram tymi czempami na normalu.

Tier_Lista nie jest gównem ,mniejwięcej obrazuję metę dzisiejszą i nigdy nie będzie perfekcyjna ,bo zawsze jakiś cebulak się trafi ,że jest inaczej po prostu tak jest :-)

True dmg ,nie jest przeliczalny w statystykach na magiczne i fizyczne obrażenia.  Procentówka np. Q Elise 8% ( człowiek ) to nie true dmg to po prostu magiczna procentówka zadająca magiczne obrażenia.

Na pomarańczowo +69.

wytlumacz mi wiec dlaczego corki najniższy tier, dlaczego twich tak wysoko 0.0 btw skąd osoba taka jak ty miala by sie na adc znac, bez urazy

Opublikowano

wytlumacz mi wiec dlaczego corki najniższy tier, dlaczego twich tak wysoko 0.0 btw skąd osoba taka jak ty miala by sie na adc znac, bez urazy

Ma tylko bursta ,a w mecie się liczą postacie ,które biją z AA teraz bardzo dużo jak twój Corki jest taki OP ,to czemu spotykam go równie dobrze często jak Urgota/Miss Fortune?

tlorqa.jpg

47990292595971448862.png

Opublikowano

Ma tylko bursta ,a w mecie się liczą postacie ,które biją z AA teraz bardzo dużo jak twój Corki jest taki OP ,to czemu spotykam go równie dobrze często jak Urgota/Miss Fortune?

9482414046755391154198.jpg

Ja p******e co za koleś, to że nikt corkim w goldzie nie gra nic nie znaczy. Poza tym on polega na lekkim burście a dalej aa + R. Dobra gold wie najlepiej ja juz sie nie udzielam. Twoje teorie są wysnute tylko i wyłącznie z twoich wyobrażeń oraz tego, że pewnie widziałeś jak corki przegrał ci gre ( albo ty nim grałeś ) i uznales go za slabego champa.

Opublikowano

Ja p******e co za koleś, to że nikt corkim w goldzie nie gra nic nie znaczy. Poza tym on polega na lekkim burście a dalej aa + R. Dobra gold wie najlepiej ja juz sie nie udzielam.

Diament V jaki pros boostowany

Jak oglądam hight elo  challangerów i d1 na lolu i youtube/twitchu   to nigdy nie widziałem Corkiego  przykre :((?

47990292595971448862.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...