Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Koniec monetyzacji na serwerach minecraft!

Gość Lord Tytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Firma Mojang na Swoim oficjalej stronie napisała, że nie będzie można pozyskiwać zyzków serwerów minecraft!, Pozwoliła na tak zawaną dotację. Mojangowi chodziło żeby serwery nie było pay 2 win czyli kupowanie sobie itemów jak miecze,zbroje,enchanty czy itemy którę ułatwiają gre a nawet rangi przez dany sklep serwer'a czyli sms shop. Pozwolili tylko sprzedawać tak zwane klocki dekoracyjne które nie ułatiwają gry. Oficjalne posty mojang!:

https://mojang.com/2014/06/lets-talk-server-monetisation-the-follow-up-qa/ https://mojang.com/2014/06/lets-talk-server-monetisation/

Z mojej strony to wszystko. :) Teraz czekam tylko na dobry serwer rpg bez sms shopu i gra :D

Opublikowano

@TheLukaszz
Już poprawiam :)
Tak nie będzie moża mieć sklepu za sms który ułatiwa grę,czyli nie kupisz rangi vip czy supervip

i tak samo będzie z przedmiotami jak miecz diax 5/2 czy innymi :)
Lecz tak zwana "dotacja" czyli danie pieniędzy na serwer, żeby na przykład się utrzymał
co w polse będzie bardzo trudno :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngOxH
Raczej wątpie, skkf już nie przedmiotów do kupienia, Tylko samego unban'a.
Nie wiem jak to jest,ale mogą nawet Cie pozwać bo łamiesz ragulamin EULA.

Opublikowano

Tak ,ciekawe jak firma to zrobi ;) przecież jest pierdylion serwerów minecraft ze sklepami sms ...

Opublikowano

Trochę inaczej to wygląda:
http://craftsite.pl/rozjasnienie-sprawy-z-serwerami-pay2win/20042
ale faktycznie samo zarabianie jako takie jest nielegalne i Mojang zależy na tym, żeby tylko koszty były pokrywane.
Uruchomili Realms to tępią konkurencję.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

@Bumbap
Nie wiem jak to zrobią, ja osobiście zrobił bym licencje!

@mine_master
To samo napisałem tylko więcej i jaśniej , _ ,
A do tego nie każdy przegląda cra***ite
Spam

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngOxH

Raczej wątpie, skkf już nie przedmiotów do kupienia, Tylko samego unban'a.

Nie wiem jak to jest,ale mogą nawet Cie pozwać bo łamiesz ragulamin EULA.

mówisz o skkf'ie ?    ze nie ma itemshopu z powodu tego ? haha , człowieku myślisz ,że cubix wycofał itemshop z powodu EULA ? haha ,nie grasz na hc to się lepiej nie wypowiadaj ;)

1KOBv.png

Opublikowano

czytałeś ten link który podałeś? bo oni piszą że chcą to wspierać - wszystko z wyjątkiem virtualnej waluty.

Ale vipy, czy płacenie za wstęp - jak najbardziej dozwolone...

Co najwyżej te pay2win chca zlikwidować, ale samego zarabiania - NIE

Więc popieram ich akcje w 100% :) 

You are allowed to charge players to access your server

You are allowed to accept donations

You are allowed to provide in-game advertising or sponsorship opportunities

You are allowed to sell in-game items so long as they don’t affect gameplay

You cannot charge real-world cash for in-game currency

Hyym, ale czy wiecej /home wpływa na gameplay? :P 

Raczej chodzi im tylko o rzeczy przez które ci co nie płacą mają gre do dupy - tak to ja przynajmniej rozumiem :)

Czyli połowa serverów survival gdzie vip co kilka godzin ma dostep do diax eq... a bym się cieszyla jak by całe te gówno znikneło :< ale nie zniknie :<

Ciekawe co na to wielkie siecówki, połowa z nich ma wirtualne waluty :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Cześć!

O tym już jest naprawdę głośno i polecam się wdrążyć w temat jeszcze bardziej:

--------|

KLIK  |

--------|

Co do tematu, to prawda. Mojang nie poradzi sobie z zamknięciem każdego serwera Minecraft, aczkolwiek wiele i to naprawdę wiele zostanie zamkniętych.

Zawsze będzie (Przynajmniej na większości serwerów) panowała atmosfera gry "P2W". Już sam unban na serwerze hardcore to potężne ułatwienie, chociażby podczas zdobywania zamku/terenu przeciwników.

Osobiście sądzę, że tego nie wprowadzą.

Pozdrawiam

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Rekrut
Opublikowano

Nie ogarną tego, większość właścicieli serwerów ma to w głębokim poważaniu i raczej się to nie zmieni ;)

@Karolina_666 VIPy wyłącznie w rozumieniu jako prefix/kolor na czacie. Zauważ jak sama napisałaś że można sprzedawać rzeczy so long as they don’t affect gameplay, co oznacza mniej więcej tyle że dozwolone będzie sprzedawanie wyłącznie "kosmetycznych" ulepszeń takich jak kolory, haty, pety i inne głupoty do niczego nieprzydatne, a sprzedaż jakichkolwiek itemów w stylu kilofów/diaxów już nie (jako że dawałaby one przewagę graczom płacącym nad pozostałymi). Nie jest też jasna kwestia elementów takich jak fly, ale myślę że też raczej w stronę niedozwolonych.

Opublikowano

Nie ogarną tego, większość właścicieli serwerów ma to w głębokim poważaniu i raczej się to nie zmieni ;)

@Karolina_666 VIPy wyłącznie w rozumieniu jako prefix/kolor na czacie. Zauważ jak sama napisałaś że można sprzedawać rzeczy so long as they don’t affect gameplay, co oznacza mniej więcej tyle że dozwolone będzie sprzedawanie wyłącznie "kosmetycznych" ulepszeń takich jak kolory, haty, pety i inne głupoty do niczego nieprzydatne, a sprzedaż jakichkolwiek itemów w stylu kilofów/diaxów już nie (jako że dawałaby one przewagę graczom płacącym nad pozostałymi). Nie jest też jasna kwestia elementów takich jak fly, ale myślę że też raczej w stronę niedozwolonych.

myśle że to raczej nie tyczy się takich rzeczy jak /home i innych rzeczy bez których da się grać :)

Hyym, ale czy wiecej /home wpływa na gameplay? :P

Raczej chodzi im tylko o rzeczy przez które ci co nie płacą mają gre do dupy - tak to ja przynajmniej rozumiem :)

Czyli połowa serverów survival gdzie vip co kilka godzin ma dostep do diax eq... a bym się cieszyla jak by całe te gówno znikneło :< ale nie zniknie :<

Sama utrzymywalam bez problemu server nie sprzadając ANI JEDNEGO itemku... (i nie dopłacając do niego)

Wydaje mi się że tak długo jak kupno tych rzeczy nie sprawi że zwykli graczy mogą nam co najwyżej dupe lizać to wszystko jest ok :)

Chodzi o to by zwykli gracze mogli też grać, nie musząć płacić, co na 90% serverach surv/FB/pvp/4fun jest nie możliwe...

Bo zaraz podejdzie do cb jakiś vip na /fly czy nawet /gm albo nawet /op i cię zabije z eq enchant level 255

Ale i tak... w 99% procentach nic się nie zmieni... tylko te większe servery mają szanse na kary, ale zyjemy w polsce, połowa świata nie wie co to za kraj i gdzie leży, więc.... na typ zadupiu wszystko widzące oko mojangu nie sięga :<

BukkitSmerf

Opublikowano

Szkoda, że tak będzie ;>.

Teraz serwery będą padać na biede,

Ponieważ niektóre serwery mają tak ze na początek zapłacili i kupywali dużo vipów i za to nie musieli dalej płacić.

Zakładając że ta zmiana cokolwiek zmieni na polskiej scenie MC:

Padna tylko te chujowe servery pay2win.

Ale oczywiście nic się nie zmieni... 

BukkitSmerf

Opublikowano

Zakładając że ta zmiana cokolwiek zmieni na polskiej scenie MC:

Padna tylko te chujowe servery pay2win.

Ale oczywiście nic się nie zmieni... 

nic nie padnie bo dzieci majkraftuf i tak beda robic itemshopy z adminami za 20 zl itp 

Opublikowano

Ja tam jestem przeciw zakazowi VIPow. Zakladam wlasnie serwa, wyloze na niego 56zl/msc. i nic? Chcialbym chociaz z VIPow utrzymac go w polowie...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

P2w było, jest i będzie złe. Nikt nie lubi p2w. Zasada na serwerze powinna być prosta. Albo możesz coś uzyskać grając, albo możesz trochę skrócić czas uzyskania tego płacąc.
Wtedy free to win. Płacisz zawsze, albo swoim czasem w grze, albo pieniędzmi. Nigdy nic nie ma za darmo.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

P2w było, jest i będzie złe. Nikt nie lubi p2w. Zasada na serwerze powinna być prosta. Albo możesz coś uzyskać grając, albo możesz trochę skrócić czas uzyskania tego płacąc.

Wtedy free to win. Płacisz zawsze, albo swoim czasem w grze, albo pieniędzmi. Nigdy nic nie ma za darmo.

nikt nie lubi? :P

http://www.mpcforum.pl/topic/1085965-svrealcraf/?p=10566406

cały czas 100+ "graczy" 

Takich serverów jest pełno, i zawsze jest tam full graczy - a dokładniej 7-letnich dzieci co kradną mamie 10 zł by odziennie mieć nowe diaxowe EQ w minicrafcie :)

To są fabryczki kasy z dzieci...

BukkitSmerf

Opublikowano

Zacznę od początku. Po pierwsze powiem wam dlaczego Mojang się z tego wycofał i nie będzie próbować tego ponownie. Pierwszym powodem będą najnormalniej w świecie protesty graczy, jednakże to pestka bo jeśli nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze. Kochany Mojang prawdopodobnie sam będzie chciał korzystać z takowej opcji i pozbyć się graczy no-premium. Jednakże oni sobie doskonale zdają sprawę z tego, że zniszczą minecraftową gospodarkę. Po prostu globalnie gra zacznie ludziom przynosić straty dlatego będzie mało opłacalna. A sam minecraftowy rynek i urozmaicenia zanikną. Dlatego nie radzę się przejmować tą nowinką bo to bzdura jakich mało. I tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. 

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

@Diaxower07
Pewnie tak, od dwóch edycji była trzcina,portal i nick teraz tego nie ma.
A i tak nie trzeba być matematykiem na oxfordzie żeby to jest dla hajsu zrobione.
A co do m*.**kf**et serdedznie nie polecam, co z tego że:
- Byłem na serwerze i napisałem że lagi i że będzie crash pewnie.
- z czego cubix mi odpisał żebym Sobie kupił nowy komputer.
- 5 minut póżniej crash i cofka...

Na ts o 3-5 rano siedział cubix z programistą żeby dzieci nie płakały

bo całe gildie wyjabały i cuby z itemami + grif?, ach te bany i na ts 1,000,000 ludzi o unbana.
A administacja ma to w dupie...

Taka prawda. I teraz czekam na ból dupy drogie dzieci...

Opublikowano

@Diaxower07

Pewnie tak, od dwóch edycji była trzcina,portal i nick teraz tego nie ma.

A i tak nie trzeba być matematykiem na oxfordzie żeby to jest dla hajsu zrobione.

A co do m*.**kf**et serdedznie nie polecam, co z tego że:

- Byłem na serwerze i napisałem że lagi i że będzie crash pewnie.

- z czego cubix mi odpisał żebym Sobie kupił nowy komputer.

- 5 minut póżniej crash i cofka...

Na ts o 3-5 rano siedział cubix z programistą żeby dzieci nie płakały

bo całe gildie wyjabały i cuby z itemami + grif?, ach te bany i na ts 1,000,000 ludzi o unbana.

A administacja ma to w dupie...

Taka prawda. I teraz czekam na ból dupy drogie dzieci...

co do mc.skkf.net to :

cubix to gimbus  napiszesz mu ze lagi a on powie ze masz chujowego kompa i ci na bana na tydzien

gildia skkf cuboid na 300 kratek i jeszcze tnt wylaczone wokol cuba

hasa i super ulatwienia typu darmowy slot albo cos podobnego 

i jeszcze musisz caly czas miec nagrywanie wlaczone bo zwykle podczas jakiejs klepy dc bedzie 

i zajebisty admin typu _zuwik powie ci ze fotoszop a nie screen 

Opublikowano

Ale tak właściwie czemu piszecie o takich rzeczach jak temat dotyczy czegoś poważnego a wy tu wyskakujecie o jakiś YouTuberach xD

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

Tak tylko takie dzieci nie obchodzi jakie EULA jedynym sposobem żeby to zablokować to hosting musiał by zweryfikować każdy serwer i ewentualnie ostrzec a jak to nic nie da to zablokować serwer. Oczywiście pewnie jak przeczytacie EULA od deski do deski i napiszecie do supportu mojangu to uda wam się zawrzeć umowę biznesową w której mojang pozwoli wam na takie płatności. Ale z tym to nie do mnie :P. Więc trzeba ruszyć głową żeby zarobić.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Firma Mojang na Swoim oficjalej stronie napisała, że nie będzie można pozyskiwać zyzków serwerów minecraft!, Pozwoliła na tak zawaną dotację. Mojangowi chodziło żeby serwery nie było pay 2 win czyli kupowanie sobie itemów jak miecze,zbroje,enchanty czy itemy którę ułatwiają gre a nawet rangi przez dany sklep serwer'a czyli sms shop. Pozwolili tylko sprzedawać tak zwane klocki dekoracyjne które nie ułatiwają gry. Oficjalne posty mojang!:

https://mojang.com/2014/06/lets-talk-server-monetisation-the-follow-up-qa/ https://mojang.com/2014/06/lets-talk-server-monetisation/ 

Z mojej strony to wszystko. :) Teraz czekam tylko na dobry serwer rpg bez sms shopu i gra :D

Przepraszam, ale mimo tego że cię lubię...

Napisałeś kompletną bzdurę.

Można, jednak postawiono warunki:

http://www.mpcforum.pl/topic/1238534-eula-czyli-mojang-odpowiada/

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...