Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginu na sektory

Rekomendowane odpowiedzi

Gość FallingCookie
Opublikowano

No to ten, polecam swój SKRYPT (fuj!) na ranking z opcją zapisywania ostatniego atakującego ;)

Opublikowano

Tego nie znajdziesz. Musisz kogos poprosic o napisanie skryptu

Zycze powodzenia .

@topic

Nie znajdziesz takiego pluginu : > , Musisz zatrudno kogos kto ci takowy napisze.

Pozwólcie że Wam coś powiem.

Jest możliwość zrobienia sektorów (w dalszej części posta znanych jako "serwerów") na jednym serwerze i jednej maszynie.

Jedynymi pluginami jakich użyjemy do tego to MultiverseCore, MultiversePortals oraz MultiverseInventories.

Tworzymy nową mapę (serwer) /mv create Survival | /mv create SkyBlock | /mv create Creative

Tworzymy portal do tej mapy (tego chyba nie muszę tłumaczyć).

Multiverse inventories powoduje że na każdej mapie mamy inny ekwipunek! Epic? Epic!

Tak kiedyś stworzyłem swój serwer, ale takie rzeczy muszą mieć dobrą maszynę (ja nie miałem jeszcze wtedy)

@dah Mastah

Skkf może mieć wszystko na jednej maszynie, zapraszam do zapoznania się z ofertą OVH MG-256:

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/enterprise/

Chyba nie wiesz jak dzialaja "sektory". Na kazdej maszynie masz jedna mape ktora ma jakis border (granice sektora), Przy dojsciu do borderu plugin sprawdza na jaki serwer ma go przeniesc i na jakie koordynaty przeteleportowac : > A wiec to co napisales nie jest sektorem.

Opublikowano

@Heiler Dla takich co to szukają to jak widać chyba nie -.-,

@topic 

Działa to na podobnej zasadzie jak sektory w jail (więzienie tylko są bezpłatne przejścia) lub połączone bungecoord :P (o ile się tak da :P). 

Opublikowano

@rafszy122 

Wybacz za wprowadzenie w błąd, nie zrozumiałem definicji sektoru. Wciąż jestem tym graczem który zaczynał od beta 1.6.8 więc wiesz :D

b_560_95_2.png

Opublikowano

To jest łatwe do zrobioenia.

Nawet banalne

Wystarczy pomyśleć :)

http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecraft/sectorport jest słabe

tylko trzeba miec pomysl a tacy co tylko gotowcow szukaja raczej tego nie maja ...

@Heiler Dla takich co to szukają to jak widać chyba nie -.-,

@topic 

Działa to na podobnej zasadzie jak sektory w jail (więzienie tylko są bezpłatne przejścia) lub połączone bungecoord :P (o ile się tak da :P). 

gowno prawda 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...