Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginu na sektory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Własnie rozpocząłem prace nad swoim serwerem - tylko potrzebuje pluginu na sektory takie jak na sk*f czy mc*c. Jeśli może ktoś pomóc proszę o zgłoszenie się do mnie na prywatną wiadomość.

Opublikowano

jak juz 1 sektor 1 serwer a nie 1 maszyna 

Jak już to na każdym serwerze będzie inna mapa, a więc tylko autorski plugin :)

xChoraK. nie nabija postów - xChojraK. ma wiele do przekazania

Opublikowano

Tego nie znajdziesz. Musisz kogos poprosic o napisanie skryptu

Masz pomysł  na stronę internetową, lecz brak ci doświadczenia? 

Zapraszam do kontaktu.

Rekrut
Opublikowano

Co wy macie z tym skryptem? Przecież to jest gówno dobre dla tych którzy nie potrafią i nie chcą nauczyć się pisać pluginów, albo ewentualnie jakichś mniejszych rzeczy. Nie ma bata żeby na skrypcie dało się zrobić sektory lub chociaż ich namiastkę. <_<

Opublikowano

Ku*a Po co wam te sektory! sektory mogą mieć serwery na których gra min. 600 osób a jeśli tyle nie gra na waszym servie to tylko wyrzucanie kasy w błoto!

Opublikowano

powodzenia z pisaniem skryptu ktory bedzie mial dostep do proxy bossbara mysql itp 

w internetach takiego pluginu nie znajdziesz  

Opublikowano

Osoby które piszą PO CO MI TAKI SKRYPT jeśli pewnie nie mam tylu osób na serwerze są chyba tylko tu po to żeby nabić posta. Ja mam plan na serwer na większą skalę ;) fajnie by było jakby ktoś go mi pomógł napisać.

Opublikowano

Istnieje taki plugin. Kiedyś znalazłem i teraz dalej korzystam, ale nie dam wam downloadu :3

Powiem Wam, że plugin jest ogólno dostępny xD

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Tak jeśli byś mógł był bym bardzo wdzięczny ;)

PS.

Wie ktoś jak zrobić coś takiego w skript:

Mam już zrobiony skrypt na ranking i punkty za zabicie gracza, wszystko pięknie działa - jednak gdy uderzę gracza mieczem z fire aspect 2 a gracz zginie za pomocą płomienia wtedy ja nie dostaje punktów i jemu nie zabiera a takze nie pisze boardcast o zabiciu. I teraz właśnie w tym problem tkwi, mógłby mi ktoś napisać coś że gdy ja zabije gracza fire aspectem to żeby wyświetlił się boardcast, mi naliczylo punkty i jemu zabrało.  Z góry bardzo dziękuje, bo to jest uciążliwy błąd i będzie z nim ciężko grać na typowych free-killach.

Opublikowano

Hahahahah . Skrypta padłem -_- Jeśli już to plugina do bungecoorda ehhh. Musi byc podana lokalizacja i seed mapy tak aby była dalej ta map. A i to wam nie za dziala na jeden maszynie no chyba ze dobrej. 1 maszyna 1 część mapy

eJw9jEEKwlAMBfc5xbuAYJUeoAcQRITiMtKgD_r_

Opublikowano

Istnieje taki plugin. Kiedyś znalazłem i teraz dalej korzystam, ale nie dam wam downloadu :3

Powiem Wam, że plugin jest ogólno dostępny xD

To po co to piszesz, forum jest do pomagania sobie na wzajem  o.O

Pozdrawiam

Opublikowano

To jest jakiś mądry żeby mi pomóc z tym? :

Mam już zrobiony skrypt na ranking i punkty za zabicie gracza, wszystko pięknie działa - jednak gdy uderzę gracza mieczem z fire aspect 2 a gracz zginie za pomocą płomienia wtedy ja nie dostaje punktów i jemu nie zabiera a takze nie pisze boardcast o zabiciu. I teraz właśnie w tym problem tkwi, mógłby mi ktoś napisać coś że gdy ja zabije gracza fire aspectem to żeby wyświetlił się boardcast, mi naliczylo punkty i jemu zabrało.  Z góry bardzo dziękuje, bo to jest uciążliwy błąd i będzie z nim ciężko grać na typowych free-killach.

---------

To chce naprawić - a co do sektorów sprawa zamknięta

Opublikowano

Nie robie na skryptach. Potrzebuje tego jednego - a co ja z tym zrobie to moja sprawa, jak ktoś może to niech pomoże z tym rankingiem:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pozwólcie że Wam coś powiem.

Jest możliwość zrobienia sektorów (w dalszej części posta znanych jako "serwerów") na jednym serwerze i jednej maszynie.

Jedynymi pluginami jakich użyjemy do tego to MultiverseCore, MultiversePortals oraz MultiverseInventories.

Tworzymy nową mapę (serwer) /mv create Survival | /mv create SkyBlock | /mv create Creative

Tworzymy portal do tej mapy (tego chyba nie muszę tłumaczyć).

Multiverse inventories powoduje że na każdej mapie mamy inny ekwipunek! Epic? Epic!

Tak kiedyś stworzyłem swój serwer, ale takie rzeczy muszą mieć dobrą maszynę (ja nie miałem jeszcze wtedy)

@dah Mastah

Skkf może mieć wszystko na jednej maszynie, zapraszam do zapoznania się z ofertą OVH MG-256:

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/enterprise/

b_560_95_2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...