Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w budowie Komputera

AdeK770

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Potrzebuję waszej pomocy :) buduje komputer głównie do grania (BF4/3,DayZ SA, GTA V?, itp) i montażu wideo (Sony Vegas) :)

Złożyłem sobie taki zestaw na morele.net (oczywiście jak na cebulaka przystało chce lecieć po kosztach jak sie da)

39b94cb536.png

Brakuje tutaj grafiki :) 

i tutaj głownię potrzebuję waszej pomocy w jej doborze :) 

będę miał mniej więcej 800 funtów (4173,44 zł na dzień 2 lipca 2014

jeśli macie uwagi do innych podzespołów to proszę o poprawienie :) 

dziękuję :)

Opublikowano

Hmm a do tego mojego zestawienia brak jakichkolwiek uwag :)

Do mojego zestawu jakąś grafikę polecicie ? ja myślałem nad ASUS R9 270X DirectCUII TOP 2GB/4GB

Wolał bym zostać przy tym co mam i prosił bym o ew. zmiany np płyty głównej na inną :) ale z podaniem powodu itp, prosił bym tylko o nie zmienianie procka :D 

Opublikowano

Właśnie wiem :) dla tego myślę nad tym żeby jakąś 280X czy 770 ;) 

Opublikowano

Twój nie najlepszy, no i brak zasilacza. Ile chcesz przeznaczyć na akcesoria? Musi być to OC? Bo konieczny jeszcze cooler, a to kolejne ~200zł.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak do grania to zaden inny procek jak i5 3570k albo 2500k, miażdzą konkurencje w przedbiegach./

WUT? W czym są lepsze od 4670K? Po co mu starszy socket?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

1. Lepiej się go kręci.

2. Wydajniejszy w grach

3. Mniej się grzeje przy oc

4. Tanszy

Tyle w temacie. Komputer trzeba skladac z glową... Poza tym ramy 1333 mhz z radiatorkami i kręcić, nie opłaca się 1600 mhz na obecne ceny. 

3570k wykręce na 4.5 ghz na średniej jakości chłodzeniu airem, a tego i5-4670K tylko na wodzie na dobre oc.

Opublikowano

Po co starszy dokładnie, a faktycznie zapomniałem o zasilaczu XDD Thermatake SE Modular 530W taki chciałem :) 

i wcale nie muszę chłodzić 4670k cieczą pod oc ;) kupie chłodzenie za 80zł i już do 4.2 kręcę bez obawy lub 3.8 jak kto woli :) 

Opublikowano

1. Lepiej się go kręci.

2. Wydajniejszy w grach

3. Mniej się grzeje przy oc

4. Tanszy

Tyle w temacie. Komputer trzeba skladac z glową... Poza tym ramy 1333 mhz z radiatorkami i kręcić, nie opłaca się 1600 mhz na obecne ceny. 

3570k wykręce na 4.5 ghz na średniej jakości chłodzeniu airem, a tego i5-4670K tylko na wodzie na dobre oc.

Bzdury, żeby Ivy miał wydajność Haswella przy 4,3GHz musiałbyś go podkręcić do 4,6-4,7GHz, i to on bardziej by się wtedy grzał. Tańszy jest niewiele, a na 1150 masz większy wybór w płytach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No więc panowie co robimy ? obcinamy trochę z płyty głównej gotówki ? i dajemy w grafikę ? mamy sumę 4200zł :) 

Opublikowano

Ja nie rozumiem po co ci taka płyta. Kup i5 3570k + asrock p67 pro3 i starczy ci na gtx-a 770 porządną...

Ale zrobisz jak uważasz.

Opublikowano

Na pewno weź pełnowymiarową płytę ATX. I wtedy obojętnie czy pamięć w jednej czy dwóch kościach. Po za to ta płyta nie nadaje się do OC. Więc zdecyduj czy ma być OC czy nie. Bo kupno samego procesora bez odpowiedniej płyty nie ma zbytnio sensu.

Obudowa też nie jest zbyt specjalnie dobra i tu zmienił bym na niewiele droższą Brutus M25. Dysk moim zdaniem lepszy będzie Caviar Blue.

Opublikowano

Hmm no okej :) to jaką płytę główną pod OC polecacie mi do 4670K i czy warto zamiast tego 4670k wziąć 4690K ? 

Opublikowano

A może tak dodając po najtańszej linii głośniki + słuchawki + klawiatura + monitor wychodzi koło 4100zł ;)

df2b55a6c5.png

Opublikowano

Ty chcesz kręcić procesor na tym chłodzeniu ?!

Opublikowano

napisał bym jak to zwykle mawiam ale dostał bym pewnie bana, więc się zahamuje, nie wiem czy chcę kręcić bo jeśli myślisz że będę kręcił na tym chłodzeniu do 5.0 Ghz to sie pomyliłeś bo do 4.2 no 3.9 będę kręcił ale na pewno nie w najbliższej przyszłości 

Opublikowano

Napisz na pv to co zwykle mawiasz, a na tym chłodzeniu nie pokręcisz do 4.2 a 5.0 nie miałem nawet przez chwile w głowie -.-

Opublikowano

dobra ja napisałem pohamuję się jestem na forum od nie dawna i potrzebuję pomocy a nie wrogów :) 

Opublikowano

Graba :) A tak co do podkręcania,masz dobrą płyte do tego+procesor z "k" i nie podkrecisz?? To aż szkoda patrzeć,lepiej dodaj do rajitka nemesis i ciesz sie podkręceniem do 4,5-4,6 i będzie git :) A jezeli nie chcesz podkręcać to odrazu tansza płyta+procesor bez "k" i dodajesz budżet do lepszej karty graficznej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...