Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wbiciem na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały problem z serwerem na plikach by Terenzo (już któryś z kolei nawiasem mówiąc) :D Otóż zrobiłem ten serwer i dobra, mogę wbić do gry, wszystko w 100% mi działa i tak dalej. Problem zaczyna się gdy chce żeby kolega zalogował się na serwer. Gdy tylko wybierze postać wywala go do wyboru channeli. W portmapie na 100% każdy port odblokowany, mamy tego samego clienta - tego właśnie od Terenzo, oczywiście kolega ma ogarnięty root, tzn IP z normalną końcówką (dla tych co się upierają że musi być 100 - na 100 mu wgl nie wbija), w serverimfo w cliencie także IP normalne, z resztą próbowaliśmy i na tym i na tym i nic. Nie mam pojęcia o co może chodzić, zapora i tak dalej powyłączana i u niego i u mnie, hamachi jest, no mówiłem, ja mogę grać normalnie, a jemu działa tylko do wyboru postaci. Nie wiem no, może rzeczywiście jakiegoś portu mi brakuje ? Ale mam dość rozbudowanego portmapa, więc chyba wszystko jest git, z resztą kiedyś też go używałem, tyle że na innym kompie i wtedy działało w 100% czyli porty są raczej dobre. Dodam jeszcze że mam Windows 8, ale to chyba nic nie zmienia. Zauważyłem ze dość sporo osób ma ten problem, ale nigdzie nie spotkałem się z rozwiązaniem go. Ponoć może pomóc launcher jakiś, tyle że tutaj też pojawia się problem. Odpalamy metka przez plik - Metineth bo gdy odpalamy przez głowę sury - metek w ogóle się nie odpala tylko wyskakuje błąd. Nie mam pojęcia o co moze chodzić, męczymy się z tym kilka godzin, dodaje każdy port na jaki się natknę na necie, nie wiem no robię co mogę i nic. Dalej może się zalogować, wybór postaci i bum. Liczę na pomoc bo bardzo mi na tym zależy, z resztą ja już sam do tego siły nie mam - dlatego napisałem :D Może jest tu ktoś ogarnięty kto miał bądź umie rozwiązać ten problem. Jak już pisałem liczę na pomoc i z góry dzięki :) W razie jakichś pytań piszcie :D

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...