Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary dobry serwer lastchaos EP1

Fx Padrino

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czytając wasze rozmowy na temat nowo powstających serwerów zauważyłem że tęsknicie za starym i dobrym serwer ep1.

Posiadam odpowiednie pliki do tego, więc czemu by sie za to nie wziąć :)

Lecz, jako iż serwer jest głównie dla Was, to chciałbym poznać Waszą opinie na ten temat.

Jakie raty, lvl cap, upgrade chance, instancje (np tomb), farmienie pu.

I wiele wiele innych.

Mam nadzieje że podeślecie jakieś fajne pomysły.

Myśle że bete będzie można zacząć już około 15 lipca.

Z czasem zajmie sie też poszukiwaniem osób do staffu (forum, jak i "in-game").

Ja myślałem nad czymś takim:

Exp ~nie mam pojęcia

Pu: można albo zdecydować się na farmienie jak na Eterni ep1 (czyli oko i baal dają po 1k pu z eską), albo zwykłe farmienie w procku c:

Gold: Oczywiście dusze będą głównym zarobkiem.

Cap: może 90 na początek?

To chyba tyle bo narazie nie mam więcej pomysłów.

Opublikowano

Tak Ci powiem, że każdy tęskni a i tak serwer by padł bo nikt Ci nie zagra na wolnym serwie  xD

Ale powodzenia :P

Ale jeżeli masz dać cap 90 to exp raczej bez questów na mobach i to niski, tak żeby chociaż z tydzie wbijało się ten lvl.

SP jeżeli blok 100% to standardowe farmienie.

Drop, pominęłabym te dusze i raczej fajniej byłoby dropić gdzie indziej niż Egeha, bynajmniej dla mnie. Ja mam tam lagi -.-

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Drop, pominęłabym te dusze i raczej fajniej byłoby dropić gdzie indziej niż Egeha, bynajmniej dla mnie. Ja mam tam lagi -.-

Mogę stworzyć jakiś item który będzie dropił z mobów w procku.

Item ten będzie można sprzedać ża jakąś sume u npc :P

Nie wiem, tak mi to przyszło do głowy xD

Opublikowano

Mi się zachciało powrotu do czasów, kiedy nawet do towera w Egehe się biegało na to dziesiąte piętro by coś wydropić.  <3 

Mogę stworzyć jakiś item który będzie dropił z mobów w procku.

Item ten będzie można sprzedać ża jakąś sume u npc :P

Nie wiem, tak mi to przyszło do głowy xD

Z tym itemem fajnie by było, gdyby mógł wszędzie wylecieć ale z bardzo niedużą szansą. Żeby też można było standardowo się pomęczyć i gold zbierać (tylko z ciut podwyższonymi ratami). Takie moje propozycje. :P

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Mi się zachciało powrotu do czasów, kiedy nawet do towera w Egehe się biegało na to dziesiąte piętro by coś wydropić.  <3 

Z tym itemem fajnie by było, gdyby mógł wszędzie wylecieć ale z bardzo niedużą szansą. Żeby też można było standardowo się pomęczyć i gold zbierać (tylko z ciut podwyższonymi ratami). Takie moje propozycje. :P

Właśnie, Tower :)

Moge zrobić żeby z mobów z 10 piętra ten item leciał 2* częściej :s

@Edit

Właśnie odbugowałem tower i covery, działają jak należy.

Opublikowano

Racja, tyle czasu już się do Towera nie chodzi, że pewnie większość już zapomniała jak bez tp hacka na dziesiąte piętro dojść. :D

@ElPadrino12 Fajnie, że chcesz stworzyć serwer. Oby to nie był tylko słomiany zapał. :P

Opublikowano

Racja, tyle czasu już się do Towera nie chodzi, że pewnie większość już zapomniała jak bez tp hacka na dziesiąte piętro dojść. :D

@ElPadrino12 Fajnie, że chcesz stworzyć serwer. Oby to nie był tylko słomiany zapał. :P

Raczej to od Was zależy, bo jeśli postawie serwer a nikt nie będzie grał to raczej nie postoi długo.

@ Piszcie dalej jakieś propozycje c:

Opublikowano

Raczej to od Was zależy, bo jeśli postawie serwer a nikt nie będzie grał to raczej nie postoi długo.

@ Piszcie dalej jakieś propozycje c:

Wierz mi nikt nie będzie długo na serverze.. Bo ludzi nie lubią grać trudno .. serverów LC jest teraz wiele.. by mieć ludzi musisz im coś zaoferować - a trud nie jest zbyt dobrym posunięciem ..

Opublikowano

Wierz mi nikt nie będzie długo na serverze.. Bo ludzi nie lubią grać trudno .. serverów LC jest teraz wiele.. by mieć ludzi musisz im coś zaoferować - a trud nie jest zbyt dobrym posunięciem ..

Wiem, właśnie ja czekam na jakieś propozycje do rozmaicenia serwera :s

Opublikowano

A kto powiedział, że będzie trudno? Hah, można stworzyć serwer gdzie exp będzie szedł wolniej, ale za to mały cap.

Przy capie 90lv to chyba normalne, że będzie exp leciał wolniej od serwera gdzie cap jest 200 nie prawda?

Trochę pomyśleć czasem nie zaszkodzi -.-

A co do propozycji... Jeżeli byłby cap 90lv, to wystarczyłaby chyba 1 mapka i 1 podziemie na niej. Czyli Juno i dajmy Belfist, przerobić mobki tak żeby byłoby jak expić i będzie dobrze.

Później z czasem dodawać po kolei następne mapki i podziemia.

I fajnie by było ze 100% upgrade xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

A kto powiedział, że będzie trudno? Hah, można stworzyć serwer gdzie exp będzie szedł wolniej, ale za to mały cap.

Przy capie 90lv to chyba normalne, że będzie exp leciał wolniej od serwera gdzie cap jest 200 nie prawda?

Trochę pomyśleć czasem nie zaszkodzi -.-

A co do propozycji... Jeżeli byłby cap 90lv, to wystarczyłaby chyba 1 mapka i 1 podziemie na niej. Czyli Juno i dajmy Belfist, przerobić mobki tak żeby byłoby jak expić i będzie dobrze.

Później z czasem dodawać po kolei następne mapki i podziemia.

I fajnie by było ze 100% upgrade xD

Bez sensu myślisz ze ludziom się nie znudzi non toper Juno i belfist? I tak ciągle w kółko ?? Wytrzymałabym może z miesiąc.. hmm ja bym zrobiła tak jak na innych grach ze max 90 lvl .. ale ze mape zmienia się co 10 albo trochę więcej lvl że np 1-10 Juno .. 11-20 Dratan,  21-40 Merak, 41-60 Egeha, 61-70 Nairat ,80-90 Tairan..  No i oczywiście Instancje . ale tak by ludzi nie siedzieli cały czas w nich.. Żeby uchronić przed przeskakiwaniem map można zrobić tak że na czerwonych mobach exp nie leci.. Wiem jest to trochę roboty - ale fajny pomysł :) Tego jeszcze nie było.. Lecz wątpię że komuś by się chciało z tym bawić.

Opublikowano

Bez sensu myślisz ze ludziom się nie znudzi non toper Juno i belfist? I tak ciągle w kółko ?? Wytrzymałabym może z miesiąc.. hmm ja bym zrobiła tak jak na innych grach ze max 90 lvl .. ale ze mape zmienia się co 10 albo trochę więcej lvl że np 1-10 Juno .. 11-20 Dratan,  21-40 Merak, 41-60 Egeha, 61-70 Nairat ,80-90 Tairan..  No i oczywiście Instancje . ale tak by ludzi nie siedzieli cały czas w nich.. Żeby uchronić przed przeskakiwaniem map można zrobić tak że na czerwonych mobach exp nie leci.. Wiem jest to trochę roboty - ale fajny pomysł :) Tego jeszcze nie było.. Lecz wątpię że komuś by się chciało z tym bawić.

Troche Panowie (i Panie) odchodzimy od tematu.

Ja chce przywrócić starą atmosfere, coś aka Last chaos z 2009 roku.

Tylko że taki zwykły serw raczej będzie nudny, dlatego szukam jakieś nowości. 

Np. w strayana będzie mapą z samymi bossami?

Będą tam dropić epickie zbroje na 10-20-30-40-50-60-70-80 i 90 lvl?

Nie wiem, bo coś takiego można śmiało zrobić :s

Opublikowano

Hmm.. jak serwer stanie oczywiście ściągnę ,chociaż wiem że będą straszne nudny.. ale cóż :) Może zrób server z max 90 lvl ale z dużymi zmianami ;D coś ala ja napisałam ;D

Opublikowano

A czy ja napisałam, że ma zostać Juno i Belfist cały czas? Napisałam, że na początku. Później większość wbiłaby ten 90lv to można byłoby wprowadzić nowe mapy. 

Troche Panowie (i Panie) odchodzimy od tematu.

Ja chce przywrócić starą atmosfere, coś aka Last chaos z 2009 roku.

Tylko że taki zwykły serw raczej będzie nudny, dlatego szukam jakieś nowości. 

Np. w strayana będzie mapą z samymi bossami?

Będą tam dropić epickie zbroje na 10-20-30-40-50-60-70-80 i 90 lvl?

Nie wiem, bo coś takiego można śmiało zrobić :s

Pomysł z bossami nie jest zły, ale żeby były one takie, by biłoby się je grupowo. Bo niestety, gra grupowa w LC zanika a tu byłby wielki powrót do tego xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Myślałem też żeby upgradować Uzdro.

Dodając jej więcej hp na początek i co lvl myśle że dużo ją wzmocnie :)

I nad healem też myślałem, żeby zwiększyć jego moc, lecz dać większy cooldown.

Co Wy na to?

@Edit dodałem muzyke house w juno.

Opublikowano

Mógłbyś spróbować ulepszyć coś w tytanie, zaklinie, kleryku żeby nie było jak zwykle przewagi szelm, rycków, czarek tylko żeby można było się pobawić innymi klasami. Mi tam się osobiście bardzo podoba zabawa tytanem ale na wielu serwerach jest do niczego w porównaniu z innymi klasami. Co do tej muzyki, mi jest obojętna bo zawsze wszelkie dźwięki z LC mam wyłączone. :P

Opublikowano

Sądzę, że kleryka nie trzeba ulepszać :p Kleryków zawsze dużo, wiadomo dlaczego. A pomysł z ulepszaniem archera... No nie wiem... Fakt, nie będzie miał deadline ale ma kilka skilli z różnymi debuffami w tym milczenie, więc chyba nie potrzebuje ulepszania xD

Z resztą postaci nie używanych się zgodzę, czyli tytan, elementalista.

Czy będzie oszczędzanie 100% na tym 90 lvlu? Bo przyznam, że nie umiem bez tego grać xD

@Ylayla pograj na Genesis, tam tytan jest teraz op xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Sądzę, że kleryka nie trzeba ulepszać :P Kleryków zawsze dużo, wiadomo dlaczego. A pomysł z ulepszaniem archera... No nie wiem... Fakt, nie będzie miał deadline ale ma kilka skilli z różnymi debuffami w tym milczenie, więc chyba nie potrzebuje ulepszania xD

Z resztą postaci nie używanych się zgodzę, czyli tytan, elementalista.

Czy będzie oszczędzanie 100% na tym 90 lvlu? Bo przyznam, że nie umiem bez tego grać xD

@Ylayla pograj na Genesis, tam tytan jest teraz op xD

Bedą jakieś konkursy na których będzie można wygrać acc z castem czy tam oszcz. many :s

Ofc. najwięcej będzie w pierwsze dni otwarcia xD

A beta tak jak mówiłem, 15 zaczynamy.

Opublikowano

Trochę lipa bo ja nie wygrywam nigdy xD

Myślałam, że na ten 90lv będzie jakiś fajny secik z fajnymi opcjami, w którym będzie casting a w acc wsadzisz oszczędzanie.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Trochę lipa bo ja nie wygrywam nigdy xD

Myślałam, że na ten 90lv będzie jakiś fajny secik z fajnymi opcjami, w którym będzie casting a w acc wsadzisz oszczędzanie.

Można też tak zrobić, że pierwsze 10 osób które wbije cap dostanie jakiś ciekawy set c:

Opublikowano

@Boomwuayash Z tym klerykiem to się źle wyraziłam. Chodziło mi o takie ulepszenie go, by można było nim nawet w samotności expić.

Accki jakieś fajne też by się przydały np. z maną, jeśli na serwerze nie będzie oszczędzania na niskim lvlu. Dodatkowa mana w takiej sytuacji w acc była by atutem. 

Moim zdaniem dobrze było by gdyby set każdej klasy w jakiś sposób ją 'ulepszył' tzn. więcej celki w setach tytana, uniku w secie uzdro, prędkości biegania w secie czarki. Bo trafia mnie czasem jak widzę jak niektóre postacie biegają lub jak zapłakaną ilość celki, uniku, mp mają w porównaniu do innych klas. No ale mi to raczej dogodzić nie można.  xD

Opublikowano

Też sądzę, że powinny być sety z bajerkami. Nie tak dobre jak na innych serwach, ale żeby było w nich trochę hr, eva, casting. Zależy od klasy ;p

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...