Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który czołg 8 tieru wybrać?

skorpion897

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy czym lubisz grać. Od razu odradzam T34 (najgorszy premtank po SPku)
Jak lubisz grać w pierwszej linii - IS-6

Jak lubisz snajpić i masę odbijać - JgTiger 8.8
Jak lubisz być dobrym wsparciem z niezłym pancerzem i dobrym zasięgiem widzenia - Loewe.

Opublikowano

W temacie jest zarabiarka a najlepsze zarabiarki to jagoda i t 34 nie wiem czemu mu go odradzasz jak się nim przyjemnie gra postaw sobie teraz pytanie TD czy HT.

Opublikowano

T34 - bardzo dobry tank, jeden z moich ulubionych. Zapewne kolega zagrał raz na teście i stiwerdził, ze to s**t, scheiSS and what else. Owszem, moja opinia też zaczęła się od tego, że przeklęta celność, zjeba** czas celowania a rozjechanie się celownika po obrocie wiezy &!*$@* . Wystarczą odpowiednie moduły i perki i wszystko staje się piękniejsze - typowu hull down, przy bliskim kontakcie czeba minimalnie manewrować wieżą, aby uniemożliwić trafienie w weakspot - właz, a tak to nic poza tym - najmocniejsze działko z prem tanków , wieża z podróbki stalinium , dość słaby i lubiący ognisko kadłub,  Jagdtajger acht coma acht (xD) typowu spammer z dobrym armorem i celnością (działko z normalnego tigera) IS-6 ma najlepszy armor z podanych, ja tego s**tu nie lubię, tylko dlatego, bo trudno się walczy z tym z działkiem <9 tieru (weakspoty są, ale jak ktoś tym jeździ to się robi pod górke...) Lowe typowy czołg wsparcia - taki tiger 2 z lepszym działkiem kosztem armora

76561198018588473.png
Opublikowano

T34 - bardzo dobry tank, jeden z moich ulubionych. Zapewne kolega zagrał raz na teście i stiwerdził, ze to s**t, scheiSS and what else. Owszem, moja opinia też zaczęła się od tego, że przeklęta celność, zjeba** czas celowania a rozjechanie się celownika po obrocie wiezy &!*$@* . Wystarczą odpowiednie moduły i perki i wszystko staje się piękniejsze - typowu hull down, przy bliskim kontakcie czeba minimalnie manewrować wieżą, aby uniemożliwić trafienie w weakspot - właz, a tak to nic poza tym - najmocniejsze działko z prem tanków , wieża z podróbki stalinium , dość słaby i lubiący ognisko kadłub,  Jagdtajger acht coma acht ( xD) typowu spammer z dobrym armorem i celnością (działko z normalnego tigera) IS-6 ma najlepszy armor z podanych, ja tego s**tu nie lubię, tylko dlatego, bo trudno się walczy z tym z działkiem <9 tieru (weakspoty są, ale jak ktoś tym jeździ to się robi pod górke...) Lowe typowy czołg wsparcia - taki tiger 2 z lepszym działkiem kosztem armora

Co jest złego w T34?:

Mobilność

Celność

RLD

Czas celowania

Celność przy obrocie

pancerz

Weakspoty na wieży

MM

Co jest dobrego

DPS

Penetracja

IS-6 ma prawie taki sam DPS, a penetracja tak czy siak wystarcza. Do tego ma lepszy mm.

IS-6 i Jagoda to najlpesze prem tanki.

Opublikowano

Kto daje więcej fanu i sIe nienudzi is czy Jadzia?

Dla mnie is. Mam zwykłą jagodę, która bądź co bądź jest lepsza (tier wyżej) i super przyjemnie mi się nie gra.

Opublikowano

Dla mnie is. Mam zwykłą jagodę, która bądź co bądź jest lepsza (tier wyżej) i super przyjemnie mi się nie gra.

Kto ci powiedział, że jest lepsza? Oo

Ja bym w tej chwili brał JgTigera w ciemno. Zrobiłem na nim 400 bitew i zrobiłbym kolejne 400 :D

Ps: juri - jak można nazwać czołg lepszym, skoro jest tier wyżej pomidorku? Ogólnie Jadzia odnośnie tieru jest słabsza od 8.8, bo jest dokładnie tym samym czołgiem tylko: ma c*****y MM, ma inne działo.

Edit: adi - naucz się pisać po polsku, bo tylko 8latek (a takim gnojkiem chyba jesteś, bo na to wskazuje twój nick i styl pisania) Ciebie rozczyta.

Nie, nawet tego nie tykałem. Widzę go w bitwach, słyszę opinie na jego temat, widziałem jego statystyki, gram przeciwko niemu. Jedyne co mogę o nim powiedzieć - czołg nadaje się do gry tylko jak w przeciwnym teamie jest 10 gości z WN8 <500.

Opublikowano

Bożę juriii facepalm

Co ma piernik do wiatraka ? 

Nie porównuj tych czołgów, bo chyba mobilność i pancerz mają ten sam.

jgtiger 8.8 ma lepsze działo ( zależy kto jak patrzy ), ograniczenie mm

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Tak samo często się pali, takie same wychyły działa, takie same weakspoty, taka sama mobilność. IS-6 ma taki sam mm, ale co jest lepsze zależy od gustu.

Opublikowano

1. Tak samo często się pali.

2. Takie same wychyły działa, takie same weakspoty,

3. Taka sama mobilność.

1. Nie mam zwyklego, nie moge stwierdzic ale na 200 bitew zapalilem sie moze z 5-10 razy.

2. Tu prawda - ten sam kadlub, ale... 8.8 ma mniej hp.

3. No jezeli jagdtiger ma stockowy silnik to tak... ale na tym lepszym jest szybszy i mobilniejszy.

Opublikowano

1. Nie mam zwyklego, nie moge stwierdzic ale na 200 bitew zapalilem sie moze z 5-10 razy.

2. Tu prawda - ten sam kadlub, ale... 8.8 ma mniej hp.

3. No jezeli jagdtiger ma stockowy silnik to tak... ale na tym lepszym jest szybszy i mobilniejszy.

Od dawna jego najlepszy silnik ma 700km (tyle samo co 8.8 ma)

Opublikowano

Od dawna jego najlepszy silnik ma 700km (tyle samo co 8.8 ma)

Gralem z kumlami w plutonie oni na zwyklych ja na 8.8 i szybciej jechali, szybciej sie obracali.

Opublikowano

Gralem z kumlami w plutonie oni na zwyklych ja na 8.8 i szybciej jechali, szybciej sie obracali.

Wiesz że istnieje coś takiego jak załoga i jej wyszkolenie? Ustawcie sobie na świeżą 50% i sprawdźcie. Bez wyposażenia i eksploatacyjnych.

Opublikowano

Bożę juriii facepalm

Co ma piernik do wiatraka ? 

Nie porównuj tych czołgów, bo chyba mobilność i pancerz mają ten sam.

jgtiger 8.8 ma lepsze działo ( zależy kto jak patrzy ), ograniczenie mm

A IS-6 nie ma ograniczonego MM? xD

8.8 często pada silnik, pali się, wolny, penetracja nie wiele lepsza od IS'ka.

Ja Ci polecam IS'a-6. Mam na nim 1100 bitew i dalej ubóstwiam ten czołg. Dużo odbija, dobre przeładowanie, mobilny, nie pali się w przeciwieństwie do jagody.

Opublikowano

Ja Ci polecam IS'a-6. Mam na nim 1100 bitew i dalej ubóstwiam ten czołg. Dużo odbija, dobre przeładowanie, mobilny, nie pali się w przeciwieństwie do jagody.

A gdzie ty tam widzisz, żebym pisał o Is-6 ?

Wystarczy jeden perk i pali się raz na 200 bitew, nie wiele lepsza ? Ponad 25 penetracji to już jest dużo, odczuwam różnicę jak gram is-6, który ma 175 a t-54 gdzie ma 201.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Jagoda i palenie się. Hehe. Hehe. Hehe śmieszne.

Od kilku Patchy ten czołg prawie się nie pali. Nie doświadczam tego, a nie mam nawet czystoszka. Tylko automat gaśnice (którą mam wszędzie). Silnik pada - owszem, ale jak się dobrze trafi w dolną półkę - a ukrycie jej to nie problem. Palenie natomiast rzadko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...