Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz mangi? Pisz tutaj!

dragranis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Toaru Ossan no VRMMO Katsudouki, Legendary Moonlight Sculptor, Darwin's Game, DICE, World Customize Creator, The New Gate, Ore to Kawazu san, Real Account, Overlord (anime w letnim), Marginal Operation, 1/2 prince, gantz, yureka, The Gamer, dungeon ni deai (anime w wiosennym), Zero no Shiniki, Mushoku Tensei, Tate no Yuusha (aka Shield-bro), Online: The Comic, Lassboss x Hero, Ousama Game, Oukoku Game, Last Ranker be the last one, Zhan Long, Douluo Dalu, Shen Yin Wang Zuo, Dou pou.. a dobra, może z tymi trzema ostatnimi to się trochę zapędziłem bo z mmo czy jakąkolwiek grą już wiele wspólnego nie mają, hmm co tu jeszcze.. z takich co mi nie podpadły to np. Gamerz Heaven, Under City, Yggdarasil, Reset.

Pamiętaj że 95% z tego co tu wypisałem ma swoje novelkowe odpowiedniki - stąd mała ilość chapterów po eng, jak również poziom tych "mang" jest o kilkaset procent gorszy od ich pierwowzoru czyli novelek.

Opublikowano

Akurat dzisiaj pomyślałem o założeniu takiego tematu. :D Tak więc chciałbym się od razu zapytać czy znacie jakąś mangę do 3 tomów, która jest już skończona? Może być nawet 1.

Opublikowano

Chodzi o randomowe tak? Oukoku Game, Mahou Gyoushounin Roma, Sugar Dark: Umerareta Yami to Shoujo, All You Need Is Kill, Judge czy tam Doubt, Life is Money itd. Pełno takich jest.

Opublikowano

Chodzi o randomowe tak? Oukoku Game, Mahou Gyoushounin Roma, Sugar Dark: Umerareta Yami to Shoujo, All You Need Is Kill, Judge czy tam Doubt, Life is Money itd. Pełno takich jest.

Czy przez randomowe rozumiesz takie, które mają do trzech tomów? Czy po prostu dajesz mi tytuły, a one mogą mieć więcej tomów? Jeżeli mógłbyś mi też napisać jeden z lepszych byłbym wdzięczny. :)

Opublikowano

Czy przez randomowe rozumiesz takie, które mają do trzech tomów? Czy po prostu dajesz mi tytuły, a one mogą mieć więcej tomów? Jeżeli mógłbyś mi też napisać jeden z lepszych byłbym wdzięczny. :)

Przez randomowe miałem na myśli, że nie interesuje Cię dany gatunek po prostu tylko co tam lepsze to Ci podać.. wyżej podałem te krótkie już zakończone które zapadały w pamięci, jest ich oczywiście więcej

dorzucę jeszcze Necromancer, Billionaire Girl, Kieli, Mirai no Football

Sprawdzaj sobie tylko czy na pewno są te i tamte zakończone i czy mieszczą się dokładnie w 3 tomach bo ja tu tak na guessa waliłem troszeczku.

Opublikowano

Przez randomowe miałem na myśli, że nie interesuje Cię dany gatunek po prostu tylko co tam lepsze to Ci podać.. wyżej podałem te krótkie już zakończone które zapadały w pamięci, jest ich oczywiście więcej

dorzucę jeszcze Necromancer, Billionaire Girl, Kieli, Mirai no Football

Sprawdzaj sobie tylko czy na pewno są te i tamte zakończone i czy mieszczą się dokładnie w 3 tomach bo ja tu tak na guessa waliłem troszeczku.

Dzięki. Jak na razie to skuszę się na All you need is kill. Mam jeszcze pytanie; czytałeś to online czy kupowałeś? Jak kupowałeś to w języku polskim czy angielskim? I jeżeli można wiedzieć to na jakiej stronie. :)

Opublikowano

Kupować raczej korzystniej wyjdzie po polsku, na komikslandii masz chyba najtaniej 19zł/tom (yatta ~20zł/tom, mangarden ~ 21zł/tom)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@chaterchater

W plan to read masz Ana Satsujin.

Nie wiem czy zapomniałeś zaktualizować, ale jeśli nie to napocznij. Fajna, ryjąca banię manga.

Poza tym to.. Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakeri, fajne fantasy połączone z normalnym światem, polecam.

^ tam dalej po Gate jest przecinek, to jest jeden tytuł jakby coś xD

417711489342956987022.png

Opublikowano

witam.

poleć ktoś dobre mangi, najlepiej zakończone, ale wychodzącymi też nie pogardzę

http://myanimelist.net/mangalist/Katyosun
gatunki to w sumie wszystko oprócz pedalstwa, tragedii i sportowych.

[edit][zauważyłem, że kilka z wymienionych już masz w ptw, tak czy owak.. nie chce mi się ich na koniec postu wrzucać]

Living With One Leg, Can't See Can't Hear but love, spirit migration, Kamisama no Iutoori Ni, Archlord, Angel Densetsu, Nononono, Ubel Blatt, Blind Faith Descent, Akumetsu, Deadlock, Superior, Looking for a father, the sword of emperor, Darwin's Game, Lasboss x Hero, Chouka Kou, Feng Shen Ji, Black Haze, Soul Cartel, Noblesse, Ability, DICE, Let's Lagoon, Kingdom, Liar's Game, Defense Devil, Shin Angyo Onshi, Ares, Magician, and so on.. jestem za mały by wiedzieć co wsadzamy pod tragedię więc omijałem horrory po prostu.

ORAZ PROPONUJĘ WZNOWIĆ ONE PUNCH MANA, NIE WIERZE BY KTOŚ KTO CZYTA JAKIEKOLWIEK BITEWNE BĄDŹ KOMEDYJNE MANGI TO HOLDnął. Śmiesznie jest, niezrozumienie postaci jest zawsze boskie, mc ma to co trzeba i art jest na wysokim poziomie. Z Twojego PtW proponuję też oblukać Tsuyokute New Saga, Veritas, The Breaker, Sun-Ken Rock, Psyren, Oukoku Game, Nozoki Ana, Lost + Brain, Life is money, Kieli, Immortal Regis, I am Hero, Eden no Ori, Doubt, Denpa Kyoushi, Darwin's Game, Boku no Hero Academia (aczkolwiek tego typu schemat to już przeżytek).

Ponadto, bardzo cieszy mnie fakt, że ktoś tu czyta tyle mang. Alas, są lepsze dobra, więc mój progress z mangusiami jest prawie znikomy teraz.

Opublikowano

Nie chcę zaśmiecać forum, więc napiszę tutaj.

Szukam jakiś przyjemnej novelki, ważne aby była po polsku i była możliwość pobrania.

Tematyka czy gatunek bez większej różnicy, ważne aby była ciekawa/fajna/przyjemna w odbiorze.

Opublikowano

Witam, szukam mangi akcja, sztuki walki. O tym że gość był tak potężny i próżny że jego ojciec przestawił mu stawy, i może na początku korzystać tylko z iluś tam procent swojej prawdziwej mocy. Nie pamiętam tytułu. :P

sygnaez.png

Jeśli znalazłeś błąd ortograficzny to mi napisz, chcę zobaczyć jaki ze mnie analfabeta. :D

Opublikowano

Witam, szukam mangi akcja, sztuki walki. O tym że gość był tak potężny i próżny że jego ojciec przestawił mu stawy, i może na początku korzystać tylko z iluś tam procent swojej prawdziwej mocy. Nie pamiętam tytułu. :P

Jestem na 99% pewny , że chodzi ci o Aiki.

Opublikowano

Jestem na 99% pewny , że chodzi ci o Aiki.

Tak! Dzięki, to była świetna manga. Nie dawno sobie przypomniałem o niej, jednak bez tytułu. :P  Serdecznią ją polecam. :P Dzięki jeszcze raz. :D

sygnaez.png

Jeśli znalazłeś błąd ortograficzny to mi napisz, chcę zobaczyć jaki ze mnie analfabeta. :D

Opublikowano

Coś podobnego do Xian Ni może ktoś zna? I nie, nie musi być po polsku, nawet lepiej jak będzie po angielsku.

Opublikowano

Coś podobnego do Xian Ni może ktoś zna? I nie, nie musi być po polsku, nawet lepiej jak będzie po angielsku.

Rozumiem że z flower bridge wszystkie zalukałeś skoro o to pytasz (ale wymienię: Juvenile Medical God, Martial God Asura), no to więc: Douluo Dalu (reinkarnacja + "trash spirit"), Jiang Ye ("trash personality") Ni Tian Xie Zhen lub jak kto woli Against The Gods ("trash power" - damaged veins), BTTH - Battle Through The Heavens ("trash cultivation progress") SYWZ - Shen Yin Wang Zuo są dość podobne, poza tym Mad God (lub Berserk God jak kto woli to tłumaczyć), Eclipse Hunter,

The Alchemist God, Zhan Long (to samo uniwersum co TGA), God of Thunder, Zhu Xian no i wiadomo obowiązkowo prace IET takie jak Swallowed Star, Coiling Dragon, Stellar Transformation, The Desolate Era, czy też niedawno rozpoczęte tłumaczenie The Nine Cauldrons.

Wymieniłem tak z tych co mi bardziej podeszły i są dość nowe, bo klasyki nudne są raczej a spis tłumaczonych czy skończonych tłumaczeń wszystkich wuxii i xianxii jakie są znajdziesz wiadomo:

http://www.spcnet.tv/forums/showthread.php/38942-Links-to-Completed-Translations#.VTjcWfmsW50
http://www.spcnet.tv/forums/showthread.php/38941-Ongoing-Translation-Links#.VTjcL_msW50

Nie jest wiele więc generalnie możesz zalukać wszystko, ale te które wymieniłem raczej ominąć nie wypada. Niektóre mogą być niejasne z początku, mieć długie prologi (jak np. Xian Ni gdzie prawdziwa akcja rozpocznie się dopiero na 100 chapterze; a jak sam wiesz gravity użył pierwszy raz na gostku z innej sekty podczas 'wymiany ciosów' dopiero na 50~ chapterze więc reszta była przegadana i oblepiona cliffhangerami - pierdolenie z mead'em, ćwiczonkami w tym drugim wymiarze z użyciem wody i przy pomocy naszego pana z kuli, wymiany przedmiotów przez 'uczniów' sekty), może się też zdarzyć że w fabułach później niektóre z tych tytułów całkiem zmieniają jej kierunek co może Ci nie podejść, ale skoro lubisz Xian Ni (nie wiem czemu ale mc w webtoonie wygląda prawie w każdym chapterze jakby chciał kogoś zamordować, podczas gdy w novelce on to cierpliwie znosi i reaguje jak to bywa zawsze jak ktoś obraża lub zagraża jego rodzinie, bliskim, przyjaciołom) to myślę nie powinno być problemów bo większość z wymienionych jest na tym samym poziomie, bądź lepsza, ale to też kwestia gustów.

@Edit ah przypomniałem sobie że to temat o mangach xD więc nie pytałeś o chińskie novelki z świata wuxii/xianxii tylko o manhuy/webtoony hmm... no tu nie ma za bardzo co polecić bo tłumaczenia lecą jak krew z nosa jeśli chodzi na przekładanie z RAWów - Douluo Dalu, Zhan Long, SYWZ mają niby swoje komiksowe odpowiedniki ale są strasznie słabe tak jak Xian Ni w formie 'komiksu', można jeszcze wrzucić The Sword of Emperor, Legendary Moonlight Sculptor, Full Metal Wing, Blood Faith Descent, Mushoku Tensei, Archlord, Spirit Migration, Ruler of The Land, Legend of the Maian, Onepunch-man, Ability, Noblesse, Area D, nie wiem kurcze może The Gamer czy City of Dead Sorcerer, DICE: The Cube, ale wszystkie te tutaj nie są jakoś strasznie podobne do Xian Ni, a nie wiem czy w podobiznach polowałeś na mc uczącego się w sektach/szkołach, na znalezionych op przedmiotach, mc który morduje/zabija bez problemu zanim ukończy 18 lat, na fabułach ukazujących całe życie mc od noworodka po nieśmiertelnika, czy może cultivation i breakthroughtach. Zapraszam do spojlera wyżej, przełamać się wystarczy i zrozumiesz tę przepaść dzielącą te dwa światy :D

Opublikowano

Ja znam przepaść między ln a mangami, jednak czasami mam chęć poczytać coś w takiej a innym razem w takiej formie. Z ln to aktualnie czytam Douluo Dalu oraz tate no yuusha no nariagari więc po te co wymieniłeś raczej nie sięgnę prędko o ile sięgnę. A mangi co wymieniłeś to wszystkie znam, po przemyśleniu uważam że to bezsensowne polecanie mi tytułów bez wiedzy co już czytałem a co nie :D A więc zaprzestańmy i dzięki za chęci ;)

Opublikowano

Ja znam przepaść między ln a mangami, jednak czasami mam chęć poczytać coś w takiej a innym razem w takiej formie. Z ln to aktualnie czytam Douluo Dalu oraz tate no yuusha no nariagari więc po te co wymieniłeś raczej nie sięgnę prędko o ile sięgnę. A mangi co wymieniłeś to wszystkie znam, po przemyśleniu uważam że to bezsensowne polecanie mi tytułów bez wiedzy co już czytałem a co nie :D A więc zaprzestańmy i dzięki za chęci ;)

No niestety, tak już jest. Jak się siedzi w tym dłużej to inne osoby Ci nie pomogą - musisz szukać więcej i rozszerzać się na więcej. Douluo Dalu jak najbardziej jest dobre, aczkolwiek jak dotąd to głównie Tang San + ukryte bronie + moc sky hammera więc jarać się nia ma czym w porównaniu z takimi jak tam wymieniłem przykładowo Stellar Transformations czy CD. No w sumie nie ma się co dziwić, bo Douluo Dalu to tylko wuxia a nie xianxia, a ST to już xianxia. Ostatnio bodajże zaczął się wątek z tym turniejem i 1minutową walką - boli tylko to, że ten świat w Douluo Dalu jest taki wąski. Jakiś las na bestie, jakaś szkoła lub jakieś miasto i to tyle, a sam mc w sumie zna większość najważniejszych szkół i migiem osiągnie tam ten 90 rank. Ale skoro jest drugi sezon to znaczy że jednak jakoś to chyba rozszerzą. Co do Shield-Bro, czy jak to oficjalnie nazywamy go Tate no Yuusha jest crapem i nie różni się niczym od innych japońskich wn.. to wygląda tak: jest chapter, w chapterze 3/4 to jakieś pierdoły typu teasing innej postaci, udawanie debila/debilki, powtarzanie zwrotów "shishou/san/niya/podobnych" w kółko i inne rzeczy które są tak jakby fillerem i co najwyżej biednie rozwijają nam charaktery bohaterów, nic poza tym.. w Tate no Yuusha fabuła robi się monotonna gdzieś tam po 150 chapterze wn.. zawsze Shield-bro jest przyrównywany do Mushoku Tensei, no i niestety tutaj jest to samo tylko że zamiast powiększania haremu jako niewolnic to powiększamy ilość konkubin.

Co do mang to normalka, w końcu łatwo się dokopać bo większość jest na manga fox / manga here.

Wracając jeszcze do ln i wn, jeśli czytałeś z ln co wymieniłem tylko Douluo Dalu, Shield Bro i Xian Ni to musisz opatrzeć resztę bo są na naprawdę wysokim poziomie - Douluo Dalu jest do obecnych eng chapterów nudny w większości momentach, a Xian Ni dopiero kończy prolog więc jeszcze z 15 dni zanim ruszy main story biorąc pod uwagę obecne tempo tłumaczenia. Spróbuj takiego CD bądź ST, jak je czytałem to musiałem zostać w domu przez kolejne 2 dni i nigdzie nie wychodzić bo po prostu nie mogłem się oderwać =]

A, i jeszcze zapomniałem do powyższego posta dopisać do Zhu Xiana "talentless", no w sumie  to i w ST nie miał talentu na początku. Jeśli zajdzie taka potrzeba to mogę Ci podlinkować inne tematy zbiorowe (bo wcześniej podlinkowałem tylko tematy z wuxiami i xianxiami a mamy przecież wiele innych settingów jak np. transportacja do innego świata, summon do innego świata, reinkarnacja, podróż w czasie, vrmmo. Jeśli nie próbowałeś czytać fanficów to też możesz rzucić okiem bo znajdzie się kilka perełek, zawsze mogę podlinkować jakieś zbiorówki lub osobno ale skoro już dotarłeś do czytania novelki douluo dalu to myślę sam potrafisz je sobie znaleźć albo masz już nawet dodane. Jak coś trzeba, to pw bo szkoda tu spamować :)

@Diukes mylisz się, nadal tłumaczą - sprawdź pw po więcej :D

Opublikowano

Cóż, z ln to najbardziej podobało mnie się LMS ale niestety, tłumaczenie nie wychodzi chyba już.  Mam kumpla którego w ln wciągnąłem. Tak się zafascynował że teraz mnie właśnie fanfikami męczy których to ja nie czytam raczej, więc podsyłać mi ich nie musisz. A tematy zbiorowe o "transportacja do innego świata, summon do innego świata, reinkarnacja, podróż w czasie, vrmmo" możesz podesłać, chociaż sam coś szukałem już kiedyś i pewno 3/4 się pokryje ;D 

Opublikowano

Pomógł bym ale "fajnej" to bardzo ogólne pojęcie :D I jeszcze preferencji językowych nie podałeś, bo większość "fajnych" po polsku nie jest tłumaczona, lub tłumaczona powoli :D

Opublikowano

Chodzi mi o jakąś taką no... ten tego... no wiesz :D Czy to jakaś znana czy mniej znana, czy to jakiś romans czy akcja czy cuś no. Za dużo mang nie przeczytałem, bo w sumie to prawie żadnej :P No i oczywiście po polsku żeby była.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Silver Spoon pasuje idealnie. :3

Kilka dni temu wyszedł też pierwszy tom Mushishi, więc możesz go zobaczyć.

Jest też FMA, ale to pewnie czytałeś.

Ghost in the shell.

Welcome to the N.H.K.

Hetalia.

Ogólnie, to zbyt wiele dobrych mang polski rynek nie wypluł. Najczęściej wydawane są jakieś gównienka czy adaptacje light novel, więc... :F

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...