Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gold ammo

qba4474

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy nie uważacie że w ostatnim czasie trochę za dużo osób używa golda? WG mnie gra sporo na tym traci. Gostek nie daje rady przebić więc pociski gold on i przebije ... 

Opublikowano

Jedno zauważyłem na pewno jest milion komentarzy żeby usunąć golda a on nadal jest i musisz się z tym pogodzić.

Opublikowano

Dokładnie nic innego nie pozostaje.  Dzisiaj T110E3 295 pen. na zwykłym pocisku ale i tak używa golda . Ciekawi mnie ile na minus wychodzi taki po bitwie  ;)

Opublikowano

Jedno ci powiem jeżeli denerwuje cie gold to na pewno nie idź w czołgi gdzie dużą zaletą jest tylko pancerz a ma wiele weekspotów pobaw się słabiej opancerzonymi pojazdami i uśmiechaj się do idiotów którzy będą do ciebie strzelać z golda 8) .

Opublikowano

Jedno ci powiem jeżeli denerwuje cie gold to na pewno nie idź w czołgi gdzie dużą zaletą jest tylko pancerz a ma wiele weekspotów pobaw się słabiej opancerzonymi pojazdami i uśmiechaj się do idiotów którzy będą do ciebie strzelać z golda 8) .

Dobrze trafiłeś :) lubię sie tak pobawić . Heavy tanki lubię ale Medy i Lajciki to też fajna zabawa 

Opublikowano

Nope, gra nie traci. Wręcz mnóstwo zyskuje, bo wszyscy muszą kupować te gold pestki na specjalne okazje, problemy z kasą są i trzeba czołgi premium kupować.

Ludzie nie lubią golda, bo zmniejsza on bardzo znaczenie pancerza w grze - zwłaszcza na turniejach. Teraz już nie ma sensu mieć coś ciężkiego i wolnego, przyjedzie jakiś szczurek, walnie z golda od przodu, przebije i potem objedzie.

Dla ludzi grających z dużą ilością golda(@kYRA. ) kredyty mają mniejsze znaczenie, bo po prostu mają premtanki VIII poziomu i na nich zarabiają.

Opublikowano

Płacz? Jak zwykle. I jak zwykle moja odpowiedź jest taka sama: jak cie nie stać to nie płacz. Ja używam golda sporadycznie (bo po prostu zależnie od sytuacji są gorsze od zwykłych AP), ale mam kilka czołgów full gold. I się cieszę. Jak widzę takie płacze. Bo wiem, że to sa płacze pokroju: MUJ OP SPORTJEST PRZEBUJANY PSZES WSZYSTKO, BO MAJOM GOLDA!!!1

Opublikowano

i to jest to! Ten ból dupy, że ktoś wozi golda ;) nie miejcie pretensji do takiego oponenta lecz do WG, że dodało taką opcję.

Ja nigdy golda nie używałem( no może czasami na T-25) xD.

/1000 postów! :) 

Opublikowano

Każdy rodzaj gold ammo ma więcej wad od PP'ków.

ACPR - Tragicznie traci penetracje na dłuższą odległość, zazwyczaj nie ma wiele więcej peny od PP'ków, gorsza normalizacja, cena

HEAT - Pancerz warstwowy = nieprzebicie. Najgorszy rodzaj pocisków, brak zasady 3 kalibrów, cena

A te 3, co ma Centurion 9/1 to są jak ob z lepszą peną.

Jak nie umiesz wykorzystywać pancerza, to nie ważne jakim czołgiem będą Cię przebijać. Taki płacz jest już nudny...

Opublikowano

Mogli by zrobić tak jak w WT... Normalna pestka Normalny DAMAGE Normalna Pena, złota pestka dobra pena słaby damage, burzaki słaba pena dobry damage. Tyle na ten temat :/ 

Opublikowano

Mogli by zrobić tak jak w WT... Normalna pestka Normalny DAMAGE Normalna Pena, złota pestka dobra pena słaby damage, burzaki słaba pena dobry damage. Tyle na ten temat :/ 

System z WoT'a jest o niebo lepszy. Od razu możesz taką pestkę, jaką chcesz. Nie umiecie grać, to Was przebijają, skończcie już płakać.

Opublikowano

Witam

Czy nie uważacie że w ostatnim czasie trochę za dużo osób używa golda? WG mnie gra sporo na tym traci. Gostek nie daje rady przebić więc pociski gold on i przebije ... 

Dokładnie nic innego nie pozostaje.  Dzisiaj T110E3 295 pen. na zwykłym pocisku ale i tak używa golda . Ciekawi mnie ile na minus wychodzi taki po bitwie  ;)

Na prawie wszystkich czołgach jakich mam gram na złotej amunicji. Stać mnie, bo mam konto premium + zarabiacza VIII tieru. Nie rozumiem tego płaczu o te złotko. Ile można powtarzać, że złota się używa do kręcenia lepszych wyników. 3/4 graczy uważa, że złoto jest po to, by Ci ludzie, którzy nie znają WS mogli normalnie przebijać czołgi, a tak nie jest, bo jak strzele w jarzmo T34 to się odbiję lub wejdzie za zero.

Jeśli Cię interesuję ile zarabiam ze złotkiem:

WT auf E100 - 5k dmg - 2k - 3k tysięcy na czysto.

AMX 13 90 - 3k dmg - 20k - 110k na minusie.

Opublikowano

Najlepszy i tak jest placz ludzi co mowia ze gracze graja na goldzie, a tak na prawdę tej amunicji się nie ma tylko miało się farta / skila i sie przebiło. Sam ostatnio dużo takich zdań widzę nawet w moja strone jak KV-1 przebijam jakis 7 tier ..... zakończcie ten ból dupy .... macie moduły ? macie załoge ? to nauczcie się tego używać w odpowiedni sposob do sytuacji na mapie ....

76561198013232167.png

Opublikowano

Płaczcie płaczcie, potem są takie ~800 wn8 które tłumaczą się że jeździli słabymi czołgami w dodatku stockowymi i dlatego mają takie staty, a ja osobiście jakbym miał przechodzić 13 90, albo Prototyp stockowego bez golda to bym się pochlastał.

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

Płacz płacz, jak ktoś z enemy teamu strzela goldem, to ja go tłumacze że kupił za kredyty, więc to nie jest GOLD AMMO, a CREDIT AMMO ; )

Lepiej brzmi i mniej bólu

Opublikowano

Płacz płacz, jak ktoś z enemy teamu strzela goldem, to ja go tłumacze że kupił za kredyty, więc to nie jest GOLD AMMO, a CREDIT AMMO ; )

Lepiej brzmi i mniej bólu

Dosłownie to jest Premium Ammo. Jest droższa i dostępna za walutę premium. 

Opublikowano

No tak, bo jeżeli coś jest dostępne za kredyty, to co szczędzić skoro pod kilkoma względami to coś jest lepsze? Strzelać słabszymi pociskami bo "nie kupie bo mnie będą wyzywać", jak mnie stać (za kredyty) to kupuje - proste

Opublikowano

Nie bardzo wiem o co wam chodzi. Przecież pociski "gold" może kupić każdy i to za kredyty, Zrozumiałbym wasze oburzenie, gdyby można je było kupić tylko za golda=prawdziwe pieniądze. Na dodatek goldowe pociski są tak samo historyczne jak inne. To, że pocisk APCR miał większą penetracje niż zwykły AP stawia go wyżej, czyli i cena powinna być większa.

Opublikowano

Tez nie prawda. A eventy i inne pierdoły??

No widzę te eventy, misję na lipiec takie zajebiste ...

Dla mnie o ten gold lekki płacz, śmieszy mnie to jak jadę sobie mausem i takie pomarańczowe napki mnie z golda przebić nie mogą ^^

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Dla mnie o ten gold lekki płacz, śmieszy mnie to jak jadę sobie mausem i takie pomarańczowe napki mnie z golda przebić nie mogą ^^

No mnie też to smieszy... Stoje jadzią 8.8 "jajka" schowane i patrze jak dingi z golda lecą.

No cóż... ja golda mam po 2-3 pestki na kazdym czolgu (oprócz jadzi i sporta) ale używać i tak nie używam. na kv-4 od przodu starcza mi działo jadzi 8.8.

Opublikowano

A ja nie rozumiem tego płaczu . Wkońcu każdy sobie może kupić takie pociski i nie musi wydawać ani grosza z portfela a jak kogoś nie stać to niech nie pisze głupot o tym że tylko nooby używają " gold" ammo bo w niektórych sytuacjach nawet niższych od siebie tierów bez ammo nie przebijesz ( np. Pz.II J albo T7CC - chociaż on nie ma gold ammo) a to że to jest za walutę premium nie oznacza że jest leprze bo niekiedy może być  gorsze nawet od OB albo PP , dodam tylko że gold ammo denerwuje mnie w jednym czołgu - 10 tier TD brytyjski , po co ludzie używają gold ammo ? Można na nim grać zwykłymi . Zauważyliście że na CT zawsze większość gra gold ammo i potem się dziwią czemu nie umieją grać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...