Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Skyblock -Co byście na nim chcieli?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, razem z kolegą zakładamy serwer SkyBlock. Mamy trochę doświadczenia, ale to gracz wie najlepiej co by chciał na takim serwerze.

Więc zwracam się z prośbą do was:

Piszcie co byście chcieli na takowym serwerze.

Moje pomysły: [odpowiedzcie]

-Specjalna waluta w postaci zmienionego Emeralda tak/nie

-Sklep ze zmienionymi villagerami tak/nie

-Autorska wyspa tak/nie

Moje pytania:

Jaki miałby być duży drop? I co by miało dropić.

ev439f.jpg

Opublikowano

Zachęcamy do udzielania odpowiedzi na ten temat, ponieważ ja wraz z Tadzikovym chcemy zrobić jak najlepszy serwer skyblock. Będziemy gotowi na każdą waszą prośbe i życzenia :D 

P.S. Na początek kupuje serwer 40 slotowy z baardzo dobrą maszyną:)

~Kolega Tadzikovego

Opublikowano

-Waluta. Może być, tylko trzeba pomyśleć co za nią będzie można kupić.

-Autorska wyspa. No a jak, to jeden z obowiązkowych punktów jeśli chce się zrobić dobrego skyblocka. :D

-Pytanie. Z dropu naturalnie żelazo, złoto itp. w okolicach 0,50% (lub troche więcej) szans, nie za łatwo, ale też nie za trudno. Z diamentami można pomyśleć oddzielnie.

Powodzenia, jeśli będę miał jeszcze jakieś pomysły, to napiszę w tym temacie. Czekam z niecierpliwością na serwer. :-]

Opublikowano

@sporomaniak

- Dodamy nowy item, który nazwiemy walutą. Nie będzie to jak money tylko normalny item, który można trzymać w enderchescie, skrzynce czy w ekwipunku:). Aby coś kupić lub oczywiście sprzedać na spawnie będą villagery, które specjalnie ustawimy pod tę walutę.

- Myślę, że drop będzie taki 0.4% - Diament 0.8% - Złoto 0.8% - Żelazo   1.3% -  Wegiel i, gdy kupisz VIPa +0,1% do wszystkich dropów a SVIPa +0,2%, ale jeszcze nie jest to potwierdzone więc może to się w każdej chwili zmienić. Dlaczego nie ma szmaragdów ani redstone? Szmaragd - ponieważ będzie to serwerowa waluta i raczej i tak ten item jest tylko do ozdoby. A Redstone będzie można zdobyć poprzez parkoury lub eventy.

Zachęcam do pisania nowych pytań chętnie odpowiemy :)

Opublikowano

Kolejne propozycje:

-Dodanie atrakcji takich jak np. MobArena, Spleef (nie event :P)

-Wymieniarki na spawnie

*-Przycisk na spawnie który daje pieniądze za czas spędzony w grze

A poza grą może uda się wam załatwić forum?

Opublikowano

- Specjalna waluta w postaci zmienionego Emeralda tak/nie

- Sklep ze zmienionymi villagerami tak/nie

- Autorska wyspa tak/nie

Dodaj jakąś arene pvp, przede wszystkim dodaj zadania.

:)

Opublikowano

@sporomaniak

Nad MobAreną jeszcze pomyślimy, a tu masz liste eventów jakie będą na serwerze:)

- Spleef

- Event Liściasty (Znikające liście) 

- OX (prawda lub fałsz, ale to każdy o tym wie:D)

- Labirynt

- Event Parkour

Oczywiście, że będą wymieniarki :)

Przycisku nie zrobimy, ponieważ chcemy żeby serwer nie był taki prościutki, że grasz 3 godzinki i masz wszystko i rozbudowaną całą wyspę :) Chyba, że zrobimy takie cuś, że za godzinę gry na serwerze dostaje się 3 lub więcej waluty. ( a po drugie nie wiem czy bym to zrobił bo jak już wspominałem nie będzie /money tylko waluta jako item.)

Tak, od razu jak kupię serwer dostaję domenę (za darmochę :)) także nie ma problemu ze zrobieniem forum :)

@Fr4yta

Będą 2 areny pvp "PVPLód" oraz "PVPOgien" jak to nazwał nasz kochany budowniczy i HA Tadzikovy :D

A zadania raczej tak, ale nie jestem w 100% pewien  :)

P.S. Jeeeszcze więcej pytań :D

Opublikowano

Co do eventów, można dodać jeszcze event diaxy z liści. @(Nie mówię że co dwa liście to diax, tylko bardzo mała szansa, np. 0,2 na wydropienie.)

Pytania:

-Jaka jest przybliżona data startu?

-Na jakim hostingu stawiacie serwer?

-Kiedy będzie temat w publikacji serwerów?

-Ile będzie slotów?

Propozycja:

-Dodanie książki przy wchodzeniu na serwer, w której byłby spis komend itp.

Opublikowano

@sporomaniak

Wątpie, że będzie taki event, ponieważ był już taki event na jakimś serwerze i zdobyłem 2 stacki diaxów w 20min bodajże, ale nie pamiętam

- Myślę, że od 1 do 3 tygodni to zależy czy wszystko szybko ogarniemy

- Nie mogę udzielić takiej informacji :)

- Za tydzień lub dwa.

- 40, a jak będzie dużo graczy powiększymy

Propozycja: raczej tak będzie lub zrobimy komende /komendy i /regulamin :)

Opublikowano

Częste eventy

Zarąbista arena PVP

Ranging PVP (gracze lubiacy serwer pvp beda grali glownie na pvp) (zawsze wiecej graczy)

Plytkomat (gramofon wymieniajacy plyty na itemy)

Pomogłem? LIKE!

Opublikowano

@Vitles

Myślę,że coś takiego będzie:)

@HaxeeN

Na każdym serwerze jest AdminShop i adminshop może czas to zmienić? to jest to samo co adminshop, a do tego villagerzy będą nazwani, także nie trudno znaleźć np. wełne, ponieważ villager będzie się nazywał "Materialy" Albo "Materialista" xD. Także już postanowione, że będą villagerzy.

I podsuwajcie nam jakieś pomysły:) Musimy być lepszym skyblockiem niż wszystkie.

Opublikowano

Propozycja:

Gracz może ustawić sobie warpa, za jakąś sumę. Przydaje się to do tworzenia sklepów.

Opublikowano

@Tadzikovy Tak ale chodzi mi o to, że gracze na swoich wyspach będą robić sklepy, np.: z żelazlem (główny zarobek na wielu serwerach, lecz nie wpadają na pomysł, aby gracz mógł zrobić, warp i sprzedawał graczom taniej żelazo niż w sklepie, a ci co kupują sprzedają drożej u tych villagerów).

PS@ Grałem na nie jednym serwie z villagerami zamiast z ChestShopem lub innym pluginem, powiem, że porażka. Polecam stary, dobry chest shop, aby gracze również mieli uprawnienia do tworzenia swojego sklepu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...