Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 1GB Ramu na 20 slotowy serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NI! NI MA CHUJA NI POCIONKNIE CI BO ZABRAKNJE CI RAMU MUSISZ MNIEĆ 2GB Jak to w każdym temacie, od ch*ja znawców, gimbusków, które wiedzą, że mu nie pociągnie, a ch*ja wiedzą na temat dysku, procesora, łącza. Najpierw podaj te 3 rzeczy, bo bez tego nie jestem Ci w stanie nic powiedzieć. Najczęściej są lagi na serwerach, bo nie wyrabia procesor, a nie z braku RAM'u

Zdecydowanie za mało. Wychodzi 50mb na slot, a przy 100mb na slot też laguje czasami

Zdecydowanie za mało, A jak ma tam jakiegoś xeona e5, to też za mało? czy tylko tak pierdolisz bez sensu?

Ja mam u siebie 240mb/slot.

a mam 500mb/slot ale mam lagi w ch*j. Pewnie mi procesor nie wyrabia, może troche ramu dokupie, co Ty na to? Mój ty ku*wa specjalisto.

1GB ram starczy na okolo 15 slotow na 20 tez moze ale to juz na spigocie oraz malo pluginow.

PS: Oblicz sobi

Dzieki za info, przyda sie.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Najlepsza opcja:

128mb / slot

1gb na 20slot to raczej nie jest dobry pomysł, oczywiście wszystko zależy od parametrów maszyny (procesor, dysk itp.) ale mimo wszystko radzę wziąść te 1,5 / 2GB

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...