Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 1GB Ramu na 20 slotowy serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm... jeżeli chodzi o mnie to trochę wątpię. Zależy też jaki silnik + ile plugin'ów... Ja bym na Twoim miejscu dał 10 slotów.

Ale tak czy owak podaj nazwę silnika + ilość plugin'ów (jeżeli posiadasz bukkita/spigota).

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy przy 15 osobach możesz mieć już problemy zwłaszcza wtedy gdy wgrasz na serwer bardzo dużo zbędnych pluginów obciążających go. Na twoim miejscu dla 20 osób wziął chociaż 1,5 GB ramu.

Opublikowano

O ilości pluginów jeszcze nie mam pojęcia, jednak sądzę że będzie to Server Premium. Coś w stylu "Akademii PvP"- czyli takiego miejsca do nauki/ sparingów itp. Co o tym myślicie? Będzie ktoś na tym grał :P?

27977928268506397210.png

Opublikowano

O ilości pluginów jeszcze nie mam pojęcia, jednak sądzę że będzie to Server Premium. Coś w stylu "Akademii PvP"- czyli takiego miejsca do nauki/ sparingów itp. Co o tym myślicie? Będzie ktoś na tym grał :P?

Ja może bym zagrał (wreszcie bez non premium ^^(chodzi mi o te nieogarnięte, które cheatują, etc.)), głównie po to, żeby podszkolić swojego skilla (jakiś tam jest, ale trochę nauki nikomu nie zaszkodzi).

@topic

A nie jesteś w stanie kupić 2-3 GB Ram i będzie po sprawie?... Na 1 GB tego nie uciągniesz (ponieważ sam serwer może już zżerać około 600 mb). Polecam liczyć średnio 100 (a nawet 115-125) ram/gracz.

Pozdrawiam

Opublikowano

Właśnie byłbym w stanie, ale wolę najpierw zabrać ekipę itp. Btw. jest ktoś chętny do ekipy takowego servera?

27977928268506397210.png

Opublikowano

Czemu tylko RAM ?

A procesor, dysk ? Tak istnieje jeszcze takie coś.

Na chwilę obecną polecił bym wam się wstrzymać póki autor nie poda parametrów maszyny

Wiadomo że serwer z 1gb, dyskiem ssd i 2x i7 poradzi sobie lepiej niż serwer z 1gb, dyskiem hdd i jakimś starym procesorem sprzed x lat

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Sam RAM dużo nie mówi jeszcze jest dużo innych parametrów od których zależy jak będzie działał serwer (np. procesor, łącze)

cover.png?dl=0

Opublikowano

1gb na 20 slot ?Nie da rady na 20 slot to 2gb zeby ladnie chodzil

Gówno prawda, czemu wy to oceniacie na podstawie RAM'u ?

Gdzie łącze, gdzie procesor, gdzie dysk ? 

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

1 GB Ram to nie wystarczy na czysty serwer 20 slotowy minimalnie 10 slotów, 10 pluginow. Polecam ci dobrać Ram :) I wtedy bedzie wiecej slotów z pluginami.

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Starczy :P Czasami mogą występować lagi jeśli masz powyżej 18 pluginów

Miałem plan co do hostingu LVL UP, a z tego co wiem nie podają parametrów maszyny.

Polecam www.slotex.pl - Darmowe sloty i dość tanie ramy

Opublikowano

Dla zapewnienia najlepszej jakości gry na "slotowcach" przyjmij 1GB = 10 slot, wtedy nie ma mowy o żadnym lagu. Przy PvP lagi najbardziej wkurzają :)

Opublikowano

Przeważnie na 1 slot powinno być przeznaczone około 100-150 ramu :) Czyli dajmy że no niech będzie 100 ramu przeznaczone czyli będziesz potrzebować na taki 20 slotowy serwer około 3gb ramu :) Do tego pamiętaj że pluginy też obciążają serwery ale myślę że na podstawowych powinno ci wystarczyć do 3gb ramu aby ładnie wszystko chodziło.

Co do serwera może bym zagrał choć nie wiem ,ponieważ jestem w trakcie robienia swojego serwera :)

Pozdrawiam MisterCrisu

Opublikowano

10 slotów - 1gb

20 slotów - 2gb

50 slotów - 5gb

100 slotów - 10gb

1 slot = 100mb

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

Zakładając że podstawowo musisz dać 100mb na gracza (na prawie czystym serwerze), to zapomnij ;)
Przypada w twoim wypadku 50mb/gracz. Co jest niemożliwe, żeby dało się ugrać bez lagów na czymś takim.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...