Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dziś przeczytałem o jednej technice autor nazwał ją "Ostatnia myśl na jawie to pierwsza myśl we śnie".

Polega na liczeniu do 100 i powtarzaniu "To jest sen". Wygląda to tak: 1 to jest sen, 2 to jest sen, 3 to jest sen.

Warto też pomóc wizualizacją liczby i napisu "to jest sen".

Jest to dobra technika jeśli usypiasz dość szybko.

Pamiętaj też by założyć dziennik snów, i niekoniecznie pisać w nim swoje sny to chociażby same klucze (charakterystyczne dla twojego snu rzeczy).

By pamiętać też sen warto powtarzać np. "Idę teraz spać i będę śnił. Kiedy jutro wstanę będę pamiętał moje sny".

Dzięki czemu po miesiącu będziesz pamiętał 3-5 znów z jednej nocy (ludzie często myślą, że jednej nocy śni im się tylko 1 sen, jednak tak naprawdę śnią ci się nawet te 4-5).

Nie zapomnij też o TR (teście rzeczywistości), zaciśnij palce na nosie i spróbuj oddychać, jeśli uda ci się oznacza, że masz świadomy sen

Co do techniki to nie poddawaj się, bo u autora zadziałała 4 razy na 5 prób i miał on 2LD w za pierwszym razem. Poza tym ludzie powiedzieli, że technika daj efekty

Ps. Technika ta może przydać ci się też jako kotwica w technice "WILD". Sam dziś spróbuje z tym sposobem i dam ci odpowiedź

Opublikowano

Ja dziś przeczytałem o jednej technice autor nazwał ją "Ostatnia myśl na jawie to pierwsza myśl we śnie".

Polega na liczeniu do 100 i powtarzaniu "To jest sen". Wygląda to tak: 1 to jest sen, 2 to jest sen, 3 to jest sen.

Warto też pomóc wizualizacją liczby i napisu "to jest sen".

Jest to dobra technika jeśli usypiasz dość szybko.

Pamiętaj też by założyć dziennik snów, i niekoniecznie pisać w nim swoje sny to chociażby same klucze (charakterystyczne dla twojego snu rzeczy).

By pamiętać też sen warto powtarzać np. "Idę teraz spać i będę śnił. Kiedy jutro wstanę będę pamiętał moje sny".

Dzięki czemu po miesiącu będziesz pamiętał 3-5 znów z jednej nocy (ludzie często myślą, że jednej nocy śni im się tylko 1 sen, jednak tak naprawdę śnią ci się nawet te 4-5).

Nie zapomnij też o TR (teście rzeczywistości), zaciśnij palce na nosie i spróbuj oddychać, jeśli uda ci się oznacza, że masz świadomy sen

Co do techniki to nie poddawaj się, bo u autora zadziałała 4 razy na 5 prób i miał on 2LD w za pierwszym razem. Poza tym ludzie powiedzieli, że technika daj efekty

Ps. Technika ta może przydać ci się też jako kotwica w technice "WILD". Sam dziś spróbuje z tym sposobem i dam ci odpowiedź

Nie wystarczy same powtarzanie jednego zdania, tu chodzi o autosugestie

XrgAYyk.png

Opublikowano

Zapomniałem o tym, ważna rzec. Warto też ją praktykować np. przez tydzień i dopiero po tym czasie spróbować z LD. Potem już automatycznie przed snem będziesz powtarzać, że zapamiętasz sny.

Mogę też dopowiedzieć coś o kluczach snów. Często kluczami snów są jakieś charakterystyczne rzeczy z życia np. jeśli miałeś w dzieciństwie ulubionego pluszaka to kluczem może być właśnie on.

Warto też sobie wyćwiczyć alfa budzik.

Alfa budzik to jest nasz naturalny budzik, którego możemy wyćwiczyć by budził nas o danej godzinie (z tego co wiem może on się spóźnić maksymalnie o 20minut).

Ćwiczymy go tak samo jak zapamiętywanie snu - powtarzając sobie daną rzecz kilka razy (np. chcę obudzić się o 9:00, chcę obudzić się o 9:00 itd.).

Choć moim zdaniem lepiej jest użyć telefonu/budzika/alarmu, byle czego co obudzi nas o godzinie, która ustawimy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...