Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angel Beats - Dyskusja

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tym anime? Mnie osobiście zaskoczyło. Krótkie trochę ale bardzo spoko. Osobiście nie zrozumiałem końca ale się popłakałem :0. Jak myślicie będzie druga seria?

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Dla mnie nic specjalnego. Nudne jak flaki z olejem i historia z dupy wzięta.

Osobiście nie miałbym nic przeciwko kolejnej części, ale jakoś zbytnio nie przepadam za tym tytułem.

Nie pamiętam też żebym płakał, smutał albo walił głową w ścianę.. Może troszkę wyprany z emocji jestem, a może to po prostu gniot.

PS: Coś ci ta klikana sygnaturka nie działa.

Na MALu wystawiłem ocenę 9/10 temu anime, w szoku jestem normalnie ;_;

417711489342956987022.png

Opublikowano

Osobiście nie zrozumiałem końca ale się popłakałem :0.

Serio?

Anime jak dla mnie jest dobrym dramatem, komedia jest na średnim poziomie ze względu na dalsze odcinki, jednak czasem były zabawne momenty.

Nauczyło mnie, że dramaciki nie są dla mnie. Mimo to 10/10, bo fabuła ciekawa.

A teraz czekajmy na Iwasawe Sajjuka

@Sajjuk

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zabiję każdego kto mi tu obrazi Angel Beats'a.

Anime jak dla mnie jest dobrym dramatem, komedia jest na średnim poziomie ze względu na dalsze odcinki, jednak czasem były zabawne momenty.

Do tego dodam jeszcze, że ciekawa fabuła, której nigdzie indziej nie widziałem wraz i ten wątek - nawet nie wiem jak go nazwać, ale nigdy wcześniej się z nim nie spotkałem lecz był super.

Co sądzicie o tym anime? Mnie osobiście zaskoczyło. Krótkie trochę ale bardzo spoko. Osobiście nie zrozumiałem końca ale się popłakałem :0. Jak myślicie będzie druga seria?

Nie tylko ty. To anime mnie naprawdę poruszyło - 3 razy. Łzy leciały jak głupie *-*

Jak Iwasawa śpiewała "My Song", jak spełniło się marzenie Yui i jak nastał koniec ich roku szkolnego co wszyscy zniknęli, nawet Kanade, a on musiał zostać

Serdecznie polecam to wszystkim. Anime u mnie ma 10/10.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Nie pamiętam też żebym płakał, smutał albo walił głową w ścianę.. Może troszkę wyprany z emocji jestem, a może to po prostu gniot.

Nie tylko ty.

Facet płaczący przy bajkach, nigdy nie będę w stanie tego pojąć xD

Fajnie się oglądało, ale nic więcej.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Anime bylo zajebiste. 9/10. Nie wiem jak mozna nie zrozumiec zakonczenia tego anime, to nie byl jakis mocny seinen, czy cos, ale fajnie, ze chociaz ci sie spodobalo ;)

Nie plakalem nigdy przy anime, ale mimo to czulem sie smutnie przy zakonczeniu, co jst fajnym uczuciem. Lubie dramaty. Naprawde polecam kazdemu te anime. Ale na 10/10 nie zasluguje, ma za malo odcinkow. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Moim zdaniem robienie drugiej serii mija się z celem, tylko by wszystko zepsuła.

Miło wspominam AB, trochę chumoru, trochę smutku. Imo można obejrzeć bo nie było wcale takie złe.

Opublikowano

Końca nie zrozumiałem, tej prawy o kanade, nie wiem może tłumacz zjebany czy cuś. Musze obejrzeć na lepszej stronie. Ale najbardziej łzy poleciały jednak na końcu kiedy Kanade odeszła

Opublikowano

Końca nie zrozumiałem, tej prawy o kanade, nie wiem może tłumacz zjebany czy cuś. Musze obejrzeć na lepszej stronie. Ale najbardziej łzy poleciały jednak na końcu kiedy Kanade odeszła

Chodziło o to, ze kanade miala w sobie serce otonashiego. Wiedziala to stąd, ze on powiedzial jej, że chcial, aby jego serce uratowalo komus zycie, i sie podpisal, zeby wszczepili je komus po jego smierci. Potwierdzilo to tez to, ze w tym swiecie nie mial serca, jak go na poczatku, w 1 epie przebijala, rzeczywiscie tak bylo. O to ci chodzi? O tą prawde?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie zrozumiałeś, że ona tak na prawdę szukała tego, od którego dostała serce (dzięki któremu została uratowana) w realnym życiu? Oboje się w sobie zakochali i to było właśnie jej marzenie przez co zniknęła - czyli okazanie uczuć innej osobie

Opublikowano

http://scr.hu/1wdk/ag5uc

Hipokryta. 

Opisujesz wrazenia jako 7, a dales 10.

Aj tam już się nie czepiaj o wszystko. Też sam opisałem anime jakbym dał mu 4/10, a na MALu się zdziwiłem patrząc na ocenę 9/10.

Wszystko zależy od tego jaką kto ma skalę i kiedy oglądał dane anime, finito.

Jeszcze odnosząc się do twojego "lubię dramaty", ja nie widzę zbyt wielkiego dramatu w tym anime. Ot sobie ludzie znikają z tego dziwnego świata, to chyba dobrze? Więc ja bym dał tutaj w gatunek "komedia" aniżeli dramat.

@

Dla mnie to jest właśnie komedia, a to że sobie spełniają marzenia żeby zaznać spokój pośmiertny tym bardziej utwierdza mnie w tym przekonaniu. W sumie to jest takie komediowe sci-fi z dodatkiem romansu, nic więcej.

Opublikowano

Aj tam już się nie czepiaj o wszystko. Też sam opisałem anime jakbym dał mu 4/10, a na MALu się zdziwiłem patrząc na ocenę 9/10.

Wszystko zależy od tego jaką kto ma skalę i kiedy oglądał dane anime, finito.

Jeszcze odnosząc się do twojego "lubię dramaty", ja nie widzę zbyt wielkiego dramatu w tym anime. Ot sobie ludzie znikają z tego dziwnego świata, to chyba dobrze? Więc ja bym dał tutaj w gatunek "komedia" aniżeli dramat.

Mi sie jednak wydaje, ze to anime nie dla kazdego moze byc dramatem. Dla ciebie akurat nie bylo. Nie wczuwales się :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dramat ze względu na smutną tematykę. Jest miejsce na świecie, do którego trafiają wszyscy, którzy w swoim życiu nie spełnili marzeń aż do śmierci - rzeczywiście brzmi jak komedia.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dramat ze względu na smutną tematykę. Jest miejsce na świecie, do którego trafiają wszyscy, którzy w swoim życiu nie spełnili marzeń aż do śmierci - rzeczywiście brzmi jak komedia.

No wiesz. Mi też chce się śmiać z ludzkiej niedoli. Przecież to jest bekowe, że ktoś chce spełnić swoje marzenie.

Opublikowano

No wiesz. Mi też chce się śmiać z ludzkiej niedoli. Przecież to jest bekowe, że ktoś chce spełnić swoje marzenie.

No mnie to w naruto smieszy ;P te jego marzenia, zeby nawrocic kazdego, walka o przyjaźń xD Dramatem tego nie nazwiesz

XrgAYyk.png

Opublikowano

No mnie to w naruto smieszy ;P te jego marzenia, zeby nawrocic kazdego, walka o przyjaźń xD Dramatem tego nie nazwiesz

Dlatego tego nawet patykiem nie ruszę. Mi chodzi o normalne marzenia, a nie takie debilne.

Marzenia Naruto są wyciągnięte z dupy i we wszystkich BAJKACH (nie anime) poruszane, więc to jest nudne.

Opublikowano

Dlatego tego nawet patykiem nie ruszę. Mi chodzi o normalne marzenia, a nie takie debilne.

Marzenia Naruto są wyciągnięte z dupy i we wszystkich BAJKACH (nie anime) poruszane, więc to jest nudne.

Jeśli coś nie istnieje to nie mówimy o tym w żadnej formie, więc nie jest nudne tylko fabułę można o kant dupy rozbić i tyle w temacie Nasruto.

Wracając do tego zajebistego dramatu w Angel Beats.. Z chęcią bym obejrzał kolejny sezon.... Specjalnie dla łez, krzyków i rozpaczy bohaterów smi1.png

Tylko iść po popcorn, browarka i można zasiadać do zacnej komedii.

Opublikowano

Pierwszy odcinek był jednym z najlepszych ponieważ zauroczył mnie swoim klimatem, rozbawił humorem, a w dodatku świetna akcja przy końcu i genialna muzyka.

Ale ogólnie Angel Beats! jest sztucznym wyciskaczem łez na siłę bez szczęśliwego zakończenia. Air czy Kanon 2006 nie były takim sztucznym wyciskaczem łez jak Angel Beats!. A dlaczego ?
Ponieważ chociażby w Air ta dziewczynka nie miała wyjścia, więc nie mogła zdecydować czy chce żyć czy nie. W Kanon 2006 było tak samo. Mimo, że cechą zarówno Air jak i Kanon był szczególny nacisk na wzruszające sceny to już sam sens tych scen był dużo większy niż w Angel Beats!.

Zresztą pomoc w samobójstwie czy ogólnie samobójstwo (czy jak kto woli zniknięcie) miało być co ciekawe czymś dobrym (mowa o zachowaniu głównego bohatera).
Jakby przyjąć, że oni w tym świecie byli po prostu ludźmi to tak właśnie można powiedzieć.

Najbardziej przygnębiająca to jest ta zmiana klimatów, czyli najpierw wesoło, fajnie, sympatycznie, a potem dramatycznie, wzruszająco, smutno. 
Najsmutniejszy odcinek to 10 z Yui i 13.

Poza tym w anime jest dużo absurdów (szczególnie odnośnie scen z przeszłości, ale nie tylko).

Yuri 

mała Yuri i jej rodzeństwo zostało same w domu jak rodziców nie ma. Od kiedy małe dzieci zostawia się na tak długo same w domu? Może jeszcze te japończyki otwarte drzwi zostawili i ani sąsiedzi ani nikt inny nie został powiadomiony. Zostawienie małych dzieci to jeszcze nic w porównaniu z absurdem zachowania złodziei. Skoro złodzieje chcieli ukraść pieniądze i nie mogli znaleźć to jak mogą wysyłać małe dziecko po pieniądze i zabijać jej rodzeństwo. Nie ma na świecie takich złodziei. Tylko w głupich japońskich anime. Widać złodzieje zrelaksowani w tym domku. No naprawdę fajna bajka, a raczej głupia. Każdy złodziej jakby nie znalazł pieniędzy to by od razu uciekł, a zabijając kogoś w przypadku ewentualnego złapania znacznie by wydłużył swój pobyt w więzieniu, a skoro chciał tylko ukraść i nikt mu nie przeszkadzał w tym...

Tenshi 

podziękowała na końcu głównemu bohaterowi za serce, ale to jakiś totalny absurd bo przecież to serce nic jej nie pomogło skoro szybko umarła (jako dziewczynka) i pojawiła się w tym świecie. Podziękować za sam fakt, że podpisał zgodę na oddanie swoich organów ? Idiotyczne.

Hinata 

był dobrym zawodnikiem w bejsbolu. Raz w ważnym meczu nie udało mu się złapać piłki i wszyscy zaczęli go od razu mocno krytykować, a on popadł w depresję. Przyszedł do szatni jakiś diler i zaproponował mu narkotyki. On się uzależnił i umarł. Gorszy chłam niż w Hell Girl. 

Otonashi Yuzuru 

pociąg wykoleił się w tunelu, który został w dodatku zasypany po obu stronach. Co jak co, ale żeby 7 dni ratownicy (mając odpowiedni sprzęt) docierali do ludzi w tunelu ? No przecież takich bajek nie powinno się widzom pokazywać bo są pewne granice absurdu/głupoty nawet w anime, a tym bardziej w poważnym anime nie powinny być przekraczane. Przecież ludzie od razu wiedzą, że pociąg się wykoleił i w ciągu kilkunastu do kilkudziesięciu minut ratownicy są na miejscu (przed tunelem oczywiście) i wpierw celem nadrzędnym jest błyskawiczne uratowanie ludzi, a w tym anime 7 dni to trwało. Nie wiem jaki człowiek może takie brednie w anime tworzyć.

No i ogólnie cały ten świat po śmierci. Czyli wynika z tego, że oni chcieli poznikać choć na początku jakby nie chcieli bo nie akceptowali swojej śmierci, gdyż w życiu nie zrobili tego co pragnęli. Jakby chcieli tam zostać to również by mogli. Więc z tego powodu wzruszające sceny w tym anime powinny być odbierane jako szczęśliwe bo to przecież oni chcieli, a nie ktoś im kazał.

Te problemy z cieniami przy końcu anime rozwiązali przecież, więc mogli tam pozostać już bez obaw.

Strona wizualna anime to arcydzieło czyli ścisła czołówka pod tym względem.
Oprawa dźwiękowa co najmniej bardzo dobra.
Postacie bardzo fajne i sympatyczne szczególnie Yui, Yuri i Kanade.

Oceniam anime 9/10.
Opublikowano

@armoro

Nie mogli tam zostać bo każdy spełnił swoje marzenia chcąc czy nie chcąc

Chodziło o to, ze kanade miala w sobie serce otonashiego. Wiedziala to stąd, ze on powiedzial jej, że chcial, aby jego serce uratowalo komus zycie, i sie podpisal, zeby wszczepili je komus po jego smierci. Potwierdzilo to tez to, ze w tym swiecie nie mial serca, jak go na poczatku, w 1 epie przebijala, rzeczywiscie tak bylo. O to ci chodzi? O tą prawde?

Właśnie o to mi chodziło

Nie zrozumiałeś, że ona tak na prawdę szukała tego, od którego dostała serce (dzięki któremu została uratowana) w realnym życiu? Oboje się w sobie zakochali i to było właśnie jej marzenie przez co zniknęła - czyli okazanie uczuć innej osobie

To zrozumiałem

Opublikowano

@armoro

Nie mogli tam zostać bo każdy spełnił swoje marzenia chcąc czy nie chcąc

Właśnie o to mi chodziło

To zrozumiałem

Skoro to rozumiales, to czego nie rozumiales? Chętnie wytłumacze

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie w sensie koniec zdania sajjuka zrozumialem już wcześniej a właśnie nie rozumiałem tego co ty napisałeś jednak zjebany tłumacz był. Tera wszystko rozumiem, spoko

Opublikowano

Angel Beats... To anime jest bardzo dobrym dramatem i komedią z piękną kreską, zajebistą muzyką, genialnymi postaciami i wciągającą fabułą... Anime dostało od mnie 10/10(jedno z nielicznych)na malu i jak dla mnie w pełni na tą ocenę zasługuję ;)

graphic.png

Opublikowano

Objerzałem całą serię w 1 dzień, wciągneło mnie strasznie.

Fabuła moim zdaniem bardzo dobra, kreska nwm jak to ocenić bo dużo anime jeszcze przedemną, muzyka z openingu jak i z endingu moim zdaniem rewelacja.

Chyba najbardziej wpadła mi w pamięc Tenshi, z bohaterów. Nwm jak ile to ocenić, poniewaz jestem dopiero początkującym i mało jeszcze widziałem.

Tak, że jeszcze spytam. Co się z nimi dzieje po tym zniknięciu?

Przy rozmowie w ostatnim odc, mówią ze spotkają się jeszcze kiedyś, albo że jeszcze kiedyś założą kapelę ( to już  w innym odc)

Czy oni wracają do normalnego świata czy idą do jeszcze innego..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...