Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Papierosy

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem ci tak, ja palę już od czterech miesięcy i nie żałuję. 

Papierosy oczywiście może i nie są zdrowe, ale równie dobrze wiele różnych rzeczy nie jest zdrowych takich jak np. kawa, chipsy, coca cola, pepsi itd.

Ludzie wmawiają sobie że papieros to zło i trzeba z tym walczyć, a równie dobrze zatruwają siebie innymi produktami które oferuje nam rynek w dzisiejszych czasach.

Nie można porównywać chipsów z papierosami (nie palę i nie jem chipsów).

Przez papieros cały organizm zatruwasz, a przez chipsy tylko się tyje.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo to kłamstwo jakoś mój ojciec pali już parenaście lat a jest zdrowy i nic mu nie dolega i to od 1 do 2 paczek dziennie. Ja na takie rzeczy nie patrze bo nikt nie wie jak umrze ja bede palil i umre przez to w wieku 60 lat np a ktos w wieku 30 lat pier*** go samochodz i tyle.Pozbyc sie jest ciezko ci powiem szczegolnie jak sie duzo pali ale moj brat ze wzgledu na dziewczyne rzucil palenie wiec trzeba miec motywacje. Ma sie jedno zycie wiec po ci sie ograniczac? xD

Mój dziadek jeszcze 2 (czy 3) lata temu cały dzień chodził ze skrętami w mordzie, skończyło się na operacji płuc i rzuceniu palenia w 1 dzień (liczy się dobra motywacja). 

Też rzucę. Jak zaczną we mnie grzebać skalpelem. :)

Palę, bo wydychając dym czuję się jak smok - żaden napis na paczce nie jest w stanie zabrać mi tej przyjemności. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Moze jestem inny ale palenie jest dla mnie smieszne. Nie wiem co to wam daje. $wag? Czy o co z tym paleniem chodzi. Jakies gowno co sie wdycha i nic z tego nie masz, no prosze was to juz rownie dobrze moge sobie skrecic trawe (ta z podworka) i spalic. Na to samo wychodzi. W szkole na przerwach co przerwe widze jakis dzieciakow co juz nie umieja wytrzymac i musza zapalic, niby takie kozaki a jak cos to nie, nie ja nie pale prosze pana. To juz chyba lepiej sobie marihuane zapalic, po tym przynajmiej jest smiesznie.

Najlepszy idzie taki idiota po mieście w wieku 13 lat, ani zaciągnąć się nie umie a jak przyjdzie kiepnąć to jedną ręką chwyta papierosa a drugą klepie :D

u6pv.jpg

Opublikowano

Wszystko jest dla ludzi.

Paliłam przez trzy lata, kiedy skończyłam gimnazjum to samo mi przeszło xD

Że niby po podstawówce zaczęłaś? wtf

76561198001815076.png
Opublikowano

Paliłem przez 3 lata.
Paczka dziennie szła, obecnie przerzuciłem się na e-papierosa.
Nie palę od półtora miesiąca i coraz mniej używam e-papierosa, z czasem pozbędę się tego świństwa.

Opublikowano

Napiszę tak, mam 14 lat i w klasie już u mnie pali 6 osób 1/4 klasy. Myślą że są kozakami że mają podekscytowanie że jarają . Debile a i ja nie palę i palić nie będe. @____@

P.S W klasie płacą 5 zł za SZLUGE

Opublikowano

Napiszę tak, mam 14 lat i w klasie już u mnie pali 6 osób 1/4 klasy. Myślą że są kozakami że mają podekscytowanie że jarają . Debile a i ja nie palę i palić nie będe. @____@

P.S W klasie płacą 5 zł za SZLUGE

Gdzie jest twoja szkoła?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Skoro uważa, że nic mu nie jest to niech jedzie na tomografie płuc i wtedy niech to samo powie.

Nie pale tego ścierwa, niszczy organizm od środka gorzej, niż Wam się wydaje. Ale już lepiej palić normalne, niż te e-papierosy.

Mylisz się.

Lepiej palić e-papierosy niż normalne.

Jest wiele zalet e, np nie powodują biernego palenia, a składniki liquidu nie są szkodliwe.

Wydychany "dym" to para wodna.

Co do tematu, zwykłych papierosów nie pale i nie będę palić.

Wolę się nie truć ;)

Opublikowano

Mylisz się.

Lepiej palić e-papierosy niż normalne.

Jest wiele zalet e, np nie powodują biernego palenia, a składniki liquidu nie są szkodliwe.

Wydychany "dym" to para wodna.

Co do tematu, zwykłych papierosów nie pale i nie będę palić.

Wolę się nie truć ;)

Skąd wiesz, że składniki liquidu nie są szkodliwe? *** Otóż są. Przynajmniej jeden i jest silną neurotoksyną. ;)

Skąd znasz skład dymu z e-fajki?

Podaj źródło.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Skutek palenia papierosów jest śmiertelny. Najczęściej padamy ofiarami  chorób jak: rak płóc, lub rak krtani. Ja nie  chcę palić, ponieważ dla mnie jest to bezsensowne... Nic nie zyskujemy paląc papierosy, jedynie szkodzimy sobie i sowojemu otoczeniu, także tracimy na to fortunę kasy.

Q7UQgWE.png

Opublikowano

Skutek palenia papierosów jest śmiertelny. Jednym z popularnych chorób jest rak krtani.

Rak krtani jest najczęściej od palenia ale gdy się nie zaciągamy.

u6pv.jpg

Opublikowano

Ja palę od roku, najpierw popalało się przy alkoholu, potem zacząłem normalnie i tak zostało.

Widać różnicę np. podczas gry w piłkę i bieganiu, po 30 minutach jestem zalany potem, a rok temu to byłaby dla mnie rozgrzewka :D

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Bo to kłamstwo jakoś mój ojciec pali już parenaście lat a jest zdrowy i nic mu nie dolega i to od 1 do 2 paczek dziennie. Ja na takie rzeczy nie patrze bo nikt nie wie jak umrze ja bede palil i umre przez to w wieku 60 lat np a ktos w wieku 30 lat pier*** go samochodz i tyle.Pozbyc sie jest ciezko ci powiem szczegolnie jak sie duzo pali ale moj brat ze wzgledu na dziewczyne rzucil palenie wiec trzeba miec motywacje. Ma sie jedno zycie wiec po ci sie ograniczac? xD

Co za bzdury. Mój tato również pali już ponad 20 lat i niestety, ale porównując go do jego niepalących znajomych w przybliżonym wieku, z jego zdrowiem nie jest zbyt dobrze. A rzucić to świństwo jest naprawdę ciężko, szczególnie, że zaczyna go roznosić, kiedy nie pali dłużej niż 15 minut.

Powiem ci tak, ja palę już od czterech miesięcy i nie żałuję. 

Papierosy oczywiście może i nie są zdrowe, ale równie dobrze wiele różnych rzeczy nie jest zdrowych takich jak np. kawa, chipsy, coca cola, pepsi itd.

Ludzie wmawiają sobie że papieros to zło i trzeba z tym walczyć, a równie dobrze zatruwają siebie innymi produktami które oferuje nam rynek w dzisiejszych czasach.

2013-06-24_233616.jpg?w=820

Przypomnij sobie swój post za 20 lat, kiedy dowiesz się, że masz raka płuc (oczywiście Ci tego nie życzę).

Jeśli chodzi o mnie: nie, nie palę i nigdy nie miałam papierosa w ustach. I śmieszy mnie to trochę, kiedy słyszę, jak jakiś gimnazjalista twierdzi, że jest uzależniony od papierosów (paląc rok, czy dwa) i już nie da rady rzucić. To co ma powiedzieć 20-letni palacz?

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Moim zdaniem fajki, papierosy, czy jak to nazwać to syf. Nigdy mnie do tego nie korciło i mam nadzieje, że korcić nie będzie.

Sam skład zabija człowieka, nie mówiąc o walce z nałogiem, na którą i tak przyjdzie czas.

Opublikowano

wiecie, z papierosami to jest tak ze chcesz komuś zaszpanować a okazuje się ze mają cie za większego debila jak palisz niż nie palisz.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Nie widzę tam nigdzie informacji o składzie dymu, czy o składnikach liquidów. 

Ten magiczny składnik zwie się nikotyna. ;)

No to wie każdy, choć są liquidy beznikotynowe.

Choć nikotyna sama w sobie nie jest szkodliwa, jedynie uzależnia.

Nie zawiera tlenku węgla, ponieważ proces "e-palenia" faktycznie polega na inhalacji parą, nie zaś spalaniu tytoniu,

Cytat z wikipedii.

Opublikowano

No to wie każdy, choć są liquidy beznikotynowe.

Choć nikotyna sama w sobie nie jest szkodliwa, jedynie uzależnia.

Cytat z wikipedii.

Tlenek węgla nie jest jedyną istniejącą, szkodliwą dla człowieka substancją. Mogą być tam inne niespodzianki. :)

Co do nikotyny... Polecam wykupić pełną wersję Wikipedii. Cytaty:

"Nikotyna jest dość silną neurotoksyną, przewyższającą toksycznością wiele nielegalnych narkotyków[potrzebne źródło]. Stosuje się ją m.in. w mieszankach z innymi związkami jako środek owadobójczy."

Czytamy dalej...

"Nikotyna działa na organizm człowieka na wiele różnych sposobów, gdyż wiąże się trwale i blokuje działanie kilkudziesięciu różnego rodzaju enzymów. (...) W większych dawkach powoduje trwałe zablokowanie działania układu nerwowego. (...)"

I jeszcze dalej...

"W ekstremalnie wysokich dawkach następuje utrata przytomności, drgawki i zgon."

Ta ekstremalnie duża dawka, to ok. 60 mg (doustnie). Nie wysilałem się, szukając jakichś sensownych badań - wywnioskowałem to z kilku wpisów na różnych stronach, więc mogę być w błędzie.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja teraz ograniczam się i kupuje LM Niebieskie i starcza mi na 3 dni O_O

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

nie pale i nie zamierzam, szkoda zdrowia i kasy, jedynym plusem jest może odstresowanie się i zajęcie jakoś czasu ale to i tak nie jest adekwatne do negatywnych konsekwencji palenia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...