Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa nidalee.

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że jest teraz za mocna na kocie zastanawiam sie nad bulidem pod off-tanka mógłby ktoś jakiś podrzucić ogółem pod AD ? xD

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Ma od początku utla, ma lepsze skille na kotku i ogólnie do 6 poziomu ma przewagę na linii, ponieważ nie zużywa tak dużo many, a normalnej postaci używa tylko do healowania się, bo dzidy też jej znerfili.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Ciężko powiedzieć czy ją polepszyli ale teraz ma możliwość użycia "R" od 1 lvl z grubość strzałki dzidy jak dla mnie to zajebisty plus ale nie możemy zapominać że teraz dużo łatwiej skacze sie przez ściany :)

Opublikowano

Wg. mnie teraz Nidalee ad > ap. Osobiście dla mnie teraz jest to pick na topa. ;)

Jak to AD? Przecież zmienili jej "Q" kota z physical na magic dmg  :O

Nidalka teraz jest jednym z najsilniejszym midlanerów.. zwiększyli jej mobilność tym ultem na 1 lvlu + ta pasywka polowania przesadzona.. przecież ja miałem ponad 450ms na 1 lvlu jak dzidą trafiłem.

Opublikowano

Polepszyli i osłabili, ogólnie podoba mi sie nerf na szerokość włóczni, dzięki temu gra przeciw niej jest easy ;]

Opublikowano

Jak to AD? Przecież zmienili jej "Q" kota z physical na magic dmg :O

Nidalka teraz jest jednym z najsilniejszym midlanerów.. zwiększyli jej mobilność tym ultem na 1 lvlu + ta pasywka polowania przesadzona.. przecież ja miałem ponad 450ms na 1 lvlu jak dzidą trafiłem.

nidalka byla top3 przed reworkiem a moze nawet topv1
Opublikowano

Postać ta dostała sama w sobie nerfy, ale nie wiem co riot kombinuje ale widać że postać będzie robiła głównie dmg (ap) z trapów wystarczy zobaczyć nowy przelicznik ap, i wszystko jasne.

Nidale off tank? 

sądzę że taki build można tej postaci łatwo counter inna postacią i to bardzo łatwo ;)

Także ci którzy wypowiadają się na temat nidale off tank to chyba nie mają pojęcia o tej grze ;p

Opublikowano

Mi się nowa Nidalka podoba bardziej niż stara ;c Starą nie lubiłem grać a to wręcz na odwrót :D Ja nią gram na suppie (z tym nowym itemkiem) lub na midzie (ap). Na topie jej jeszcze nie próbowałem

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Ma od początku utla, ma lepsze skille na kotku i ogólnie do 6 poziomu ma przewagę na linii, ponieważ nie zużywa tak dużo many, a normalnej postaci używa tylko do healowania się, bo dzidy też jej znerfili.

Błąd. Widać, że nie grałeś nią po reworku :) Dzida i pułapka ustawia znaczek hunt na przeciwniku co daje ci poejabne bonusy na tygrysie, które jak dobrze zagrasz to zadasz przeciwnikowi 1/3hp combo i zdążysz spierdolić :)  Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd, że tylko do healowania bo dzida i pułapka grają ważną rolę :) 

Co do samego reworku ? Na razie nie jestem przekonany bo każdą gre jaką oglądam z nidalee ad na topie to jest lose i jakoś nie moge się do niej przekonać jednak potencjał ma. 

tip/ nie wiem czy ktoś zauważył (może nie bo nie było tego opisanego w patchu) nidalee ma nieco zwiększony skok na tygrysie :))) Każda ściana na blue przeskakuje, sciane na drake też chyba każdą (albo większość(przedtem w jednym miejscu) i na baronie to samo. SUPER !

Opublikowano

Jak z Ad nidale , jaki build teraz viable i jak nią wgl grać. Kiedyś była moim mainem (ap) teraz nie wiem co to za champion muszę się uczyć od nowa, nie czuję jej w ogóle.

sygnahex.png

muzyka :x.

Opublikowano

Jak z Ad nidale , jaki build teraz viable i jak nią wgl grać. Kiedyś była moim mainem (ap) teraz nie wiem co to za champion muszę się uczyć od nowa, nie czuję jej w ogóle.

K***a, ludzie. Jak wy chcecie grać Nidalką pod AD skoro nie bije nic physical dmg ze skilli?   Dawniej Nidalka pod AD była viable bo biła z Q physical dmg i to nie mały.  Było to viable bo taki przeciwny toplaner budowałby resisty a obrywałby mocno z tego Q z runami hybrydowymi na przebicie.

Opublikowano

K***a, ludzie. Jak wy chcecie grać Nidalką pod AD skoro nie bije nic physical dmg ze skilli?   Dawniej Nidalka pod AD była viable bo biła z Q physical dmg i to nie mały.  Było to viable bo taki przeciwny toplaner budowałby resisty a obrywałby mocno z tego Q z runami hybrydowymi na przebicie.

Tyle że wiesz, że ona dalej bije z Q AD w formie pumy? Po prostu dodali przelicznik AP do tego skilla bo nie miała przez co Q w pumie było useless przy AP Nidalee.

A co do samego reworka. Nidalee stała się znacznie silniejsza niż przed reworkiem, ale wymaga już ogarnięcia comba. Mam nadzieję że nie dostanie nerfa, lecz myślę że to jest pierwszy krok Rito by zbalansować wszystkie postacie tak jak zrobiła to Dota 2, czyli że wszystko jest mocne i dobre podejście do rozgrywki zacznie wygrywać gry.

Opublikowano

Postać ta dostała sama w sobie nerfy, ale nie wiem co riot kombinuje ale widać że postać będzie robiła głównie dmg (ap) z trapów wystarczy zobaczyć nowy przelicznik ap, i wszystko jasne.

Nidale off tank? 

sądzę że taki build można tej postaci łatwo counter inna postacią i to bardzo łatwo ;)

Także ci którzy wypowiadają się na temat nidale off tank to chyba nie mają pojęcia o tej grze ;p

Może ty nie masz.

Nie można stwierdzić czy to był nerf czy buff, kiedy to był potrzebny rework.

Na topie offtank dobry, na midzie AP Carry też dobra. Bardzo mobilna :D

Tyle że wiesz, że ona dalej bije z Q AD w formie pumy? Po prostu dodali przelicznik AP do tego skilla bo nie miała przez co Q w pumie było useless przy AP Nidalee.

A co do samego reworka. Nidalee stała się znacznie silniejsza niż przed reworkiem, ale wymaga już ogarnięcia comba. Mam nadzieję że nie dostanie nerfa, lecz myślę że to jest pierwszy krok Rito by zbalansować wszystkie postacie tak jak zrobiła to Dota 2, czyli że wszystko jest mocne i dobre podejście do rozgrywki zacznie wygrywać gry.

Czekam na czasy kiedy będzie wszystko dobre... Niestety nie które postacie są lepsze niż inne. Wiem, skill się liczy ale dota jest z tym do przodu.

Opublikowano

Ja grałem pod AD ale nie wiem jak budować , poda ktoś dobry build na AD nidalee i runy ?

Co do tematu , dla mnie lepsza niż kiedyś . Kot w earle daje przewagę .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Idealna pod ap offtanka: Iceborn Gauntlet to jest core, bo teraz sam poke nie wystarcza i trzeba wpadać do TF'na na kocie. Mój build: IG + Void + Sunfire + Morello + Spirit Visage + Mercury/Tabi lub opcjonalnie Sorcery, a maksowanie R > Q > E > W, dlaczego Q? Żeby zmaksymalizować DMG na topie, E można wziąć kiedy mam ciężką linie. 

Ona pod AD jest słaba, bo ma tylko jeden przelicznik. Najlepsza jest pod AP Offtanka. 

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...