Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hosting - który wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najtańsze serwery dostaniesz od ovh.pl z tą różnicą, że wszystko będziesz musiał skonfigurować sam.

Jak dla mnie same plusy, co prawda posiedzisz tydzień zanim ogarniesz co i jak ale przynajmniej się czegoś nauczysz.

No i masz całkowitą kontrolę nad maszyną.

Opublikowano

Wspomnij o awariach w SDC (ciągłe pady serwerów, problemy sprzętowe, awarie dysków, ramu itp). Jak nie urok to s*aczka.  Oraz o ochronie DDoS, której nie ma co się równa = serwery OFF. 

Nie jest to anty reklama tylko prawda. 

Fiber ma także dwukrotnie większy ping od nas, może dlatego że mają maszyny we Francji - OVH? Nasze maszyny do MC są w Polsce (Olsztyn) w serwerowni SDC. 

Nie rozdajemy kodów rabatowych gdyż rozdajemy kody na darmowe serwery, wystarczy zobaczyć na nasz fanpage, przykładowo 7 marca oraz 25 maja tego roku, w zeszłym roku też było ich niemało :)

Teraz zróbmy porównanie (ale takie szczere)

lvlup i fiberhost

Lvlup :

+tanio

+brak limitu slotów

+dużo ofert

+hostingu-ją dużo rzeczy (VPS MC i WWW)

+ładny panel (bardzo przejrzysty prosty w obsłudze)

+Adres bez portu nazwa.hostmc.pl

+wiki

+oferta na kieszeń nawet przedszkolaka :D

-mało ramu (tzn. 2GB i 40 slotów [stara oferta] to chyba logiczne że jak dziecko kupi serwer to da 40 żeby pokazać jakie to ono jest fajne)

-BOK odpowiada wolniej niż w przypadku fiberhostu (takie małe info jak napisałem o serwer testowy 2min 37 sek potem odp ;) )

-brak instalatora pluginów (FH to posiada :P )

-brak wszystkich silników (nie wiem jak teraz)

-NIE WIADOMO JAKA JEST OFERTA DLA YT-berów

Wiec małe podsumowanie dla LU (LvlUp)

+8-5=+3 hosting jest powyżej średniej :)  [ -10 to jest najgorszy a +10 najlepszy 0 to taki średni ]

Teraz FiberHost

+dużo ofert (CS VPS WWW MC)

+DUUŻO promocji konkursów

+oferta BEZ limitu ram

+oferty na kieszenie od przedszkolaka do bogacza :D

+szybki BOK (mój rekord 2min 37sek)

+pokazują oceny pozytywne i negatywne

+lagów nie ma przy //replace na 500 kratek :D

+statusy graficzne :)

+subkonta

+WEBFTP

+BAZA MYSQL jednym kliknięciem

-brzydki panel

-przedłużanie dopiero pod koniec ważności serwera (15 dni)

-itemshop (brzydki w lvlup ładniejszy)

-nie wiadomo jaka nazwa świata (tam nie ma world :( )

Więc:

+11-4=+7 hosting na dość wysokim poziomie

Jeśli coś zapomniałem proszę napisać :P

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

omg

FiberHost - Bardzo ZLagowany serwer ( żeby grać bez lagów trzeba mieć dobrego kompa tak dobrego kompa nie ogarniam tego SrajberHosta ^..^)

Pukawka - spoko serwery nawet nie ma lagów (tylko nie wpierdalaj na 2gb ramu 5000 slot i 80 pluginów....)

GameHoster.net - tez spoko maja wszystkie dodatki (MYSQL itp)

Nie polecam ci:

FiberHost - mega lagi 

PixelTeam - fujowy panel + mega lagi

EnderChest - lagi

CraftServer - za taką cene to poprostu szajs jest...

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

A co sądzicie o hostingu enderchest?

Z tym hostingiem to są różne problemy, a kiedyś nawet zbankrutowali i nadal nie oddali, nie którym ludziom pieniędzy, które włożyli w serwer.

N a j l e p s z y   h o s t i n g   t o   f i b e r h o s t . p l ! ! !   P o l e c a m ! ! !   S a m   t a m   m a m   s e r w e r ! ! !   C h c e s z   t o   w b i j ! ! ! I P : xxx

Sądząc po tym co napisałeś to jesteś chyba z nimi z powodu tanich serwerów (Chodzi o $$).

@topic 

Jeżeli chodzi o kupno to pamiętaj jaka cena takie efekty, dlatego polecam lvlup.pro ;).

a7gn7CL.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zdecydowanie polecam Ci hosting Pukawka.pl.

Ten hosting nie ma sobie równych. 

Bardzo ten hosting jest dobry pod swoje wymogi. 

- Ten hosting ma według mnie najlepsze maszyny. 

- Dobry i pomocny support szybko odpisuje. 

- Dobra opinia tego hostingu przez użytkowników posiadających ten hosting. 

- Łatwy panel klienta.

- Dużo bajerów ze strony panelu klienta. 

Jak najbardziej ten hosting Ci polecam bez dwóch zdań ;) 

Opublikowano

OVH.PL 

SoYouStart.pl

i tyle 

Wszystkie inne wymienione w tym temacie "hostingi" są C*****E! Dzieci kupują serwery $ Per Slot = Chujowizna

Po c**j komu 64 GB Ram jak może serwer mieć C*****Y Procesor i c**j z całego projektu NIE KUPUJCIE NA TAKICH HOSTINGACH SERWERÓW!

Jeżeli chcecie kupić to tylko i wyłącznie OVH.PL / SoYouStart.pl (Polecam maja dobrego anty-ddos) 

Jak nie masz pieniedzy na taki serwer to nawet nie bierz się za serwer bo i tak nie wypali. 

KONIEC.

kwwLI6C.png

Opublikowano

Polecam jak najbardziej hosting enderchest.pl , sam korzystam z niego i jestem zadowolony :)

Kupując pakiet otrzymujesz

Pomoc w konfiguracji serwera.
Sklep oraz moduł dotacji.
Stronę www serwera.
FTP i WEBFTP do zarządzania plikami.
Dostęp do codziennych kopii bezpieczeństwa.
Bazę MySql + PhpMyAdmin.
Łatwy adres połączenia (przyklad.ench.pl).
Brak limitu maksymalnej ilości graczy online.
Moduł konfiguracji, aktualizacji i reinstalacji serwera.
Możliwość późniejszej zmiany pakietu.
Instalator pluginów.
Możliwość instalacji gotowej paczki pluginów.

x

Opublikowano

Tylko lvlup.pro i pukawka. Nie polecam enderchesta. Brak zabezpieczen przed ddosami,serwery padaly ostatnio

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ci bym polecił : EnderChest.pl

Ocena: EnderChest nie ma jakoś dużych cen ale za to ma dobry support dużą aktywność Supportu Brak jakiś tam konwersacji maszyn przez co twój serwer jest wyłączony możesz zawsze dokupić Ramu/Slotów możesz postawić wszystkie tryby minecraft'a jakie chcesz możesz dostać Sponsoring i to bez problemu sam tam miałem na początku serwer i się sprawował bardzo i to bardzo dobrze oczywiście to jest moje zdanie inny mogą  coś innego napisać a co do LvLUp.pro to jednym słowo gówno mało slotów mało ramu dużo hajs musisz wydać nie polecam ci go chyba że chcesz jakiś Sponsoring to już bardziej to wszystko mam nadzieje że wybierzesz EnderChest.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...