Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bleach - ogólna dyskusja

Z4raki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Druga seria będzie na pewno, tyle, że nie wiadomo kiedy. Może w tym roku, może za 2 lata. 

Vasto - masz na myśli nasze 7/8 lat czy 7/8 lat minie w Anime ? xD

Chyba logiczne że nasze 7/8 lat tak twórca zapowiadał, że ma być wiele wątków tłumaczonych nowe postacie itd ...

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja osobiscie jestem fanem Bleacha , ale tylko i wylacznie anime , dlaczego? Odpowiedz jest prosta , według mnie manga słabo oddaje to cos co , seria ma w sobie. Dodatkowo Kieys bleacha az chcialo sie ogladac , był ciekawy , nawet ostateczna getsuga była dla mnie ciekawa , juz nie mowiac o tej formie hollowa w walce z ulq. Ale np to co teraz sie dzieje w mandze , jest dla mnie kompletnie chujowe i totalnie zjebane. Nawet jesli wyjdzie druga seria anime , to jedynymi odcinkami które obejrze , bedzie kilka walk , miedzyinnymi , Zarakiego , Kuchiki , no i oczywiscie ichigo.

Opublikowano

Animu miało momenty. Jedne lepsze, jedne słabsze. Dla mnie nie do przeżycia jest końcówka. Nawet słabe filmy potrafią efektowniej coś skończyć.

Walka z Aizenem i jedno wielkie Getsuga Tenshou na cały ekran w kolorze ciemności.... No gdzie akcja?
To według cb co jest RECENZJA ?

Tego to nawet nie komentuje bo żałosne, już o reszcie nie wspomnę.
To jak mnie nie interesuje zakończenie to nie mogę odpowiedzieć na takiego posta, fuck logic, muszę się trzymać wytycznych nałożonych przez pana prezesa nie mogę spekulować czy mówić ogółem.
Just Magic

Najlepszą obroną jest atak, ale sorry nie na temat miałem o zakończeniu pisać. A jak chcesz sobie dalej flamewary robić to nie wiem zapisz się do przedszkola czy coś, ja nie mam zamiaru czekać aż aspuś wbije do tematu wiec się odcinam i piszę tylko o anime już.

Heheszki kolejny hipokryta btw.

Flamewara to Ty zapoczątkowałeś. Może teraz usuniesz te niepotrzebne i ironiczne wstawki, żeby wyjść na czyste? Hmm. Z tego co ja widzę, to tylko oceniłem samo zakończenie z Aizenem, nie z całości jak powiedziałeś w poście #15. Więc to jest różnica. I to duża. I jeszcze raz powtarzam, chciałeś, to pisz sobie o ogóle. Ale nadal nie potrafisz odpowiedzieć. Po co w takim odpowiadałeś na fragment, który Ciebie nie interesuje? To jest prawdziwe fuck logic. Bo w takim razie. po co prowokujesz do odpowiedzi, skoro nie chcesz na ten temat rozmawiać? To jest JUST MAGIC, jak to nazwałeś. I cały problem, który stworzyłeś. Btw. to naucz się znaczenia tego słowa.

//eot

Ja osobiscie jestem fanem Bleacha , ale tylko i wylacznie anime , dlaczego? Odpowiedz jest prosta , według mnie manga słabo oddaje to cos co , seria ma w sobie. Dodatkowo Kieys bleacha az chcialo sie ogladac , był ciekawy , nawet ostateczna getsuga była dla mnie ciekawa , juz nie mowiac o tej formie hollowa w walce z ulq. Ale np to co teraz sie dzieje w mandze , jest dla mnie kompletnie chujowe i totalnie zjebane. Nawet jesli wyjdzie druga seria anime , to jedynymi odcinkami które obejrze , bedzie kilka walk , miedzyinnymi , Zarakiego , Kuchiki , no i oczywiscie ichigo.
Może dlatego tak jest, ponieważ tytuł miał się planowo zakończy po serii z Aizenem. Może coś z tego wyjdzie w dalszych rozdziałach.
Opublikowano

W mandze nie zobaczysz tak efektywnych zaanimowanych walk oraz soundtracków, także ciężko aby stawała w szranki z anime, kiedy to są jedne z jego kolumn.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Co do tego zakończenia rozdziału z Aizenem i ostatecznej Getsugi - nie spodziewałem się żeby wygląd tego ataku całkiem różnił się od zwykłej Getsugi i Getsugi gdy Ichigo był w trybie BanKai. Tak samo było z Rasenganem w Naruto, ewoluował on, ale cały czas wyglądem przypominał pierwotnego Rasengana. Zdziwiło mnie tylko to, że Aizen jest nieśmiertelny i dobrze było przemyślane to, że po użyciu tej ostatecznej Getsugi Ichigo traci moc, bo bez tego to byłoby zbyt proste. Nie podobał mi się troche klimat kolejnych odcinków opartych na mandze, tzn. ten bar Xcution, choć potem zrobiło się ciekawie gdy Tsukishima dzięki swojemu Fullbringowi przebywał w domu Ichigo jako ich kuzyn czy coś takiego. Oglądając serie po raz drugi, dzisiaj akurat skończyłem odcinki o Aizenie i zaciekawiła mnie jedna rzecz, a mianowicie dlaczego Gin spróbował zabić Aizena dopiero wtedy gdy ten połączył się już z Hogyoku?

Opublikowano

[...] Oglądając serie po raz drugi, dzisiaj akurat skończyłem odcinki o Aizenie i zaciekawiła mnie jedna rzecz, a mianowicie dlaczego Gin spróbował zabić Aizena dopiero wtedy gdy ten połączył się już z Hogyoku?

Prawdopodobnie nie zdawał sobie z tego sprawy wcześniej, bo wyglądał na zaskoczonego po interwencji Aizena.

/top

Ja tam Bleacha bardzo lubię. Bywa schematyczny, nudny miejscami, ale to przecież typowe dla tasiemcowych shounenów. Mimo to, jest ciekawa fabuła, walki, dobre soundtracki, klimat.

Ostatni arc zapowiada się całkiem nieźle, było już kilka epickich walk i niespodziewanych zwrotów akcji. Arc ma potrwać jeszcze kilka lat, akcja dopiero nabiera tempa i to widać w najnowszych chapterach ;) Niecierpliwie czekam na powrót anime.

Opublikowano

@Rain

Anime ogólnie jest takie sobie, manga już trochę lepsza - ale!

Jest jeden mankament, mianowicie zawsze umierają najciekawsze postacie.

Taki Barragan dajmy na to, ciekawa postać z niewyobrażalną mocą - oczywiście pokonana przez jakiegoś grubasa z możliwością teleportacji swojej ręki (lol).

Halibel - załatwiona na dwa ciosy przez Aizena (a dałaby radę spokojnie pokonać te dwie niunie z maskami i Histugeja).

Ulquiorra - chyba nie muszę pisać.. Vasto Lorde, który kilkukrotnie pokonał Ichigo umarł bo mu cero spaliło wątrobę (jakby w ogóle musiał jeść xD).

Gin - postać, która miała zajebistą możliwość zaistnieć w świecie Bleacha dzięki pokonaniu Aizena, ale nie. Aizen ma "auto-repair" na 100 lvlu i nie da się go zabić.

Yami - duży wół a reiatsu możliwe, że większe niż Ulq w resurrection 2 (segunda etapa) zostaje pokonany przez kilka płatków róży Byuakuyi i wycieńczonego po walce z Nnoitorą Zarakiego. Kpina. Jeśli miał tak wielkie reiatsu to ten bankai Byuakui powinien się rozpuścić jak lód nad ogniem, a Zarazki powinien leżeć na ziemi z wycieńczenia. Pamiętajmy, że Ichigo z maską i bankai nie był w stanie swoją getsugą przebić się przez reiatsu Ulquiorry kiedy ten był jeszcze w zwykłym resurrection (a Yami nazwał go wtedy miernotą).

Wiem, że Halibel żyje, czytam mangę..  Spokojnie :)

No to ten tego, poza tym że w bleachu są same irytujące główne postacie, a te bardziej interesujące giną w niewyjaśnionych okolicznościach to chyba do niczego innego przyczepić się nie mogę.. Soundtracki bardzo fajne, fabuła w dalszej części naprawdę zacna (bo to co w anime pokazali to dopiero początek).

Może mógłbym się przyczepić do tej nowej kreski, strasznie mnie wku*wia jak wszyscy wyglądają tak samo. W starej kresce z przed X-cution każda postać się czymś różniła i to ceniłem, a teraz? Wszystkie mordy podobne, wszyscy chudzi jak patyki i wysoki niczym latarnie morskie.

No ale na koniec dodam, że to jest jedyny tasiemiec jaki wpadł mi w oko. Naruto i Fairy Taile mogą się schować, najlepiej w koszu na śmieci.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Wątpię, że powstanie drugi sezon. Pierwsze plotki zapowiadały, że anime ma wychodzić na początku 2014 roku, co już dawno się nie sprawdziło. Więc najprawdopodobniej z niego zrezygnowali póki co. A szkoda, bo Bleach był naprawdę popularny w Polsce.

Jak masz 000 informacje to lepiej nic nie pisz, sam twórca zapowiedział że będzie kontynuacja anime i każdy w japoni kto się tym interesuje wie o tym, wiec nie pisz bzdur, a kiedy to już inna kwestia.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jak masz 000 informacje to lepiej nic nie pisz, sam twórca zapowiedział że będzie kontynuacja anime i każdy w japoni kto się tym interesuje wie o tym, wiec nie pisz bzdur, a kiedy to już inna kwestia.

Wiesz co było mnóstwo informacji o tym, że autor powiedzial, ze będzie bla bla bla, nawet 15 kwietnia 2012 roku, czy tam 2013 roku ponoć miał już być w japonskiej telewizji, ktos nawet screena z tweetera wkleil. Gowno prawda. Nic nie wiadomo. Raczej nie bedzie, a jak będzie to za jakieś 4 lata. Juz teraz jestem za stary na ta bajke, a co dopiero bedziee za 4 lata..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wiesz co było mnóstwo informacji o tym, że autor powiedzial, ze będzie bla bla bla, nawet 15 kwietnia 2012 roku, czy tam 2013 roku ponoć miał już być w japonskiej telewizji, ktos nawet screena z tweetera wkleil. Gowno prawda. Nic nie wiadomo. Raczej nie bedzie, a jak będzie to za jakieś 4 lata. Juz teraz jestem za stary na ta bajke, a co dopiero bedziee za 4 lata..

Bleach na 100% będzie kontynuowany, jak mnie wkurwiają tacy ludzie z 0 informacjami jedynie gdzieś tam coś tam usłyszeli, za 4 lata to może ci mózg pocztą dojdzie.

Jeszcze go nie interesuje i się w*******a w temat.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Bleach na 100% będzie kontynuowany, jak mnie wkurwiają tacy ludzie z 0 informacjami jedynie gdzieś tam coś tam usłyszeli, za 4 lata to może ci mózg pocztą dojdzie.

Jeszcze go nie interesuje i się w*******a w temat.

Też nie masz zadnych informacji. A k***a pierdolisz, ze na 100% jakbys byl k***a tym twoim bogiem z biblii. Te 4 lata to byl przyklad, chodzilo mi o to, ze watpie, że 2 sezon sie pojawi za 2 lata, raczej jesli sie juz pojawi w co watpie to za 3 lub wiecej

XrgAYyk.png

Opublikowano

Też nie masz zadnych informacji. A k***a pierdolisz, ze na 100% jakbys byl k***a tym twoim bogiem z biblii. Te 4 lata to byl przyklad, chodzilo mi o to, ze watpie, że 2 sezon sie pojawi za 2 lata, raczej jesli sie juz pojawi w co watpie to za 3 lub wiecej

Jeśli już się pojawi? Będzie na pewno, nie zmarnują okazji do zarobienia pieniędzy, nie martw się.

Czy to za 2-3 czy może 10 lat to już nas to powinno ch*j obchodzić, jest manga to mnie szczerze wali czy puszczą anime czy nie i tak tylko wycinają najciekawsze klipy więc ch*j im w d***.

No także tego, spór rozwiązany and the winner is .... V-V-v-Vasto!

Lorde  xD

Opublikowano

Jeśli już się pojawi? Będzie na pewno, nie zmarnują okazji do zarobienia pieniędzy, nie martw się.

Czy to za 2-3 czy może 10 lat to już nas to powinno ch*j obchodzić, jest manga to mnie szczerze wali czy puszczą anime czy nie i tak tylko wycinają najciekawsze klipy więc ch*j im w d***.

No także tego, spór rozwiązany and the winner is .... V-V-v-Vasto!

Lorde  xD

idąć tym tokiem myślenia już dawno by zrobili tego bleacha, materiału z mangi jest sporo. na conajmniej 100 odcinkow

XrgAYyk.png

Opublikowano

idąć tym tokiem myślenia już dawno by zrobili tego bleacha, materiału z mangi jest sporo. na conajmniej 100 odcinkow

Widac jak wiele wiesz , ale oczywiscie trzeba pisac k***a debilne posty. Po zakonczeniu bleacha , w jego miejsce weszla jakas tam seria z losami Gaia z Naruto.

Ta seria sie chyba własnie konczy lub nawet jest skonczona , a od dawna było mowione , ze po skonczeniu tej seri zostanie wybrana jedna z kilku która wskoczy na to miejsce. I w duzej mize jestem pewny ze to znow bedzie Bleach

Opublikowano

Widac jak wiele wiesz , ale oczywiscie trzeba pisac k***a debilne posty. Po zakonczeniu bleacha , w jego miejsce weszla jakas tam seria z losami Gaia z Naruto.

Ta seria sie chyba własnie konczy lub nawet jest skonczona , a od dawna było mowione , ze po skonczeniu tej seri zostanie wybrana jedna z kilku która wskoczy na to miejsce. I w duzej mize jestem pewny ze to znow bedzie Bleach

Nie masz gwarancji 100%, że w to miejsce wejdzie bleach. Sam powiedziales, ze ta seria gaia z naruto mogla sie juz dawno skon czyc, co oznacza, ze jest 50% szans na to, ze sie jeszcze nie skonczyla i w jej miejsce wejdzie bleach. Do tego trzeba odjac procenty, bo przeciez mogą wybrac inna serie. Istnieje też opcja, ze sie skonczyla i w jej miejsce weszlo inne anime, nie bleach. Fanboyu dziecinnej bajeczki. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie masz gwarancji 100%, że w to miejsce wejdzie bleach. Sam powiedziales, ze ta seria gaia z naruto mogla sie juz dawno skon czyc, co oznacza, ze jest 50% szans na to, ze sie jeszcze nie skonczyla i w jej miejsce wejdzie bleach. Do tego trzeba odjac procenty, bo przeciez mogą wybrac inna serie. Istnieje też opcja, ze sie skonczyla i w jej miejsce weszlo inne anime, nie bleach. Fanboyu dziecinnej bajeczki. 

Widać jaki płytki i dziecinny jesteś skoro piszesz takie dopiski, widać jak brak argumentów to trzeba pojechać.

Trzeba by idiotą też żeby nie ekranizować anime (i wierzyć w to) którego manga cały czas jest w topkach, tak samo anime, jest to jeden z klasyków obecnych tasiemców. Miliony ludzi Czekaja na kontynuacje którą zapowiedział sam Twórca po zakończeniu 1 arcu.

Skończ już robić z siebie idiotę i spekulować bez sensu.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Widać jaki płytki i dziecinny jesteś skoro piszesz takie dopiski, widać jak brak argumentów to trzeba pojechać.

Trzeba by idiotą też żeby nie ekranizować anime (i wierzyć w to) którego manga cały czas jest w topkach, tak samo anime, jest to jeden z klasyków obecnych tasiemców. Miliony ludzi Czekaja na kontynuacje którą zapowiedział sam Twórca po zakończeniu 1 arcu.

Skończ już robić z siebie idiotę i spekulować bez sensu.

No stary, jakiś koleś w imie przyjaźni macha sobie mieczem, żeby pokonać zło? Mi to brzmi jak scenariusz bajki dla 13 latków. Gdyby było tak jak mowisz to dlaczego jeszcze nie ma 2 sezonu anime, cwaniaku?

XrgAYyk.png

Opublikowano

No stary, jakiś koleś w imie przyjaźni macha sobie mieczem, żeby pokonać zło? Mi to brzmi jak scenariusz bajki dla 13 latków. Gdyby było tak jak mowisz to dlaczego jeszcze nie ma 2 sezonu anime cwaniaku?

Bo to jest anime shounen to raz, dla ciebie to może być nawet dla dzieci z downem i autyzmem, gówno mnie to obchodzi, a jak cie boli że to oglądamy to kup sobie czopki. Dlaczego nie ma 2 sezonu ? skąd mam wiedzieć ? xDD może chcą mieć więcej mangi, albo zrobić większą dystrybucje i potrzebują czasu. Jebie mnie to, wiem że wyjdzie prędzej czy później, a o co ty się spinasz jak dzieciaczek to już nie wiem.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Bo to jest anime shounen to raz, dla ciebie to może być nawet dla dzieci z downem i autyzmem, gówno mnie to obchodzi, a jak cie boli że to oglądamy to kup sobie czopki. Dlaczego nie ma 2 sezonu ? skąd mam wiedzieć ? xDD może chcą mieć więcej mangi, albo zrobić większą dystrybucje i potrzebują czasu. Jebie mnie to, wiem że wyjdzie prędzej czy później, a o co ty się spinasz jak dzieciaczek to już nie wiem.

No wlasnie dlatego, ze bleach to typowy shounen uwazam, ze jest to anime dla 13 latkow, wiec nie warto tak czekac tak jak wy, majac nadal nadzieje po tych latach. Jest juz wystarczajaco mangi na zaczęcie anime. Zrobią 2 sezon jak wyjdzie cala manga, może... Choć to też nie jest w 100% pewne

XrgAYyk.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRhide

Pierdolisz farmazony przez ostatnie kilka postów.

Będą chcieli to wyemitują kontynuację bleacha, nie będą chcieli to nie zrobią - acz tyle pieniędzy zmarnować to chyba nikt by nie chciał.

Sam bleach to rzezczywiście shounen/bajka dla 13 latków, ale o co ci w sumie chodzi? Czujesz się urażony bo wiernie podążałeś za historią Iczigo, a teraz nie ma bajeczki i musisz się wyżyć? Daj se siana człeku, jak nie wybielacz to jeden kawałek, znajdziesz sobie coś do oglądania.

Opublikowano

Pierdolisz farmazony przez ostatnie kilka postów.

Będą chcieli to wyemitują kontynuację bleacha, nie będą chcieli to nie zrobią - acz tyle pieniędzy zmarnować to chyba nikt by nie chciał.

Sam bleach to rzezczywiście shounen/bajka dla 13 latków, ale o co ci w sumie chodzi? Czujesz się urażony bo wiernie podążałeś za historią Iczigo, a teraz nie ma bajeczki i musisz się wyżyć? Daj se siana człeku, jak nie wybielacz to jeden kawałek, znajdziesz sobie coś do oglądania.

Ostatnie zdania brzmią tak jakbym miał focha na caly świat, że bleacha nie ma i w ten sposób wyżywam się na innych mówiąc, że bleach to gówno dla dzieci. Co za bzdury. Bleacha fajnie sie ogladalo, ale mialem wtedy 13 lat wlasnie! Ocenilem na 7/10. Czemu mialbym czekać na 2 sezon bleacha? Warto podkreślić, że to tasiemiec. Ostatnimi czasy takich nie ogladam, wole serie krótsze. Więc nie wiem czemu uważasz, że to JA jestem fanboyem bleacha?

Ja nie wątpie, że 2 sezon bleacha bedzie istniec, ale zanim sie skonczy to minie z 7 lat, tak? Wtedy bede mial ponad 20, watpie, ze wowczas bede ogladal anime, a co dopiero shounena. Dlatego mam w dupie to czy bedzie, czy nie i podchodze do tego pesymistycznie uwazajac, ze nie bedzie. Jakby byl to bym go zaczal, bo zawsze koncze historie, ale jednak bym nie skonczyl, bo to tasiemiec :( Tak wiem, moje logiki nie mają sensu :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie rozumiem już, najpierw się z Vasto

Lorde

przepychacie słownie o kontynuację, potem po sobie jeździcie, a na koniec oświadczasz, że to wszystko przez zbyt dużo latek na kartku no bo jak to mając 20 lat będziesz oglądać anime, przecież to niewyobrażalne! Jebłem xD Czyli wszystko sprowadza się do tego, że chciałbyś bleacha dokończyć ale to się nie stanie bo pewnie go wyemitują jak już będziesz (twoim zdaniem) za stary na anime.  B)  B)  B)

Nie rozumiem. Nic. Szczególnie ciebie.

Dziwaku xD]

Opublikowano

Nie rozumiem już, najpierw się z Vasto

Lorde

przepychacie słownie o kontynuację, potem po sobie jeździcie, a na koniec oświadczasz, że to wszystko przez zbyt dużo latek na kartku no bo jak to mając 20 lat będziesz oglądać anime, przecież to niewyobrażalne! Jebłem xD Czyli wszystko sprowadza się do tego, że chciałbyś bleacha dokończyć ale to się nie stanie bo pewnie go wyemitują jak już będziesz (twoim zdaniem) za stary na anime.  B)  B)  B)

Nie rozumiem. Nic. Szczególnie ciebie.

Dziwaku xD]

Nie spinam się, że nei bedzie kontynuacji, tylko, ze jakby chcieli ja zrobic to juz by zrobili i zgaduje, ze juz bedzie dopiero jak manga wyjdzie zrobią. Bleacha 2 pewnie bym ogladal, ale on by pewnie wychodzil z 5-7 lat, wiec nie czekam na niego, bo juz teraz przewiduje, ze by mi sie znudzil w polowie.  Po 20 roku zycia mozna ogladac anime, ale shouneny nie bedą mi sie juz tak podobaly. Czegos jeszcze nie rozumiesz? ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nadal nie rozumiem po co dwie strony tematu było gadane o kontynuacji, ale starczy już.

Wracając do tego, ze shouneny nie będą ci się podobały.. Przeglądaj* mangę to nie będziesz musiał się martwić o anime, które i tak wszystkie nie pokazuje.

Zapewne manga tak szybko się nie skończy, a jakby mieli to wszystko wyemitować to jeszcze kolejne dziesięciolecie by minęło.

* - czytać można książki, oglądać można bajki, przeglądać można mangę (bo mało tam napisów, a obrazki też takie wielkie jakby nie chciało im się więcej ich rysować).

Soundtracki masz w internecie (youtube polecam), a od walk to masz wyobraźnię i kilka obrazków (często 2 na krzyż xD)

Opublikowano

Nadal nie rozumiem po co dwie strony tematu było gadane o kontynuacji, ale starczy już.

Wracając do tego, ze shouneny nie będą ci się podobały.. Przeglądaj* mangę to nie będziesz musiał się martwić o anime, które i tak wszystkie nie pokazuje.

Zapewne manga tak szybko się nie skończy, a jakby mieli to wszystko wyemitować to jeszcze kolejne dziesięciolecie by minęło.

* - czytać można książki, oglądać można bajki, przeglądać można mangę (bo mało tam napisów, a obrazki też takie wielkie jakby nie chciało im się więcej ich rysować).

Kiedys probowalem czytać mange bleacha, ale jakos mi sie nie chcialo, nudne to było. Bylo pozbawione glownych plusow anime bleach, czyli soundtrackow i żywych walk.

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...