Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraft - PILNE!

ErZon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Mam taki problem związany z Minecraft mianowicie owa gra nie może połączyć się z żadnym serwerem. Nawet jak adres serwera wpiszę w bezpośrednie połączenie. Wyskakuje mi komunikat: http://scr.hu/2djo/jgl9c . Od razu odpowiadam na większość postów: to nie jest wina mojego komputera (zapory systemowej i tego typu rzeczy). Wina leży po stronie mojego dostawcy internetu. Problem tkwi w tym, że on też nie wiem czemu to nie działa. Mówił, że ostatnio tylko zmienił mi adres IP (mam zewnętrzne IP), czy to może być wina tego?. Może ktoś z was miał już taki problem, jeżeli tak byłbym wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Na forum o mc (angielskim) znalazłem temat który powtarzał się również u innych:

http://www.minecraftforum.net/topic/2224714-javanetconnectexception-connection-timed-out-no-further-information/

Poczytaj, i popróbuj cokolwiek, wydaje mi się że ostatni post napisany przez "potatopuppy" jest prawidłowo, a został on również napisany w czerwcu tego roku, tak więc warto spróbować!!! :)

Pozdrawiam.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Na forum o mc (angielskim) znalazłem temat który powtarzał się również u innych:

http://www.minecraftforum.net/topic/2224714-javanetconnectexception-connection-timed-out-no-further-information/

Poczytaj, i popróbuj cokolwiek, wydaje mi się że ostatni post napisany przez "potatopuppy" jest prawidłowo, a został on również napisany w czerwcu tego roku, tak więc warto spróbować!!! :)

Pozdrawiam.

A tutaj rozwiązanie ;)

Step 1: Go to control panel (i use vista so try and follow along)
Step 2: Go to windows firewall
Step 3: Click allow programs through firewall 
Step 4: Add port TCP 25565 
Step 4: Add port UDP 25565 (Names don't matter)

1394047278-U990178.png

Opublikowano

A tutaj rozwiązanie ;)

Step 1: Go to control panel (i use vista so try and follow along)
Step 2: Go to windows firewall
Step 3: Click allow programs through firewall 
Step 4: Add port TCP 25565 
Step 4: Add port UDP 25565 (Names don't matter)

Bardziej chodziło mi o to xD

More specifics on this. You need to go to advanced settings on your firewall to make TCP and UDP rules. 

1. Open control panel
2. Windows firewall -> Advanced settings
3. Click inbound rules
4. In the left collumn should be the new rule option
5. Make a port rule and create both a TCP and UDP rule, both on local port 25565 (or whatever port you use)
6. In the action section, click "allow the connection"
7. Keep everything checked for where the rule applies
8. Name it something you will remember and specify which is the TCP and UDP rule. 

Adding TCP and UDP rules like this just fixed my server for 1.7.9 which I was having issues with yesterday. Hope this helps. 

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Dzięki :D ale jak już pisałem to nie problem z moim kompem :P Sprawdzałem na kompie kolegi u którego MC działa dobrze, ale jak się połączył z moją siecią nie działało :/

Opublikowano

Wydaje mi się że wcale nie próbowałeś tego zrobić...

W takim razie my Tobie nic nie poradzimy, musisz sprawę rozwiązywać z dostawcą internetu! 

1367996595-U582588.png

Opublikowano

neXt15  Mylisz się :) Próbowałem i to na wiele sposobów. A z dostawcą internetu już rozmawiałem, ale z jego zachowania wynika, że sam nie wiem o co kaman.

Opublikowano

A może po prostu twój router w jakiś sposób blokuje port 25565? (sam nie wiem jak to możliwe ale cóż, różne rzeczy się zdarzają xD)

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Zainstaluj OpenDNS na routerze.

Być może pomoże.

Sam korzystam i jestem zadowolony.

Opublikowano

A więc tak, jeżeli chodzi o router to udało mi się odblokować posty (ale to i tak nie było konieczne bo mój router ich nigdy nie blokował, ale dla pewności dodałem wyjątek na port 25565). Ale i tak to nie działa :/ Może dla lepszego zobrazowania opiszę wam to dokładniej: Jakieś 4 tygodnie temu wszystko działało poprawnie. Pewnego dnia zauważyłem, że MC mi nie działa, na początku myślałem, że może mój dostawca internetu coś robi więc się tym nie przejąłem. Ale po 2 dniach nadal to nie działało. Postanowiłem do niego napisać, dowiedziałem się, że on skonfigurował mi sieć i zmienił mi adres IP i od tamtego czasu nie działa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...