Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sprawić by vBot ponowinie zbierał...?

Adzik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czytałeś ten komunikat?

Aby uruchomić tę aplikację, najpierw trzeba zainstalować jedna z następujących wersji platformy .NET Framework: v4.0.30319

Po prostu to pobierz i zainstaluj -.-

A mając na myśli "jakieś" dodatki myślałem ze jakąś wymyślisz....ja mam win 7 i nie wiem co musisz mieć do win xp aby bot dziłał ;_;

w5cNAHm.png

Opublikowano

To tak czy siak zainstaluj jeszcze raz najnowszą (odinstaluj inne i zainstaluj tą najnowszą)...

Zobacz czy nie masz aktualizacji w przeglądarce lub czy nie masz jakiejś aplikacji, która mogła by kolidować z vBotem :)

w5cNAHm.png

Opublikowano

Witam ;p mam ten sam problem co  Pietruch997. Tez mi wyskakuje taki sam blad na win xp

A nie ma jakiegos innego programu / podobnego do SWF Manager ??

Opublikowano

Witam ;p mam ten sam problem co  Pietruch997. Tez mi wyskakuje taki sam blad na win xp

A nie ma jakiegos innego programu / podobnego do SWF Manager ??

ale Vbot jest pod win7 jprd .... to co ty starasz sie namarne ...

Opublikowano

A masz Windowsa XP i testowałeś? Sam vBot w pełni działa na Win XP, 7, 8 i 8.1. Screen z XP:

http://i.imgur.com/mrdV1Iv.png

Jedyne co nie działa na XP to SWF Manager, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby użyć jakiegoś innego programu do proxy. Na necie jest napisane, że Charles działa na XP, więc możliwe, że jego można użyć jeżeli faktycznie działa na XP.

Hah znaczy napisanie bota prawie ze na nowo :D już to widze xD

Ja przez ostatnie 3 dni pisałem własnego bota od podstaw, bo w vBocie kilka rzeczy mi brakowało. Aktualnie ma wszystko to co vBot Free + sam lata z x-1/x-8 na mapę na której go ubito oraz włącza niewidkę jeżeli ją straci. Testowałem go przez 20 godzin bez przerwy i działa bez zarzutu. A napisanie go zajęło 3 dni wraz z testowaniem, więc nie wiem w czym problem...

Opublikowano

vBot może i został napisany pod win7, ale to nie wyklucza tego że działa również na win xp. Osobiście przed formatowaniem kompa korzystałem z vBota. Kilka dni później wyszła sytuacja z aktualizacją itd. no i potrzebny jest SWF Manager. Lecz na WIN XP będzie MEGA problem z włączeniem tego programu, ponieważ ja tak jak kolega kilka postów w górę przedstawił błąd który wyświetla się podczas włączenia owego programu.

xxx.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu win32. Żadne frameworki nie pomogą. Testowałem na 4 komputerach i nic. (Home Edition i Professional)

Jeżeli ktoś upora się z tym BEZNADZIEJNYM problemem, to niech da znać.

@Edit

(...) Ja przez ostatnie 3 dni pisałem własnego bota od podstaw, bo w vBocie kilka rzeczy mi brakowało. Aktualnie ma wszystko to co vBot Free + sam lata z x-1/x-8 na mapę na której go ubito oraz włącza niewidkę jeżeli ją straci. Testowałem go przez 20 godzin bez przerwy i działa bez zarzutu. A napisanie go zajęło 3 dni wraz z testowaniem, więc nie wiem w czym problem...

To może kolega pochwali się bocikiem własnej roboty, publicznie na mpcforum? ^^

11icvtw.png
" Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny,
Jednorazowy i oryginalny
" ~~ Fokus

Opublikowano

@Morelson i @2up

Jestem chetny zobaczyć tego bota :)

Mechanikę działania i tp...bo ja już z kolegą pisze prawie dwa tygodnie mocno rozbudowanej wersji vBot-a i nawet w połowie nie jesteśmy xD

A w sumie...to chciałem stworzyć takiego "IBota" w wersji pixel botów :D i nie ze graficznie czy coś...ale polepszyć osiągi bota...ucieczka, zapamiętywanie boxów (w sensie gdzie były nim odleciał podnieść inne skrzynki), niewidka, latanie do miejsca zgonów, skylab i takie inne duperele...

A co do problemu z win xp to nie chętnie, ale poszukam na swoim baaaaaardzi starym lapku, jeszcze z win xp czy da sie to jakąś uruchomić (swf menagera) tak by bot działał.

w5cNAHm.png

Opublikowano

@UDOBot no przyznam że plany do realizacji bota, są wyśmienite. Natomiast wracając do tematu SWF Managera, "ponoć" gdzieś w odległej historii internetu można znaleźć wersję pod XP.. ale cóż.. poszukać mogę dopiero wieczorkiem, także gdybym miał jakieś efekty poszukiwań, od razu się z wami podziele :)

11icvtw.png
Jednorazowy i oryginalny
" ~~ Fokus

Opublikowano

I jak z tym xp ? :) macie cos

No cóż.. nie mogę nigdzie niestety znaleźć wersji SWF na XP, natomiast próbuje coś zdziałać na Charlesie i innych takich pierdołach. Miejmy nadzieje że coś z tego wyjdzie. Gdy tylko coś się uda, podziele się tutorialem z wami :)

11icvtw.png
Jednorazowy i oryginalny
" ~~ Fokus

Opublikowano

Czy ktoś ma tak zrobione żeby mu dzialalo na XP'ku jak tak to prosze o opisanie :) wiem że jest problem z SWF "menadżerem" ale nwm co zrobic żeby bylo dobrze :))

Opublikowano

Kup win 7/8 a starego kompa z win xp wywal ;D

Nwm czy sie da, ale nie jesteś jedyny z tym problemem :P parę osób też pisało czy da sie to jakąś włączyć na xp-eku i z tego co wiem to nie ;P

w5cNAHm.png

Opublikowano

@Morelson i @2up

Jestem chetny zobaczyć tego bota :)

Mechanikę działania i tp...bo ja już z kolegą pisze prawie dwa tygodnie mocno rozbudowanej wersji vBot-a i nawet w połowie nie jesteśmy xD

A w sumie...to chciałem stworzyć takiego "IBota" w wersji pixel botów :D i nie ze graficznie czy coś...ale polepszyć osiągi bota...ucieczka, zapamiętywanie boxów (w sensie gdzie były nim odleciał podnieść inne skrzynki), niewidka, latanie do miejsca zgonów, skylab i takie inne duperele...

A co do problemu z win xp to nie chętnie, ale poszukam na swoim baaaaaardzi starym lapku, jeszcze z win xp czy da sie to jakąś uruchomić (swf menagera) tak by bot działał.

Widocznie masz małe pojęcie o programowaniu, bo pixel wyklucza integracje w konto. Nie wiem co jest ciężkiego w stworzeniu gównianego pixel serchera.

Nie polecam wam używać tego vBota, byłby niewykrywalny ale przez SWF robisz zagrożenie (ingerujesz w .swf i BP łatwo to wykrywa)

• This leads me onto the next change. New anti-pixelbot code. They now verify VISUALLY that the resources for bonus boxes, palladium and other collectables hasn't been modified. They now sample three to four pixels in the graphics used for the above collectables and verify they are correct. They then forward these up to the big man himself, Bigpoint in their "encrypted" event stream with event code flash.bd.crc. I'm not sure if anyone is actually using this method for pixel bots but if you are and you haven't nulled this protection, watch out!

UPDATE: Turns out they also send a JPEG Encoded version of the "replaced" SWF file in the event stream too. Dunno what they will be using this for but they could probably use the data for further anti-bot code updates or possibly for identifying individual bots.

• And onwards it is! They also now randomly tint boxes/collectables at runtime. They tint it by a factor of 0.3 (as of 8.3.1) and the tint change range is between 0 and 16777215. Just be careful if you are using a crappy pixel find algorithm! (Or even worst a image lookup algorithm!)
  • Now, if they detect that the hashes of those files don't match, they will set two variables that are used in even further anti-bot code. This anti-bot code has been around for almost a year now (was already implemented in PBDO-Bot) that modifies X and Y coord values in the game. I'm not exactly sure what will happen but it is evident that they are modifying the values of X and Y sent to the server. The server could (and probably does) use this to detect a bot. THIS ONE AFFECTS BOTH PACKET AND PIXEL BOTS!

Opublikowano

Widocznie masz małe pojęcie o programowaniu, bo pixel wyklucza integracje w konto. Nie wiem co jest ciężkiego w stworzeniu gównianego pixel serchera.

Nie polecam wam używać tego vBota, byłby niewykrywalny ale przez SWF robisz zagrożenie (ingerujesz w .swf i BP łatwo to wykrywa)

• This leads me onto the next change. New anti-pixelbot code. They now verify VISUALLY that the resources for bonus boxes, palladium and other collectables hasn't been modified. They now sample three to four pixels in the graphics used for the above collectables and verify they are correct. They then forward these up to the big man himself, Bigpoint in their "encrypted" event stream with event code flash.bd.crc. I'm not sure if anyone is actually using this method for pixel bots but if you are and you haven't nulled this protection, watch out!

UPDATE: Turns out they also send a JPEG Encoded version of the "replaced" SWF file in the event stream too. Dunno what they will be using this for but they could probably use the data for further anti-bot code updates or possibly for identifying individual bots.

• And onwards it is! They also now randomly tint boxes/collectables at runtime. They tint it by a factor of 0.3 (as of 8.3.1) and the tint change range is between 0 and 16777215. Just be careful if you are using a crappy pixel find algorithm! (Or even worst a image lookup algorithm!)
  • Now, if they detect that the hashes of those files don't match, they will set two variables that are used in even further anti-bot code. This anti-bot code has been around for almost a year now (was already implemented in PBDO-Bot) that modifies X and Y coord values in the game. I'm not exactly sure what will happen but it is evident that they are modifying the values of X and Y sent to the server. The server could (and probably does) use this to detect a bot. THIS ONE AFFECTS BOTH PACKET AND PIXEL BOTS!

A da sie jakieś spolszczenie :P

A no i..jeżeli SWF jest wykrywalny i vBot ma przez to nioedziałac i td to proszę o śmiały plan by pixel bot (myślę tu nadal o vBocie) działał...bez SWF...

I tak mało sie na tym znam, ale moge napisać ci stronkę www i stworzyć krypty do minecrafta :P

w5cNAHm.png

Opublikowano

ale watpie by Vbot mogl bez SWF klikac w te poruszajace sie skrzyneczki bo trzeba pewnie byloby zrobic setki zdjec by cos zalapalo ... nie iwme czy to realne jest wgl ;/

jak ktos sie dobrze zna na tym to zrobcie jakas przerobke vbota 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko super opisane :)

Tak i banika jak użyjesz dostaniesz :)

Jeśli możesz podaruj "lajka" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...