Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestawik do 2500 zł - ostateczna ocena

orkin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc po wielu tygodniach wyrzeczeń mam hajs na kompa. Prosiłbym o ocenę tego zestawu i wskazanie jakie podzespoły ewentualnie zamienić.

Procesor: Intel Core I5-4440 Box

Grafa: Radeon R9 270x od Gigabyte lub MSI

Ram: Goodram DDR3 2x 4Gb 1600 Mhz

Zasilacz: Silentium PC Deus M1 550W

Dysk: Seagate Barracuda 1TB Sata 3

Mobo: ASRock B85 PRO4 (zależy mi na ATX)

Tak to na dzień dzisiejszy wygląda. Generalnie mogłem mieć to już dzisiaj, ale chciałem się jeszcze poradzić.

Opublikowano

Można zmienić kartę na MSI R9 270 i wykręcić do zegarów z wersji X.

Wtedy można dołożyć do procka lepszego.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Ściągasz np EVGAPrecision i ustawiasz "suwakami" na takie taktowania jak ma wersja X i tyle. Nawet można dołożyć te 100zł do zasilacza mocniejszego np 600/650W

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

2x8GB, oszalałeś?

OC to parę minut roboty, a zaoszczędzisz 100zł. Ale za kasę z niepotrzebnego RAMu nawet 760 wejdzie...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jaką masz obudowę? Bo nie widzę jej na liście do kupienia.

Co do karty to polecam zostać przy R9 270X. Rozmawiałem niedawno ze znajomym serwisantem to R9 270 od wszystkich producentów sypią się ponadprzeciętnie. O wiele lepiej jest z R9 270X.

Zasilacz zmień na Thermaltake Smart SE 530W zamiast tego Deusa. Gdzie kupujesz?

Opublikowano

Kupić mogę gdziekolwiek. Myślałem nad gral.pl bo mają sklep u mnie w mieście i mają w miarę fajne ceny. Obudowę mam jakąś no name (w formacie ATX) i nie zamierzam kupować innej bo ma wszystko to, co te wszystkie markowe za kilka stówek. Dlaczego mam wymienić zasilacz?

Opublikowano

TT lepszy jakościowo, a tańszy.

Podaj choć model tej obudowy, jeśli nie chcesz upiec podzespołów pierwszego dnia.

Kartę bierz 2GB, bo na jednym monitorze będziesz grał, prawda?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No raczej będę używał jednego monitora. Ta obudowa chyba nie ma modelu ;D Mam kompa z tą obudową od 6 lat (pamiętała kilka kart graficznych i procków) i jeszcze nic mi się nie grzało. Ma "dziury" po bokach, elegancki wiatraczek z przodu i jest ok. W razie czego, gdyby temperatury były za wysokie to pomyślę o zmianie tej blachy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...