Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z wydajnością po patchu 9.0

Incore^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od patcha 9.0, w którym dodano modele hd mam straszne problemy z wydajnością. Gram do zawsze tylko na maxymalnych, wcześniej trzymalem 50 fps, teraz mam ledwo 20, ze spadkami do 0, czyli praktycznie gra sie zawiesza. Moja specyfikacja:

Procek: Intel core 2 quad q6600 2.4ghz podkręcony do 3.8 ghz

Mobo: Asus P5E3 PRO

Ram: 8gb Kingston 1600 mhz podrkęcone do 1880 mhz z timignami 4-4-4-12

Grafa: Radeon 7790 1ghz 1gb OC wykręcony do 1.6 ghz + 1.5 ghz taktowanie pamięci.

Watch Dogs śmiga aż furczy na ultra, na stałych 40 fps-ach. Wie ktoś czemu ten wot tak strasznie mi muli, to jest przecież gierka dosyć stara...

Opublikowano

Zmniejsz ustawienia, bo wprowadzono modele HD i inne rzeczy co zżera fps'y i komputer Ci nie wyrabia.

WoT chodzi tylko na jednym rdzeniu i są takiego właśnie skutki.

Opublikowano

WoT stara gierka? Żeś dowalił.

Za 2 dni będzie patch 9.1, w którym poprawi się optymalizacja. Podobno ma wyeliminować spadki fps do 0.

Opublikowano

Watch Dogs śmiga aż furczy na ultra, na stałych 40 fps-ach

Takie bajki to mów kolegom... bo wątpie żeby poszedł na tej karcie i procku. No chyba, że na 800x600

Nic nie zrobisz w 9.0 spierdolili optymalizacje w 9.1 będzie lepsza...

Opublikowano

W Watch Dogs sprawdź sobie ustawienia zaawansowane, i co tak naprawdę jest na max a co nie. Ja tam mam w WD na prawie wysokich płynną grę, a w WoT na maxie + mody bardzo stabilne 40-60 FPS.

Opublikowano

Wiecie co, chuj mnie boli wasz ból dupy, nie jestem idiotą, żeby wydawać 3k na kompa, zeby watch dogs chodzilo. Dobre oc zalatwia wszystko za mnie.

@UP

Jak jestes taki cwaniak to wykręc q6600 na 3.8 na air tak jak ja, zobaczymy czy go nie zfajczysz, a mój 65* nie przekracza w akcjii

@4xUP

Chłodzenie powietrzem, ale zajebiste, fortis 1225 z 2 wentylatorami + brutus m23 z 6 wentylatorami, więc przewiew mam solidny, nie ma się kiedy maluszek zgrzać.

@Bóldupowicze

Tak, watch Dogs chodzi mi na ultra na 40 fps-ach, co prawda bez anty aliassingu na full , bo karta ma tylko 1gb pamięci i zwyczjnie nie pociągnie więcej, ale i tak wszystko super wygląda.

@topic

Mam nadzieje, ze w 9.1 poprawią to, bo teraz grac poprostu nie idzie, chociaz na low mam te 100fps, to i tak spada mi czasem do 0 w krytycznych sytuacjach... Co jest nie tak z tą grą...

@3x UP

Powiedz mi, że gra wykorzystująca 1 rdzeń komputera i silnik z 2004 roku nie jest starą grą.

@Edit

Dzięki za ten poradnik z wielordzeniowością, teraz na stałych 40 fps-ach bez żadnych zcinek na maxymalnych to można grać ;]

Opublikowano

Tak, ale silnik to 1, a gra to 2. WoT został wydany dawno temu, ale miał 2 graficzne updaty.

Skoro po użyciu tego sposobu jest stabilne 40fps, to myślę, że problem rozwiązany :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...