Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Obsługa wielu rdzeni

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ściągamy i instalujemy:

http://www.dobreprogramy.pl/Process-Hacker,Program,Windows,20889.html

Odpalamy WoT'a i program.

Wybieramy zakładkę progress i szukamy WoT'a klikamy prawym i wybieramy affinity.

Mamy zaznaczone CPU 1,2 itd. odznaczamy wszystkie zostawiamy ostatnie.

Dajemy ok, czekamy chwilę, ponownie otwieramy affinity i zaznaczamy po jednym, następnie ponownie klikamy ok.

Powtarzamy tą czynność do zaznaczenia wszystkich rdzeni.

(Jeśli zaznaczymy wszystkie na raz może spalić się procesor)

Gdy to zrobiliśmy wchodzimy w grę, logujemy się (jeśli wcześniej tego nie zrobiliście) i cieszymy się z dodatkowych fpsów.

Testowane, przybywa 15-30 fps, ale zazwyczaj, nie działa na lepszych komputerach tj. procesory i3-i7, ale na większości AMD i starszych intelach nie ma problemu. 

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zastanawia mnie ile osób porzuciło ten poradnik (jak to przeczytali) w obawie, że zrobią coś źle ze skutkiem napisanym powyżej. xD

@Edit:

literówka*

x

Opublikowano

Zastanawia mnie ile osób porzuciło ten poradnik (jak to przeczytali) w obawie, że zrobią coś źle ze skutkiem napisanym powyżej. xD

@Edit:

literówka*

watpie zeby to bylo mozliwe ale w tamtym filmie tak mowil a ja wolalem napisac zeby nie bylo.

Opublikowano

bardzo dobry poradnik zrobiłem wszytko tak samo i mi powiekszyło fps o ponad 40, ale 2 dni pozniej , znowu mi sie pomniejszyły i nie wiem co zrobić :/

Opublikowano

bardzo dobry poradnik zrobiłem wszytko tak samo i mi powiekszyło fps o ponad 40, ale 2 dni pozniej , znowu mi sie pomniejszyły i nie wiem co zrobić :/

Zrób to samo jeszcze raz, najwyraźniej ustawienia Ci się nie zapisały. 

Opublikowano

Człowieku , propsy za ten poradnik :!.

Może i tylko 10 fps UP , ale za to jak "stabilnie" teraz WoT chodzi.(zero jakiś małych przycinek)

WG wcześniej powinno o tym multi rdzeniu pomyśleć ...

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Człowieku , propsy za ten poradnik :!.

Może i tylko 10 fps UP , ale za to jak "stabilnie" teraz WoT chodzi.(zero jakiś małych przycinek)

WG wcześniej powinno o tym multi rdzeniu pomyśleć ...

W 8.11 będzie jeszcze więcej fps :)

Opublikowano

Jak mam tylko dwa rdzenie to po prostu odznaczam rzdzeń 1, czekam i zaznaczam spowrotem?

Opublikowano

Jak mam tylko dwa rdzenie to po prostu odznaczam rzdzeń 1, czekam i zaznaczam spowrotem?

Tak

Opublikowano

Zajebane z domina :D

Pragnę zauważyć, że to dom1n za moją zgodą wkleił to na swojego bloga :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak używam tego programu ,czyli odpalam dwa rdzenie to wywala mnie z serwera co kilkanaście sekund o co kaman?

jak wylaczysz program to dalej wywala, czy all jest ok?
Opublikowano

jak wylaczysz program to dalej wywala, czy all jest ok?

Włączam wota  ,włączam program i odpalam dwa rdzenie ,wyłączam program klikam zagraj i się loguje do gry i h... wywala mnie.

Ściągnełem wersje 2.6 bezinstalacyjną i sprawdze, czyli wejde do garażu wyjde do pulpitu włącze dwa rdzenie i zobacze

Opublikowano

Włączam wota  ,włączam program i odpalam dwa rdzenie ,wyłączam program klikam zagraj i się loguje do gry i h... wywala mnie.

Ściągnełem wersje 2.6 bezinstalacyjną i sprawdze, czyli wejde do garażu wyjde do pulpitu włącze dwa rdzenie i zobacze

A jak nie odpalasz obsługi wielu rdzeni wszystko jest ok, czy też wywala? Wątpię, że to jest wina tego programu, bo to nic nie zmienia jeśli chodzi o neta/wywalanie z gry.

Opublikowano

A jak nie odpalasz obsługi wielu rdzeni wszystko jest ok, czy też wywala? Wątpię, że to jest wina tego programu, bo to nic nie zmienia jeśli chodzi o neta/wywalanie z gry.

Przejęzyczenie się wdarło .Reasumując jak odpalam obsługę wielu rdzeni to są krzaki.

Opublikowano

Tak

Czyli ten program nie ma nic wspólnego z Twoim problemem.

Opublikowano

Czyli ten program nie ma nic wspólnego z Twoim problemem.

Juri., w 02 Mar 2014 - 18:42, powiedział:

Przejęzyczenie się wdarło .Reasumując jak odpalam obsługę wielu rdzeni to są krzaki.

Opublikowano

Juri., w 02 Mar 2014 - 18:42, powiedział:

To skorzystaj z innego sposobu na optymalizację gry.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ściągamy i instalujemy:

http://www.dobreprogramy.pl/Process-Hacker,Program,Windows,20889.html

Odpalamy WoT'a i program.

Wybieramy zakładkę progress i szukamy WoT'a klikamy prawym i wybieramy affinity.

Mamy zaznaczone CPU 1,2 itd. odznaczamy wszystkie zostawiamy ostatnie.

Dajemy ok, czekamy chwilę, ponownie otwieramy affinity i zaznaczamy po jednym, następnie ponownie klikamy ok.

Gdy to zrobiliśmy wchodzimy w grę, logujemy się (jeśli wcześniej tego nie zrobiliście) i cieszymy się z dodatkowych fpsów.

Gdyby ktoś nie zrozumiał macie tu film (Nie mój)

Tylko zamiast tamtej gry wybieramy WoT'a.

Testowane, przybywa 15-30 fps, ale zazwyczaj, nie działa na lepszych komputerach tj. procesory i3-i7, ale na większości AMD i starszych intelach nie ma problemu. 

Albo robimy tak:

Klikamy: CTRL+ALT+DELETE

Wybieramy Menedże zadań Windows (bądź Task Killer)

Szukamy procesu WoTa

naciskamy na nim PPM -> Ustaw koligację

Mogę ustawić na 32 rdzenie ( :huh:)

Ja mam wszystkie 4 rdzenie w użyciu i chodzi cały czas po 30-60 fps

Jakoś tu pusto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...