Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyglądą życie w internacie ? :p

sopel011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , po tych wakacjach pójdę do 3 klasy gimnazjum.Rozmyślam już nad szkołą do której chcę pójść myślę coś z Architektem związane szkoła itp.. Więc postanowiłem zeby zamieszkac w internacie.

Pamiętam jak mój brat chciał iść do internatu ale pod koniec go coś skusiło aby nie iść , ale ja akurat chcę bardzo..

Chciałbym sie wyrywać z domu , + do tego jak czytałem to można wracać do 22:00 wiec kino/basen czy gdzies indziej po mieście pochodził jest miło plus do tego fakt ze +100km od domu i rodziców :P

Mam pytań pare dotyczących internatu..

1. Internat szkolny i internat publiczny czymś się różni i jakie są plusy i - tych 2 budynkow?

2. Jak wygląda życie w inernacie? Tzn jak jest rozplanowany dzien np pobódka/sniadanie/mycie/szkola/czas na lekcje/wolny kiedy spac itp.. (GODZ)
3. Pokoje.
4. Co jeśli się źle czujesz? I nie chcesz iść do szkoły?
5. Wagary? xD
6. Wolny czas.
7. Ludzie w pokoju.

8.Ile kosztuje miesięcznie taki internat ?

9. Czy moge mieszkac sam w pokoju ? czy musze miec pare osob ?:C

10.Czy są jakies zajecia basen/kręgle wpisane w czas wolny + do tego sie placi ?

11.Czy mogę wziąść ze sobą laptopa warty jest około 5kafli więc szkoda mi troche by go było gdyby ktos zayebal , + do tego mam internet bezprzewodowy i moglbym sobie grac na lapku i wychowawcy by nic nie powiedzieli ?

12.Czy jest jakaś szafka gdzie moglbym zchowac swoj sprzęt i nikt nie miał by do niego dostępu , np. na kluczyk czy co zeby nie kusiło innych o moj sprzęt..

13.Czy można zamknąć pokój jak wychodzi sie do szkoly , zeby nikt nie ukradl nic z niego ?

14. Czy to prawda ze moge mieszkać w pokoju sam ? i czy to kosztuje więcej ? Ale bym miał cały pokój dla siebie + prywatność + moglbym serfowac po necie NIKT BY NIC NIE ZAYEBAŁ , a minusy takie ze bez kolegow towarzystwa , sam..

15. Oddajcie swoją opinię na temat internatu , czy warto tam zamieszkać czy tez nie ?

CHCIAŁBYM SIE BARDZO WYRWAĆ OD RODZICOW , 100KM OD DOMU , SAMOWOLKA xD

POZDRAWIAM !! :p czekam na odp.

imetin_logo.png

Opublikowano

W internacie? Hmm...

Jest jedno określenie opisujące wszystkie punkty:

Do dupy!

Nigdy do internatu!!!

Jak chcesz uciec od rodziców, to wymysl coś innego, warunki tam na pewno nie będą lepsze niż w rodzinnym zamieszkaniu.

Opublikowano

przeczytalem "Jak wygląda życie w internecie"  lol

co do twoich pytan to nie mozna odpowiedziec jednoznacznie bo to zalezy od internatu, sa te lepsze i sa gorsze.

jesli chodzi o pokoj to watpie bys byl tam sam, ogolnie internat to nic fajnego i jezeli nie musisz to zostan w domu.

Opublikowano

Pójdź do więzienia, spełnisz większość punktów.

+ bezpłatne

+ brak szkoły

+ brak rodziców

+ sporo wolnego czasu

100% prywatność będziesz miał w izolatce.

Ludzie w pokoju mogą być nieprzyjemni, ale z czasem się przyzwyczaisz.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Pójdź do więzienia, spełnisz większość punktów.

+ bezpłatne

+ brak szkoły

+ brak rodziców

+ sporo wolnego czasu

100% prywatność będziesz miał w izolatce.

Ludzie w pokoju mogą być nieprzyjemni, ale z czasem się przyzwyczaisz.

Teraz cześć ludzi tak robi. Np. ostatnio oglądałem jakiś program na National geographic i byli więźniowie to jeden mówił, że on i tak woli w więzieniu bo nic nie musi robić, wszystko ma za darmo, jedzenie, spanie, ciepło, ubrania itp. I mówił, że takie życie mu odpowiada bo w rzeczywistości by sie nie odnalazł xD

A co do tematu, lepiej stancje albo jakiś pokój wynająć to za pokój dasz z 300 zł z opłatami + z 500zł na jedzienie i masz 800 zł na miesiąc ale czy masz wgl. tyle kasy na to to nwm.

Opublikowano

No tutaj , nie wiem po co pytam , na takim forum gdzie wszyscy maniacy komputerowi , wiec nie wyobrazaja sobie zycia w internacie bez kompa ,, spoko zapytam gdzie indziej ;p

DO ZAMKNIECIA ;P

imetin_logo.png

Opublikowano

No tutaj , nie wiem po co pytam , na takim forum gdzie wszyscy maniacy komputerowi , wiec nie wyobrazaja sobie zycia w internacie bez kompa ,, spoko zapytam gdzie indziej ;p

DO ZAMKNIECIA ;P

no kurwa. pytasz o coś normalnych ludzi, w mniej więcej podobnym tobie wieku, którzy ci mówią, że internat to gówno i gimbusiarska chęć 'ucieczki z domu' to debilizm to najwidoczniej to prawda. będziesz pytał w tylu miejscach, aż w końcu ci powiedzą że internat jest fajny? poza tym, sam piszesz że chcesz zabrać sprzęt, komputer itd. więc też najwidoczniej masz problem z życiem bez 'kompa'. jak tak bardzo chcesz jechać- jedź, pożałujesz tego po kilku dniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...