Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odnośnie Internetu

RageST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nie wiem gdzie dać ten temat więc piszę go w tym dziale ponieważ jest związany z komputerem. A mianowicie mam narazie połączenie takie : 95824182285448591341.png

A chciałbym mieć Internet do Gry w Call of Duty na wyższym poziomie oraz Livestreamów na Twitch/Youtube ,ponieważ niemcy z internetem 100k lub 125k jadą jak chcą polaków chociażby w Black Ops 2(Połączeniowa gra).

Szukam u siebie w mieście Kluczbork jakiegoś dobrego internetu jednak znaleźć nie mogę. Prosiłbym specjalistów aby pomogli z wybraniem mi dobrego internetu .

Dzięki za Pomoc :D

76561198122231440.png

Opublikowano

nawet nie licz na to że ktoś za ciebie sprawdzi oferty i znajdzie lepszego niż masz , nie znalazłeś to widocznie nie ma w tej okolicy

podnieś sobie transfer w neostradzie jak jest możliwość albo kup internet mobilny od któregoś z operatorów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nawet nie licz na to że ktoś za ciebie sprawdzi oferty i znajdzie lepszego niż masz , nie znalazłeś to widocznie nie ma w tej okolicy

podnieś sobie transfer w neostradzie jak jest możliwość albo kup internet mobilny od któregoś z operatorów

Tyle że u mnie jest możliwy światłowód ;c

76561198122231440.png

Opublikowano

skoro jest to po co zakładasz temat ? problem spytać się o warunki łącza w firmie która go zakłada ?

światłowody wcale nie zapewniają lepszego łącza bo działaja w oparciu o sieć lokalną i choćbyś miał nawet sieć 1 Gb to i tak ograniczeniem dostepu do internetu jest łącza dostawcy

nikt z ISP przy zdrowych zmysłach nie udostępnia bezpośredniego dostępu do internetu byle komu a nawet jeśli to nie stać było by większości płacić rachunki po 500-600 zł za łącze komutowane używane tylko do gier

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Netia, 49zł miesięcznie:

http://www.speedtest.net/my-result/3473678744

Jak dla mnie bez sensu szybszy, chyba, że naprawdę dużo pobierasz. Nie wiem jak z dostępnością u Ciebie, ale jak dla mnie warto za taką cenę. Często pobiera z prędkością ponad umowę (6,5-6,5MB/s, kiedy teoretycznie powinno być max 6,25MB)

Opublikowano

Netia, 49zł miesięcznie:

http://www.speedtest.net/my-result/3473678744

Jak dla mnie bez sensu szybszy, chyba, że naprawdę dużo pobierasz. Nie wiem jak z dostępnością u Ciebie, ale jak dla mnie warto za taką cenę. Często pobiera z prędkością ponad umowę (6,5-6,5MB/s, kiedy teoretycznie powinno być max 6,25MB)

Chodzi tutaj o Ping bo jak wiadomo . Jeżeli przeciwnik ma 7 pingu a ja np. 69 to widzę co innego na ekranie niż On -,-

76561198122231440.png

Opublikowano

50 milisekund różnicy to 5 setnych sekundy, nie przesadzaj. Ale netia ma chyba jeden z najlepszych pingów, przynajmniej z tego co porównywałem ze znajomymi. W lolu na przykład zazwyczaj mam 27

Opublikowano

50 milisekund różnicy to 5 setnych sekundy, nie przesadzaj. Ale netia ma chyba jeden z najlepszych pingów, przynajmniej z tego co porównywałem ze znajomymi. W lolu na przykład zazwyczaj mam 27

Grałeś kiedyś w Black Ops 2? Tam widać różnicę nawet na broni że jeżeli mam pingu 60 potrzebuje do 4 strzałówki 2 serie a niemiec 1 serię. NIEMCY to nazywają One Burst connection

76561198122231440.png

Opublikowano

Ping w grach zależy tylko  i wyłącznie od odległości  od serwerowni, na amerykańskich serwerach normalne, ze masz ping na poziomie kilkuset ms. Często serwery lokalizowane są w niemczech - dlatego niemcy mają ultra niskie pingi.

Opublikowano

Grałeś kiedyś w Black Ops 2? Tam widać różnicę nawet na broni że jeżeli mam pingu 60 potrzebuje do 4 strzałówki 2 serie a niemiec 1 serię. NIEMCY to nazywają One Burst connection

ale bredzisz. Od 100 pingu w góre dopiero można COŚ wyczuć. Wszystko ma opóźnienia rzędu kilkudziesięciu milisekund. Klawiatura, myszka, monitor.. więc nie myśl, że jak zmienisz internet to nagle ze stat 2:10 zrobią ci się 10:0

Opublikowano

ale bredzisz. Od 100 pingu w góre dopiero można COŚ wyczuć. Wszystko ma opóźnienia rzędu kilkudziesięciu milisekund. Klawiatura, myszka, monitor.. więc nie myśl, że jak zmienisz internet to nagle ze stat 2:10 zrobią ci się 10:0

Może w grach typu cs 1.6/cs go różnicy, ale uwierz mi w BF4 lub BO2 gdzie każdy kill to bitwa kto szybciej kliknie LPM, dobre połączenie to podstawa, bez tego możesz zapomnieć o przyjemnym graniu.

Opublikowano

Może w grach typu cs 1.6/cs go różnicy, ale uwierz mi w BF4 lub BO2 gdzie każdy kill to bitwa kto szybciej kliknie LPM, dobre połączenie to podstawa, bez tego możesz zapomnieć o przyjemnym graniu.

owszem, łącze wystarczy spokojnie 4mb/s, a jak widzisz autor ma tylko 29ms pingu. Jest to bardzo mała wartość i wątpie ze u nowego dostawcy bedzie mial jeszcze mniej. Gdyby pingu mial 150 to tak, wtedy zmiana bylaby zauwazalna i potrzebna.

Opublikowano

Dobry dostawca internetowy nie załatwi sprawy. Kluczową rolę odgrywa umiejscowienie serwerów oraz ich łącze (im bliżej tym lepiej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...