Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting -! -

klozet9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuje stworzyć prywatny serwer i już na początku jest problemik....

A mianowicie nie chce mieć go na HAMACHI tylko tak aby mój serwer mi uciągnął tak do 1000 osób.... np jak AVALON...

i tu najważniejsze pytanie... jakie musiał bym mieć parametry kompa i neta zeby taki serwer uciagnąć przy 1000 luda bez większych lagów...???

A jeśli nie uda sie tego zrobić kompem to czy da się wykupić jakiś serwer (lub tylko miejsce na nim) aby na nim pracował SERWER i net ciągną z serwa a ja ze swojego kompa tylko bym nim manipulował????

Czy da sie tak to załatwić???

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie ma takich serwerow. Porzadne serwery to home.pl ceny 700 + a taki na 300 osob z lagami to ovh te z najtanszych w granicach 400 zl.

wakow9.png
Opublikowano

Nie ma chyba w Polsce takiego komputera co by utrzymał 1000 osób na hamachi ;p

hamachi tnie ci 70% łącza emulacja 80% parametrów komputera granie na tym kompie następne około 30% portmap 20%

Razem to jest 200%, marnujesz komputer x4 zamiast mieć 1000 osób będziesz miał około 200

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...