Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki

gouran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie jakie słuchawki polecacie do 200- może 300zł max najlepiej z mikrofonem koniecznie przewodowe.

Jeżeli nie ma dobrych z mikro to może być jakiś zestaw słuchawki+mikrofon.

Zastanawiałem się nad Tactic 3d rage oraz Stellseries syberia v2

Opublikowano

Jakieś wymagania? Wolisz nauszne czy wokółuszne ? Nastawione na piękny wokal czy może ostre i detaliczne wysokie tony, ewentualnie nawalający i wszędobylski bas ? Otwarte czy zamknięte ? 

Opublikowano

Najlepiej nauszne coś jak Creativy lubię bardzo wyrazisty bass więc coś z dobrym bassem oraz może z czymś do zwykłych piosenek. preferuję zamknięte.

Opublikowano

Lubisz bass ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bass_wielkog%C4%99bowy

Poprawnie i po polsku to bas :p

Denon D1100 + Trust Starzz lub Zalman Mic1. Słuchawki bardzo basowe, podatne na modyfikacje zmieniające brzmienie (np. odejmujące basu, w razie byłoby go za dużo), minus taki, że są dość delikatne, jak nie będziesz nimi rzucać to będzie w porządku. 

Inna opcja, tańsza, to Superlux HD681 EVO + Trust Starzz lub Zalman Mic1. Tutaj masz słuchawki półotwarte, raczej mniejszy basik i nie tak nisko schodzący.

Opublikowano

A takie pół na pół żeby bas był dobry oraz zwykłe piosenki nie brzmiały jak wycie?

Nie wiem czy te słuchawki tak mają ale jak miałem na głowie Creative 3D Sigma to miałem wrażenie jak bym słyszał przestrzennie czy są słuchawki które też tak działają i są w miarę ok?

Opublikowano

Superluxy HD681 EVO powinny spełnić twoje wymogi, grają przestrzennie, mają mocny bas i dość łagodne wysokie oraz średnie tony. Denonki to już wyższa liga jeśli chodzi o brzmienie, jednak też droższa.

Opublikowano

Superluxy HD681 EVO powinny spełnić twoje wymogi, grają przestrzennie, mają mocny bas i dość łagodne wysokie oraz średnie tony. Denonki to już wyższa liga jeśli chodzi o brzmienie, jednak też droższa.

A czy te słuchawki mają własne karty dźwiękowe jak Creativy?

Opublikowano

Nie, nie mają, żadne słuchawki dobrej firmy nie będą miały takiego syfu. Nie ma też pokrętła do regulacji głośności.

Opublikowano

Tak, mają dobry bas i jest go dużo, gdyby było go za dużo to po bardzo prostej modyfikacji jego ilość zmaleje. 

A normalne piosenki też dobrze słychać czy to są słuchawki głównie dla basu?

Opublikowano

Nie wszystkie mają np lubię słuchać muzyki klasycznej tam raczej basu się nie zazna.

Zdziwiłbyś się, często w muzyce poważnej bas schodzi równie nisko co murzyńskie rapsy. 

Opublikowano

W opinii tych słuchawek dużo ludzi narzeka na wszechobecny bas nawet się śmieją że nagranie fletu może bić bassem będzie się to dało jakoś zredukować?

Opublikowano

W opinii tych słuchawek dużo ludzi narzeka na wszechobecny bas nawet się śmieją że nagranie fletu może bić bassem będzie się to dało jakoś zredukować?

To zdecyduj się, co w końcu chcesz. Te słuchawki na pewno nie są neutralne, dopasuj brzmienie pod swoje wymagania. Jak Ci się nie spodoba to pozostaje zwrot na Twój koszt i szukanie czegoś innego. Audio ma być pod Ciebie, to Ty masz zdecydować, jak chcesz słuchać muzyki i co sprawia Ci przyjemność. 

Opublikowano

Jeżeli ktoś je ma lub ich używał czy mógł by powiedzieć czy "normalnych" piosenek słucha się dobrze czy to są słuchawki bardziej nastawione pod niskie tony?

Opublikowano

Jak na każdych słuchawkach - normalnie słucha się wszystkiego, to że mają dużo basu (jak wcześniej pisałem da się go ograniczyć, ale może akurat polubisz taką ilość) nie znaczy że nie odtwarzają innych częstotliwości.

Opublikowano

Tylko to nadal marnotrawstwo pieniędzy, 250zł za słuchawki grające jak HD681/HD681B za 100zł, ewentualnie wersja EVO za 150.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...