Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z FPS błagam

kubba09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z grą lol gdy startuje gra mam 55 -60 fpsów gdy miniony przybędą na linie mam 2 .do 5 błągam pomóżcie restart lola nie pomaga 

Jeżeli pomogłem polub mój post ;) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Opublikowano

to tak Rozkręć komputer i go przeczyść , ściągni Ccleraner usuń niepotrzebne pliki i masz ;).

.

Opublikowano

Cleaner nic nie pomógł

Po co ci specyfikacje jeżeli na początku mam 60 fpsów a dopiero gdy miniony na linie wejdą 2 do 5 :(:(:(:9

Opublikowano

Mam kartę graficzną Nvida GetForce 9100 zainstalowałem wszystko do niej ale nie działa co msuze jeszcze zrobić bo dzisiaj tego kompa dostałem kupiłem go za 300 euro proszę o pomoc

Opublikowano

Napisz  że całą specyfikacje komputera to dopiero ci pomożemy... ja pierdole, może poprostu masz chujowego kompa i tyle ?

Wyczyść komputer z kurzu, bo napewno jest zakurzony jak kupiłeś za 300 euro z taką kartą ( tak przepłaciłeś ). Nałóż nową paste termoprzewodzącą, zaktualizuj sterowniki a najpierw walnij całkowitego formata....

Czemu ty podstaw nie zrobisz a na forum od razu lecisz ? Hyy nie powiem jakiego mam kompa, ale mam mało fps, czemu ? Jak na poczatku mam 60 fps to czemu potem tak mało ? hyy

Sam na swoim starym kompie miałem 60 fps na start a potem 40-20...

Wszystko jasne. Masz laptopa, i to starego w chuj laptopa. Coś ty kupił chłopie ? Na tej karcie w doomie 3 ludzie mają max 50 fps.

Wyciągniesz max 30 fps na tym sprzęcie. Strasznie słaby. Nie dowiedziałeś się czy warto kupować taki sprzęt.

Szczerze mówiąc, zjebałeś.

Opublikowano

Masz:

Nie mam laptota tylko kompa a ty oglarnij język bo się zapominasz troszkę komputer z tego co wiem nie jest zły tylko karta graficzna dzisiaj było podobnie rano włączyłem było 7 minuta i znów 2 do 5 fpsów naprawdę chce odpowiedzi od kogoś kto się zna ;p

post-551671-0-70215800-1402062460_thumb.jpg

post-551671-0-87997500-1402062469_thumb.jpg

Opublikowano

wyłącz synchronizacje pionową ^^ ?... reinstall/naprawa lola ? mniejsze " detale " ? ja na znacznie gorszym kompie mam 50-60

fps

@ja przeczytałem uważnie... a ty zrób to co ci napisałem :] w najgorszym wypadku zrób formata windowsa ...chyba że po " kupnie pc " windows był stawiany od nowa.. a jak nic z tego co napisalem nie pomoże to idk...:P

rs2h.jpg

Opublikowano

UP Przecztaj uważnie Mam na początku 60 fpsów gdy podejdą miniony spada do 2 - 5 i nie da się grać dopiero gdy zrestartuje kompa to znów jest tak że podejdą miniony a jeżeli nie zrestartuje kompa to przy starcie ponownym mam 2. 5 fpsów pomocy pls

Opublikowano

Mniejsze ustawienia wizualne ustaw moze pomoże a jeżeli nie  napisz do Riot to ci podeślą  specjalny klient i powinno ci działać juz dobrze.

jeżeli nadal będzie*bo to nie bedzie problem riotu czy cos)  to rozkręć komputer i go wyczyść oraz zrób formata .

W najgorszym wypadku potrzebujesz nowego sprzętu.

wilowo.jpg

Opublikowano

Wyłącz cienie i nie będzie Ci spadały FPS'y.

Wystarczy że wyłączysz cienie nic innego :)

Opublikowano

Ja pierdole mówi że mam na najniższe idioci tylko gdy podejdą miniony 2 albo 7 minuta fpsy z 60 do 2 albo 5 zchodzą umiecie czytać ?

Opublikowano

Wątpie że wirus ale jeszcze 1 to się nie dzieje tylko na lolu metin po paru minutach też się później tnie jakby miał 3 fpsy więc nie wiem co zrobić :(

Opublikowano

Ja pierdole mówi że mam na najniższe idioci tylko gdy podejdą miniony 2 albo 7 minuta fpsy z 60 do 2 albo 5 zchodzą umiecie czytać ?

Po 1, grzeczniej lamusie, jesli oczkujesz od nas forumowiczów jakiejkolwiek pomocy, to DO KURWY NĘDZY RÓB CO MÓWIMY oraz NAS KURWA NIE OBRAŻAJ.

Po 2, ściągnij sobie taki program jak everest, i wypisz mi z niego tutaj:

Mobo    Wystarczy model

Grafa    juz mam

Ram   Ilość oraz prędkość, firma.

Procek Nazwa DOKŁADNA

Zasilacz Nazwa DOKŁADNA

To jest laptop czy stacjonarka.

Jak to wypiszesz to postaram się ci pomóc.

A taki strasznie spadek wydajności pod obciążeniem to pewnie poprostu tylko i wyłącznie twój debilizm. Na 70% probowales podkręcic kompa nie znając się na tym, i przejebales z FSB, pewnie poprostu podzespoły nie mają wystarczającego napięcia i się dławią pod obciążeniem.

Zrób testa conajmniej 30 min. za pomocą programu Prime95 na priorytecie 10 pod maksymalne temperatury i pobieranie prądu. Nie boj sie, najwyzej ci sie komp zrestartuje, nic nie spalisz. Po tych 30 min wyłącz program poprzez plik>stop i wklej nam tutaj wynik z konsolek poszczególnych rdzeni.

Opublikowano

Jest to stacjonarka nic nie podkręcałem bo dla mnie komputer jest szybki internet , foldery , pulpit itd zaistalowałem net frameworki, adobre readery itd , microsoft visual c lola oraz metina mam taki problem że po prostu przez 2 minutki albo 7 minutek gra chodzi płynnie 55 fps + a po krótkim czasie fps spadają do 2 czy tam 5 nie wiem czym to jest spowodowane.

Wszystko na najniższych ustawieniach graficznych synchronizacja pionowa wyłączona cienie rónież wyłączone. Co do ostatniego nie będę ryzykował zaraz poczytam o tym programie na necie bo go nie znam jeżeli będzie bezpieczny to go użyje zaraz parametry ci podam

A to wyzywanie to przepraszam ale denerwują mnie ludzie którzy nie potrafią przeczytać ze zrozumeiniem całego postu a piszą odpowiedź bezsensowną na która już udzieliłem odpowiedzi 

Może mi ktoś podać aktualne sterowniki do karty graficzne Nvida Getforce 9100 nie wiem czy dobre zainstalowałem ale jeżeli na początku jest 55 fps + to chyba z kartą  w porządku nie wiem doradźcie xD

Opublikowano
http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-9100m-g-mgpu/specifications

Hmm, ciekawe, masz karte graficzną przeznaczoną dla laptopów w komputerze.

Czego ty oczekujesz od zintegrowanej grafiki ? tak jak ci mówiłem, na tej karcie w Doom'ie 3 ludzie mają max 50 fps...

Nie będzie lepiej.

"a ty oglarnij język bo się zapominasz troszkę" 

Pozdrawiam

Opublikowano

Wiesz co mój kolega ma 3 razy gorszą kartę graficzną ale za to ma zajebsity procek ram itd i jakoś ma 80 fps + a po  drugie fpsy nie tylko wpływają dzięki karcie graficznej lol nawet jakbyś miałkartę za 50 tysięcy a zjebane procek i mało ramu to nawet 10 fpsów nei wyciągniesz ;p

Opublikowano

http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-9100m-g-mgpu/specifications

Hmm, ciekawe, masz karte graficzną przeznaczoną dla laptopów w komputerze.

Czego ty oczekujesz od zintegrowanej grafiki ? tak jak ci mówiłem, na tej karcie w Doom'ie 3 ludzie mają max 50 fps...

Nie będzie lepiej.

"a ty oglarnij język bo się zapominasz troszkę" 

Pozdrawiam

idioto ty sie lepiej zamknij bo to nie jest grafa z laptopa ..

Masz:

Nie mam laptota tylko kompa a ty oglarnij język bo się zapominasz troszkę komputer z tego co wiem nie jest zły tylko karta graficzna dzisiaj było podobnie rano włączyłem było 7 minuta i znów 2 do 5 fpsów naprawdę chce odpowiedzi od kogoś kto się zna ;p

300euro za takie badziewie lol

sprzedawca pewnie tylko czekal az znajdzie sie dzieciaka ktory sie na niczym nie zna 

podaj temperatury na poczatku gry i jak spadna fpsy 

Opublikowano

jak sprawdźić temperatury ;p a po 2 nie jestem dzieckiem po prostu nie posiadam takiej wiedzy jak inni ale wiem jak zrobić coś na kommpie żeby nieczego nie spier.....lić

Opublikowano

już ściągam everesta i powrzucam screeny

Proszę jeżeli coś jeszcze brakuje napiszcie : 

post-551671-0-82813600-1402076327_thumb.jpg

post-551671-0-71493700-1402076336.jpg

post-551671-0-42888100-1402076341.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...