Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z formatowaniem komputera

exe479

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam problem z zformatowaniem laptopa Acer v3-571g, dodatkowo chce dodac ze nie posiadam do niego zadnej plytki.

Gdy wchodzę w Acer Recovery Managment  - > Przywróc do ustawien fabrycznych - > wyskakuje komunikat "Dysku twardego nie skonfigurowano do ustawien fabrycznych".

Probowalem rowniez zrobic kopie zapasowa sterownikow i aplikacji, lecz gdy wchodze ALT+F10 chce przywrocic do ustawien fabrycznych i podlaczam pendrive z kopia to wyskakuje komunikat z "nieprawidlowy nosnik"

Pozdrawiam!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nagraj sobie w programie do obsługi recovery

p.s. z reguły takie programy kasują wszystko na dysku nie umożliwiając zmianę partycji, nie na darmo stworzono je dla uzyszkodników potrafiących tylko kliknąć ANY KEY

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Obraz systemu się głównie robi od razu po kupieniu laptopa, jeśli go nie zrobiłeś, to logiczne, że go nie masz. Teraz pozostaje Ci pobrać ISO systemu z oficjalnych repozytoriów, o ile jeszcze masz naklejkę z kluczem, powinna gdzieś być przyklejona.

Opublikowano

Napisz do acera, poproś o płytkę. Jeżeli nie będą chcieli wysłać, to napisz do microsoftu z prośbą.(powinni za darmo wysłać, tak abyś miał na przyszłość).

ew. możesz, ściągnąć windowsa(ważne aby była ta sama wersja co wcześniej), zainstaluj i aktywuj klucz spod lapka).

Wina zainstaluj z pena(http://www.pendrivelinux.com/) lub cd'ka jak ci wygodniej.

Ostatnio wymieniałem dysk w acerze. To nie powiem miałem troszkę roboty przy samym zainstalowaniu i konfiguracji laptopa. 

Sama instalacja winzgrozy nie była taka trudna(chyba tylko musiałem zmienić ustawienia w biosie dla dysku), co poprawna instalacja sterowników i przywrócenie partycji recovery.

Także miłej zabawy :D

Opublikowano

Teraz pozostaje Ci pobrać ISO systemu z oficjalnych repozytoriów, o ile jeszcze masz naklejkę z kluczem, powinna gdzieś być przyklejona.

Posiadam orginalny system bez naklejki, ale posiadam klucz, niestety przez microsoft pobranie win 8 po wpisaniu klucza wyskakuje komunikat ze ten klucz niewspierany (coś takiego), czytałem o tym i ludzie pisali, że zazwyczaj tak wyskakuje w laptopach. Tak więc nie wiem skąd sciągnać kopie systemu.

Opublikowano

Sprawdź, jaką wersję W8 masz teraz zainstalowaną, a później pobierz system z dowolnego serwisu warezowego (lub torrentów).

Jeżeli twój klucz jest poprawny i pobierzesz tę samą wersję Windowsa, to przy instalacji klucz zostanie przyjęty.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Zadzwoń lepiej do microsoftu i poproś o zaktualizowanie/wymianę klucza.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Sprawdź, jaką wersję W8 masz teraz zainstalowaną, a później pobierz system z dowolnego serwisu warezowego (lub torrentów).

Jeżeli twój klucz jest poprawny i pobierzesz tę samą wersję Windowsa, to przy instalacji klucz zostanie przyjęty.

Posiadam czystą Windows 8 (bez żadnych dopisków), możesz podesłać linka z systemem win 8, bo tak jak pisałem ze strony microsofta przy wpisywaniu klucza coś jest nie tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...