Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z formatowaniem komputera

exe479

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam problem z zformatowaniem laptopa Acer v3-571g, dodatkowo chce dodac ze nie posiadam do niego zadnej plytki.

Gdy wchodzę w Acer Recovery Managment  - > Przywróc do ustawien fabrycznych - > wyskakuje komunikat "Dysku twardego nie skonfigurowano do ustawien fabrycznych".

Probowalem rowniez zrobic kopie zapasowa sterownikow i aplikacji, lecz gdy wchodze ALT+F10 chce przywrocic do ustawien fabrycznych i podlaczam pendrive z kopia to wyskakuje komunikat z "nieprawidlowy nosnik"

Pozdrawiam!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obraz systemu się głównie robi od razu po kupieniu laptopa, jeśli go nie zrobiłeś, to logiczne, że go nie masz. Teraz pozostaje Ci pobrać ISO systemu z oficjalnych repozytoriów, o ile jeszcze masz naklejkę z kluczem, powinna gdzieś być przyklejona.

Opublikowano

Napisz do acera, poproś o płytkę. Jeżeli nie będą chcieli wysłać, to napisz do microsoftu z prośbą.(powinni za darmo wysłać, tak abyś miał na przyszłość).

ew. możesz, ściągnąć windowsa(ważne aby była ta sama wersja co wcześniej), zainstaluj i aktywuj klucz spod lapka).

Wina zainstaluj z pena(http://www.pendrivelinux.com/) lub cd'ka jak ci wygodniej.

Ostatnio wymieniałem dysk w acerze. To nie powiem miałem troszkę roboty przy samym zainstalowaniu i konfiguracji laptopa. 

Sama instalacja winzgrozy nie była taka trudna(chyba tylko musiałem zmienić ustawienia w biosie dla dysku), co poprawna instalacja sterowników i przywrócenie partycji recovery.

Także miłej zabawy :D

Opublikowano

Sprawdź, jaką wersję W8 masz teraz zainstalowaną, a później pobierz system z dowolnego serwisu warezowego (lub torrentów).

Jeżeli twój klucz jest poprawny i pobierzesz tę samą wersję Windowsa, to przy instalacji klucz zostanie przyjęty.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Zadzwoń lepiej do microsoftu i poproś o zaktualizowanie/wymianę klucza.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Teraz pozostaje Ci pobrać ISO systemu z oficjalnych repozytoriów, o ile jeszcze masz naklejkę z kluczem, powinna gdzieś być przyklejona.

Posiadam orginalny system bez naklejki, ale posiadam klucz, niestety przez microsoft pobranie win 8 po wpisaniu klucza wyskakuje komunikat ze ten klucz niewspierany (coś takiego), czytałem o tym i ludzie pisali, że zazwyczaj tak wyskakuje w laptopach. Tak więc nie wiem skąd sciągnać kopie systemu.

Opublikowano

Sprawdź, jaką wersję W8 masz teraz zainstalowaną, a później pobierz system z dowolnego serwisu warezowego (lub torrentów).

Jeżeli twój klucz jest poprawny i pobierzesz tę samą wersję Windowsa, to przy instalacji klucz zostanie przyjęty.

Posiadam czystą Windows 8 (bez żadnych dopisków), możesz podesłać linka z systemem win 8, bo tak jak pisałem ze strony microsofta przy wpisywaniu klucza coś jest nie tak.

Opublikowano

nagraj sobie w programie do obsługi recovery

p.s. z reguły takie programy kasują wszystko na dysku nie umożliwiając zmianę partycji, nie na darmo stworzono je dla uzyszkodników potrafiących tylko kliknąć ANY KEY

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...