Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagujący system (?)

FeBul

Pytanie

Opublikowano

Witam. Otóz mam problem ale nie wiem co dokładnie jest przyczyną. Gdy gram sobie w jakąś bardziej wymagającą grę np. Battlefielda 3 i gra działa cacy. Na wysokich wymaganiach wszystko ładnie ale po czasie dostaje małego laga i od tego momentu gra zaczyna ścinać...a po wyłączeniu gry system też wolniej działa trochę. Restart w sumie pomaga ale jak znowu chcę pograć to problem znowu występuje. Kompa skanowałem i robiłem defragmentacje. Zmniejszenie wymagań gry też nic nie daje, dzieje sie tak samo. Wcześniej nie miałem tego problemu. Dodam, że z 5 dni temu robiłem formata, a wszystkie sterowniki mam raczej aktualne (wątpie, że coś pominąłem). Sprawdzałem temp. procka i karty graficznej. Procka to tak z 60-70 ma, a karta przed graniem do 40 stopni, a po tym lagu jak sprawdzałem to 60 stopni. Podejrzenie znajomego jest takie, że to przez ram. Chyba podałem wszystkie informacje, dodam jeszcze parametry komputera:

Procesor: Intel Core i7-2600 CPU @ 3.40 GHz
RAM: 4GB ( 2x2G DDR3 1333MHz )
Karta graf: AMD Radeon HD 6800 Series

Jeśli Ci w czymś pomogłem, nie bądź żyła i kliknij Lubię to!

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odinstaluj Lollipop.

w własne opcje skanowania wklej

:OTL
O4 - HKU\S-1-5-21-2789918794-562680058-3585317225-1000..\Run: [lollipop_06051304] c:\users\patryk bobowicz\appdata\local\lollipop_06051304\lollipop_06051304.exe (arredondee)
O4 - HKLM..\RunOnce: [daemontoolslite]  File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.

:Commands
[emptytemp]

Wykonaj skrypt, zatwierdź restart, wykonaj nowe logi oraz dostarcz fixlog (utworzy się po restarcie systemu)

Opublikowano

Lolipopa odinstalowałem ale nie rozumiem dalszej części. Gdzie mam to wkleić konkretnie i jak ten skrypt wykonać? Możesz opisać dokładniej ?

Opublikowano

Nowy skan i to co się utworzyło po restarcie. Zrobiłem tak jak napisałeś. Tylko ten prawdopodobnie fixlog zmieniłem z .log na .txt aby móc Ci wysłac bo nie mam uprawnien do wysyłania plików z takim rozszerzeniem.

OTL2.Txt

06052014_160344.txt

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc. Zaraz sprawdzę tylko to potrwa bo będę musiał chwile pograć aby mieć pewność. W razie czego dam edita.

Opublikowano

Odświeżam. Problem występuje nadal. Robiłem skan ramu za pomocą programu MemTest i wykryło 0 błędów. Nie mam osobiście za bardzo pomysłów... Może starsza wersja sterowników do karty graficznej ? Chociaż wątpię.

Opublikowano

Refresh. Próbowałem wymienić paste termoprzewodzącą w karcie graficznej bo stara była już zaschnięta. Jednak to nic nie dało i problem nadal występuje. Co może być przyczyną ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...