Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagujący system (?)

FeBul

Pytanie

Opublikowano

Witam. Otóz mam problem ale nie wiem co dokładnie jest przyczyną. Gdy gram sobie w jakąś bardziej wymagającą grę np. Battlefielda 3 i gra działa cacy. Na wysokich wymaganiach wszystko ładnie ale po czasie dostaje małego laga i od tego momentu gra zaczyna ścinać...a po wyłączeniu gry system też wolniej działa trochę. Restart w sumie pomaga ale jak znowu chcę pograć to problem znowu występuje. Kompa skanowałem i robiłem defragmentacje. Zmniejszenie wymagań gry też nic nie daje, dzieje sie tak samo. Wcześniej nie miałem tego problemu. Dodam, że z 5 dni temu robiłem formata, a wszystkie sterowniki mam raczej aktualne (wątpie, że coś pominąłem). Sprawdzałem temp. procka i karty graficznej. Procka to tak z 60-70 ma, a karta przed graniem do 40 stopni, a po tym lagu jak sprawdzałem to 60 stopni. Podejrzenie znajomego jest takie, że to przez ram. Chyba podałem wszystkie informacje, dodam jeszcze parametry komputera:

Procesor: Intel Core i7-2600 CPU @ 3.40 GHz
RAM: 4GB ( 2x2G DDR3 1333MHz )
Karta graf: AMD Radeon HD 6800 Series

Jeśli Ci w czymś pomogłem, nie bądź żyła i kliknij Lubię to!

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżam. Problem występuje nadal. Robiłem skan ramu za pomocą programu MemTest i wykryło 0 błędów. Nie mam osobiście za bardzo pomysłów... Może starsza wersja sterowników do karty graficznej ? Chociaż wątpię.

Opublikowano

Nowy skan i to co się utworzyło po restarcie. Zrobiłem tak jak napisałeś. Tylko ten prawdopodobnie fixlog zmieniłem z .log na .txt aby móc Ci wysłac bo nie mam uprawnien do wysyłania plików z takim rozszerzeniem.

OTL2.Txt

06052014_160344.txt

Opublikowano

Odinstaluj Lollipop.

w własne opcje skanowania wklej

:OTL
O4 - HKU\S-1-5-21-2789918794-562680058-3585317225-1000..\Run: [lollipop_06051304] c:\users\patryk bobowicz\appdata\local\lollipop_06051304\lollipop_06051304.exe (arredondee)
O4 - HKLM..\RunOnce: [daemontoolslite]  File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.

:Commands
[emptytemp]

Wykonaj skrypt, zatwierdź restart, wykonaj nowe logi oraz dostarcz fixlog (utworzy się po restarcie systemu)

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc. Zaraz sprawdzę tylko to potrwa bo będę musiał chwile pograć aby mieć pewność. W razie czego dam edita.

Opublikowano

Refresh. Próbowałem wymienić paste termoprzewodzącą w karcie graficznej bo stara była już zaschnięta. Jednak to nic nie dało i problem nadal występuje. Co może być przyczyną ?

Opublikowano

Lolipopa odinstalowałem ale nie rozumiem dalszej części. Gdzie mam to wkleić konkretnie i jak ten skrypt wykonać? Możesz opisać dokładniej ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...