Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bad video card drivers!

Programista12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-1179798-0-78271400-1401959425_thumb.png

j.w

przeglądałem wiele forów, niestety nic nie znalazłem ... ;(

sterowniki zaktualizowałem, jave także

lecz minecraft wciąż nie działa 

help :(

[edit] proszę o klikniecie obrazka bo w takiej rozdzielczosci jest rozmazany

pozdrawiam

MPC-Forum-Programista12-Anonymous-18.png

STOP PLAYING WITH YOURSELF!

Potrzebujesz pomocy w programowaniu?! Pisz na PW!

Opublikowano

Jak wyżej pisałem...

Mam zainstalowane najnowsze sterowniki od producenta -,-

Opublikowano

Spróbuj przeinstalować sterowniki, zaktualizować wszystko co możliwe. No i jeszcze jedno. Przeinstaluj Javę (na wszelki wypadek).

Opublikowano

A jaka grafa ?

Działają ci inne gry ?

Może to być skutek jakiegoś uszkodzenia karty skoro sterowniki nie działają

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Prawym na pulpit --> Właściwości --> Ustawienia --> Zaawansowane --> Rozwiązanie sprzętowe --> "Wyłącz wszystkie przyśpieszenia DirectDraw i Direct3D oraz kursora i zaawansowanego rysowania....."

/\

|

|

Jeżeli masz Windows XP :D

Jeżeli nie posiadasz ów Windowsa, to  zainstaluj starsze sterowniki. Minecraft ma to do siebie, że czasami wywala takie błędy choć są najnowsze sterowniki, dlatego trzeba mieć starsze :(

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Prawym na pulpit --> Właściwości --> Ustawienia --> Zaawansowane --> Rozwiązanie sprzętowe --> "Wyłącz wszystkie przyśpieszenia DirectDraw i Direct3D oraz kursora i zaawansowanego rysowania....."

/\

|

|

Jeżeli nie posiadasz ów Windowsa, to  zainstaluj starsze sterowniki. Minecraft ma to do siebie, że czasami wywala takie błędy choć są najnowsze sterowniki, dlatego trzeba mieć starsze :(

Nie rozumiem twojej bezsensownej wypowiedzi w celu pomocy tutaj, gdyż na w/w screenie widnieje na nim wyraźnie, że jest zainstalowany

windows 7 (chyba, że jakiś XP przerobiony wut?), ale kto pomyśli.. taki jak Ty.. mówisz tutaj o XP, a widać wyraźnie, że to 7.

Więc twoja wypowiedź tutaj jest bezsensowna i nie udzielająca żadnej pomocy. ;)

Co do kolegi z problemem, spróbuj starsze zainstalować sterowniki, podaj jaką masz kartę graficzną.

Spróbuj również dopisać ram do swojego profilu w minecraft, najlepiej połowę całości, reinstall

javy, sterowników.. ale najlepiej podaj kartę graficzną -.-

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

/\

|

|

Hmmm.... tylko, że na stronei producenta nie ma starszych sterowników. :(

Nie rozumiem twojej bezsensownej wypowiedzi w celu pomocy tutaj, gdyż na w/w screenie widnieje na nim wyraźnie, że jest zainstalowany

windows 7 (chyba, że jakiś XP przerobiony wut?), ale kto pomyśli.. taki jak Ty.. mówisz tutaj o XP, a widać wyraźnie, że to 7.

Co do kolegi z problemem, spróbuj starsze zainstalować sterowniki, podaj jaką masz kartę graficzną.

Spróbuj również dopisać ram do swojego profilu w minecraft, najlepiej połowę całości, reinstall

Nazwa: Radeon X300/X550/X1050 Series 

Opublikowano

Masz za słabą kartę graficzną bo skoro sterowniki nic nie dają a ja miałem to samo po wymianie karty wszystko jest okej tzn. teraz mam lapka więc śmiga ;p 

oDYVDfv.gif
Opublikowano

przed formatem (wtedy mialem Windows MX (to przerobka XP) wszystko dzialalo. :) 

lecz

po sformatowaniu i zainstalowaniu 7 ultimate

nie działa!

Opublikowano

Gdybyś nie zauważył, to napisałem poradę co autor ma zrobić :D

Poza tym, zawsze znajdzie się osoba, z podobnym problemem. Jeżeli znajdzie ten temat, to nie będzie tworzyć następnego :D

@Autor

A spróbuj zrobić format komputera. Może to zadziała :D

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Wydaje mi się że innej opcji nie ma. Ja też próbowałem wszystkiego, zabawy z OpenGL, reinstalek sterowników, intalowałem wszystkie wersje i nic... Porażka.

4043121350.png

Opublikowano

Spróbuj usunąć folder .minecraft w %appdata% i zainstaluj nowego launchera, powinno pomóc.

Na początek spróbuj Minecraft by Zyczu, a jak dalej nie będzie działać to pokombinuj z KN Launcher.

Też miałem tego typu błędy i usunięcie głównego folderu pomagało.

W ostateczności tylko format.

Opublikowano

Z tego co widzę masz po prostu za słabe sterowniki, a

masz je dlatego, że masz za słabą kartę graficzną.

Kup nową, bo z tym nic ci się nie uda zrobić.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Też tam miałem to poprostu zaktualizowałem sterowniki (Win 7)

Mój komputer > Właściwości > Menadżer urządzeń > Karty Graficzne (wybierasz kartę) > Aktualizuj oprogramowanie sterownika 

Mi to pomogło 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przed formatem kompa (Wtedy miałem XP), Minecraft działał normalnie!!!

nie pojmuje!!! _,_

Niżej wysyłam załącznik z informacją....

I co w takim razie?!

Spróbuję zaktualizowac DirectX .... ale nie wiem czy to coś zmieni :(

post-1179798-0-45210800-1403624048_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...