Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakie typy rozgrywki dodac do publicznego pluginu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@xXYamakasiXx1

@heeenio

Nie, nie porzucam.

Mam już połowe prac za sobą (Powiedzmy [ :)] .

Dla tych, którzy będą próbowali robić jakieś swoje tryby lub coś w tym stylu, będzie API całego pluginu [:)]

@HaxeeN

Co masz na myśli mówiąc o trybie Boss oraz Zombie?

@Temat

Skoro, ktoś "odświeżył" temat to może podalibyście jakieś pomysły, bo dalej sądzę, że tyle co jest to malutko.

//EDIT

Nareszcie dodałem posta do tematu!

Uff!

Dziękuję też moderatorom za zmianę nazwy tematu! <3

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@tomasz331

Będzie on publiczny. Zresztą sugeruje Ci to sama nazwa tematu -.-

Poproszę więcej propozycji!

Jeszcze nic nowego i dobrego nikomu nie zaszkodziło :D

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Dodaj coś w stylu zombie survival aby można było levelować postać i kupować do niej nowe przedmioty a następnie odkrywać poszczególne lokacje.

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSimple16

Ty mówisz o całym serwerze RPG'ie, a nie o trybie do tej minigry xD

@Temat

Proszę o podawanie, następnych pomysłów!

Wolicie uprawnienie (Dla Np.: Vipów), które będą dawały specjalne ułatwienia?

Np.: battleteams.onlyboss <- Jeżeli gracz będzie posiadać uprawnienie, do gdy dołączy do areny, która będzie miała tryb "Kill The Boss" to wtedy ten gracz będzie BOSS'em.

PS: Pierwszą prezentacje dotyczącą minigry, wstawię na Youtube, gdy będę mieć nowy komputer. Nagram, obrobię i wstawię na YouTube. (Oczywiście filmik wstawię tutaj.)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

A co powiesz na noś takiego, że: są dwie drużyny, które dostają taką samą ilość materiałów budowlanych i muszą je wszystkie spożytkować. Po pewnym czasie opada ściana i drużyny zaczynają niszczyć bazę przeciwnika i bronią swojej. Wygrywałaby drużyna, która zachowała więcej bloków bazy po 5 min. .

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMathew♫

Ciekawe, ciekawe, a nawet bardzo.

Czyli warunek wygranej byłby ilością pozostałych bloków w ekwipunku gracza, czy tych które zostały postawione?

Podobne do TheWalls'ów, ale jednak czymś się różnią, bo tutaj nie bije się jak opętani tylko trzeba bronić swojej bazy :)

@Ref?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Każdy, szanujący developer nigdy by nie zrobił tylu różnotematycznych opcji w jednym pluginie. To primo.

Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego

Dalej, ogólnie fajnie by było zobaczyć alternatywę, i w dodatku polską.
Wszystko się okaże, gdy pluginy wejdą. O ile wejdą.
Osobiście jestem ciekaw zombie. Pozdrawiam ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Co sądzisz o takim trybie jak HNS (Hide 'n seek, czyli Chowaj i szukaj, taki ganiany)? Grałeś może w CS'a? Bo na CS'ie tego pełno ;)

Ew. jak nie HNS to może jakieś wyścigi łódek, czy konne? Takie, że jest mapka, np. jak na wyścigach konnych takie zaokrąglone i się odradzają gracze w pewnym miejscu, no i muszą się ścigać na koniach, do tego można by dorzucić tryb obserwatora i Ci obserwatorzy mogli by robić zakłady. To samo w łódkach tylko, że na rzekach/morzach.

@S0L1D3R

#Edit

Jeszcze jak nie te 2 tryby co wyżej wymieniłem to może coś takiego jak tor przeszkód, nie deathrun, ale tor przeszkód, że jest gotowa mapa i nie polega na jak najszybszym przejściu mapy skacząc, tylko przechodząc, wspinając się i wgl. Np. na starcie jest chwila prostej drogi, po chwili wspinaczka, następnie przejście przez jakieś bagno czy coś takiego. Tak jak w tym programie Wipeout co kiedyś leciał ;P

Take it easy my friend

Opublikowano

@ZiomalZfirmyHG

Troszeczkę chaotycznie napisałeś - naprawdę, jednakże zrozumiałem co nieco.

Plugin na wyścigi konne (Czy jakieś tam inne) i resztę pomysłów, które wymieniłeś mógłbym ewentualnie napisać oddzielnie. W tym pluginie nie chce tego dodawać, ponieważ już sama nazwa "BattleTeams" coś powinna mówić..

Każdy, szanujący developer nigdy by nie zrobił tylu różnotematycznych opcji w jednym pluginie. To primo.

Dalej, ogólnie fajnie by było zobaczyć alternatywę, i w dodatku polską.
Wszystko się okaże, gdy pluginy wejdą. O ile wejdą.
Osobiście jestem ciekaw zombie. Pozdrawiam ;)

Nie ty jesteś od oceniania kto co może wstawić do swojego pluginu, a kto nie.

Będę chciał coś wsadzić (Nawet kosmos mogę napisać) to nikt nie może mi tego wytknąć, chyba że będzie źle działać.

Jestem jednak zaskoczony (po przeczytaniu pierwszych dwóch linijek Twojego postu), że oczekujesz na plugin (No może nie do końca na cały, ale zawsze to coś :))

Ale ogólnie jestem zachwycony, że tak wielu osobom podoba się mój pomysł na mini-grę.

Pierwsze wrzucę mój pierwszy publiczny plugin SoloFight, gdyż jest on prawie na ukończeniu (W SF o wiele bliżej są moje pracę do ukończenia niż w tym), a dopiero po wrzuceniu tego pierwszego udostępnię ten.

Niestety, dla wszystkich, którzy oczekują na plugin muszę oznajmić, iż nie dam pobierania całego gotowego pluginu.

Z biegiem czasu będę udostępniać coraz więcej pluginu (Co raz to więcej trybów, czy urozmaiceń).

PS: Pierwsze pojawią się dwa podstawowe tryby: "TDM" oraz "Infection".

PPS: Spróbujcie odkryć do czego służyć będzie plugin SoloFight xD :>

Pozdrawiam i szczerze się cieszę

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Do jakiegoś bractwa/gildii/stowarzyszenia developerów należysz, iż stwierdzasz co wyznacza szanującego się developera? :)

Wszystkie aktualnie dodane pomysły (może oprócz KillTheBoss), które są w pierwszym poście nie różnią się jakoś diametralnie od siebie. Tak więc rdzeń pluginu opierać się będzie na zwykłym TDM'ie, a cała reszta to tylko drobne modyfikacje, które można bez problemu dodać jako oddzielną, ale integralną z rdzeniem część, która będzie wgrana odpowiednio do typu rozgrywki.

A Tobie Soli już mówiłem... porozmawiaj z Noelqiem, to będziesz miał 15 pomysłów na "tryby", a nie czas na mpc marnujesz.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

A więc: Dobre by było JailBreak. Wieźniowie i policjanci. Lub zamiast policjantów można dać coś takiego że serwer będzie pisał żeby np. Podskoczyć, a ten kto nie podskoczy odpada. Takie różne rzeczy można też z tymi policjantami że będą nam coś kazali robić. Freeze tag że będzie dwóch ludzi którzy dotykiem zamrażają. Inni mogą już tych zamrożonych odmrozić xD.. Będzie ustalony czas w którym ci drudzy mają zamrozić wszystkich. A gracze muszą uciekać przez określony czas i odmrażać ludzi aby zdobyć pod koniec więcej punktów. Można też Freeze Tag Ultimate. Że są dwie drużyny Coś w stylu quake 3 arena raligun greeze tag :D Są dwie drużyny i strzelają w siebie z łuków gdy trafi kogoś łuk zostaje on zamrożony. ktoś z naszej drużyny może nas odmrozić. Myślę że te trzy mini-gry są wykonalne ;)

Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...