Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakie typy rozgrywki dodac do publicznego pluginu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Ostatnio wziąłem się za pisanie pluginu o nazwie "BattleTeams", który będzie wprowadzał na serwer rozrywkę w postaci bitew/pojedynków drużynowych z różnymi trybami.

Będzie on udostępniony dla wszystkich (Jak będzie gotowy :D).

Tryby/typy gry, które sam chciałbym dodać:

-Classic/TDM (Team Death Match) - Gdzie dwie drużyny walczą na tak zwane "fragi". Jeżeli drużyna ma przewagę "fragów" (Minimum 15 "fragów" przewagi) to dostają bonusowe przedmioty, a drużyna przegrywająca dostaje bonusy (Szybkości, niewidzialności itd - Bonusy będą losowane między członkami drużyny przegrywającej).

-CTF (Capture The Flag, czyli Walka o flagę.) - typowy tryb. Walka o flagę, gdzie dwie drużyny walczą o dominację nad flagą przeciwnej drużyny.). Drużyna, która ma zabraną flagę dostaje bonus szybkości, a drużyna, która porwała flagę dostaje bonus siły.

- Infection/Zombie (Infekcja/Nieumarli) - gdzie gracze będą dzieleni na "ocalałych" oraz "zombie". Celem zombie jest zjedzenie/zarażenie ocalałego (Czyli inaczej zabić go), a celem ocalałego jest dotarcie do określonego punktu lub jak najdłuższe przetrwanie rundy - Im dłużej przetrwasz, tym większa nagroda.

- Regeneration/Vampir (Regeneracja/Wampir) - Tryb w którym będą trzy drużyny. Szarzy, niebiescy i czerwoni. Szarzy będą wampirami/regenerowanymi, którym będzie się regenerować życie. Ilość szarych/wampirów będzie zależeć od liczebności innych drużyn. Czerwoni i niebiescy, będą walczyć między sobą o srebrne sztylety, którymi można zabić wampira oraz przeciw wampirom (Za pomocą srebrnych sztyletów, inną bronią nie da się zabić Vampirów).

- Claim this land! (Zajmij ten teren!) - Tryb, w którym mapa jest podzielona na kilka regionów (W minigrze). Każda z drużyn ma za zadanie zająć te regiony. Przejmowanie będzie polegać na tym, że w obrębie od jakiegoś punktu (Jeszcze nie wiem co to za punkt xD) będzie się znajdować minimum 3-4 graczy z jednej drużyny i żadnego z przeciwnej to region zostaje przejęty dla drużyny tych pierwszych graczy. Każdy region, to jakiś bonus. (Np.: Region #1 ma bonus prędkości, Region #2 ma bonus niewidzialności itd itp). Jeżeli gracz przebywa na danym terenie otrzymuje ten bonus (A tamten bonus z wcześniejszego regionu znika). Wszystkie bonusy i regiony będzie można ustawić w pliku :)

- Rescue The Hostage (Uratuj zakładnika/ów) - Tryb, w którym są dwie drużyny. Niebiescy - Ratownicy, Czerwoni - Przetrzymujący, Zakładnicy - Wieśniacy. Ratownicy mają za zadanie uwolnić zakładników przeprowadzając ich w bezpieczną strefę. Przetrzymujący muszą za wszelką cenę "chronić" zakładników i nie dopuścić, aby znaleźli się w bezpiecznej strefie. Przetrzymujący po przetrzymywaniu zakładników przez określony czas (Np.: Przez minutę) będą dostawać bonusy za obronę. Ratownicy będą dostawać bonusy tylko wtedy, gdy uda im się przeprowadzić zakładnik przez okreśoną długość (Np.: 20 kratek).

Cały tryb nawiązuje do gry Cs 1.6.

[Pomysł podał heeenio]

- Kill The Boss (Zabij Bossa!) - Tryb, w którym nie ma pvp między graczami. Każdy ma na celu zniszczenie Giganta będącego pośrodku mapy (Czy gdzie tam sobie ustawicie). Co jakiś czas Gigant (Boss) będzie zsyłać na graczy, którzy będą go bili, kary za nieposłuszeństwo. Będzie to od respienia wrogich mobów, przez pierścienie ognia wokół graczy, teleportacje graczy do parkourów, utrudnienia w postaci efektów mikstur (Zatrucia itd), aż do wichury piaskowej (Spadające piaski.). Oczywiście, czas i efekty Bossa, będzie można zmieniać w opcjach.

[Pomysł podał SlimePLXD]

A teraz proszę was o podawanie mi pomysłów na dalsze tryby i skomentowanie trybów, które wyżej wymieniłem!

Nie ukrywam, że chcę ich dużo w pluginie, więc proszę o jak najwięcej i jak najlepsze pomysły!

Autor pomysłu, który wybiorę do pluginu automatycznie dostaje "Lajka" i w pluginie będzie wypisane kto był pomysłodawcą przy każdym starcie gry!

PS: Jestem na razie w fazie tworzenia. Na razie testuję tryb gry "TDM". Później zostaną dodane typy gier.

PPS: Bardzo dziękuję wszystkim, którzy podsunęli mi pomysły na tryby! :)

Pozdrawiam

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

- metim gracze se przeciwko sie rozdzieleni od 250 kratek od metina kto pierwszy zabije metina ten wygrywa

Kto to metin to wielki klejnot ktory ma 500 HP metin co 50 HP daje jakes klopoty

50 spowolnienie (na 5 min wszyscy gracze)

100 oslepienie (wszyscy gracze )

150 nudnosc (7 min wszyscy gracze)

200 /250 poskakuje na 10 kratek w gure (wszyscy gracze)

300 / 350 / 400 oslepienie / nudnosc (wszyscy gracze na 5 min oslepienie 6 min nudnosc

480 wszystkich cofa do poczętku i musze znowu biegnęć

Nic nie mige wymyslec :P

Opublikowano

@Up

Dobry pomysł, pomyślę nad nim :)

@UpUp

Przejmowanie punktów kontrolnych?

Zapomniałem o tym napisać, ale widać, że mamy taki sam tok myślenia i gdybym sam nie wpadł na pomysł na pewno wykorzystałbym Twój pomysł. Like!

@ALL

Jeżeli możecie, oceńcie dany typ/tryb gry. Zmotywuje mnie do tego, by jeszcze bardziej dopracować tryb/typ :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@S0L1D3R

TTT (toss them tnt) :P

Są 2 drużyny każda drużyna ma swoje punkty do utrzymania jeśli gracz z wrogiej drużyny postawi tnt i ono wybuchnie to zniszczy ten punk kontrolny gra polega na podrzuceniu wrogom (im) tnt ang toss them tnt TTT xD

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@Up

To jest praktycznie to samo co ja opisałem w moich pomysłach na tryby.

Chociaż pojedynek na takie armatki byłby dobry :)

(Taka morska bitwa :) )

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Odświeżam!

Podawajcie pomysły!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffek!

Podawajcie, nie mam pomysłów, a chcę żeby plugin był wyśmienity!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffek!

Widzę, że mało osób chce nową/y grę/tryb.

No nic. Jeszcze jeden raz odświeżę, a poproszę o zamknięcie tematu :D

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Odświeżam.

Mam nadzieję, że ktoś da mi ten pomysł na tryb :)

PS: Osoba, której pomysł będę chcieć dodać do pluginu otrzyma Vipa na zawsze na serwerze, który będzie go używać jako pierwszego!

PPS: Nie, to nie jest zachęcenie do pisania pomysłów. Chcesz to napiszesz, nie chcesz to nie napiszesz.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

To może coś na zasadzie Rescue the hostage, czyli że będą 2 drużyny. Zadaniem jednej z nich będzie ochrona np. minecarta który będzie poruszał się po wyznaczonym terenie, a zadaniem drugiej jest zniszczyć ten minecart.  ;) 

11uz5ao.jpg

Opublikowano

@heeenio

No i bardzo dobry pomysł!

Dziękuję Ci z całego serca, ponieważ już nie miałem totalnie pojęcia jakie jeszcze tryby wprowadzić do pluginu.

"Lajk" dla Ciebie i wiedz, że właśnie złapałeś Vipa na moim przyszłym serwerze :)

Aczkolwiek pozwolisz mi, że w głównym temacie zmienię troszeczkę opis :)

@Temat

Poproszę o więcej pomysłów! :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Spawnujesz 2 ender crystale i sa 2 druzyny

Jedna chce zniszczyc krysztal przeciwnika ale musza bronic swojego

Teran by byl modyfikowalny(mozna budowac a na koniec przywraca zapis calej areny)

Opublikowano

@matixd3

Niestety, nie dodam do listy Twojego pomysłu.

Jest to tryb "Zniszcz Monument", który jest już oficjalnie na jednym z serwerów na McLobby.

Nie dodam go, ponieważ jest to praktycznie to samo, nie licząc wzmiance o "Ender Crystal".

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@heeenio

No i bardzo dobry pomysł!

Dziękuję Ci z całego serca, ponieważ już nie miałem totalnie pojęcia jakie jeszcze tryby wprowadzić do pluginu.

"Lajk" dla Ciebie i wiedz, że właśnie złapałeś Vipa na moim przyszłym serwerze :)

Aczkolwiek pozwolisz mi, że w głównym temacie zmienię troszeczkę opis :)

@Temat

Poproszę o więcej pomysłów! :)

Dzięki wielki xD

Nie spodziewałem się tego, że mój pomysł się spodoba. :P 

Po prostu jeszcze czegoś takiego nie widziałem na żadnym serwerze.

11uz5ao.jpg

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAdonisekk

Dziękuję, aczkolwiek Twój post został zgłoszony przeze mnie jako Offtopic.

Nie wprowadza on nic do tematu. Przykro mi :(

@2Up

Nie wiem o co Ci chodzi.

Zgłosiłem Twój temat jako Offtopic.

Nawet nie jest mi przykro :D

@Temat

Chciałbym dodać, że wraz z zwiększaniem się moich umiejętności w pisaniu w Javie tym więcej będę mógł dodać do pluginu.

Wszystko dodawałbym po kolei, zaczynając od 1 trybu.

Jeżeli macie jakieś pomysły, to z przyjemnością je przyjmę - O ile są orginalne, nie opisane "na odwal się" oraz nie są nudne.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Adonisekk

Niestety komentarz/odpowiedź, które nie wprowadzają nic do tematu są karane ostrzeżeniami.

Twój post nic nie wprowadził, więc go musiałem zgłosić.

Przepraszam Cię, ale taki regulamin (Osobiście, nie chce mi się zgłaszać innych, no ale cóż :()

@SlimePLXD

Twój pomysł został dodany do listy!

Dziękuję Ci za pomysł. Zdecydowałem, że jednak go dodam :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Nowicjusz
Opublikowano
CTF (Capture The Flag, czyli Walka o flagę.) 

Wydaje sie ciekawe, z checia zagram w taka minigierke jesli poznam ip ;)

Serwer MC 1.7.2      Sb.IronGame.PL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref

Proszę moderatorów o zamknięcie tematu z powodu braku zainteresowania.

;(

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...