Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [Inne] Skrypt xGuilds

Skrypt xGuilds  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pracować nad skryptem? (Dokończe gdzieś w wakacje)

2. 2. Jak oceniacie skrypt.

• 10/10
    • 9,5/10
    • 9/10
    • 8,5/10
    • 8/10
    • 7,5/10
    • 7/10
    • 6,5/10
    • 6/10
      0
    • 5,5/10
    • 5/10
    • 4,5/10
      0
    • 4/10
      0
    • 3,5/10
      0
    • 3/10
      0
    • 2,5/10
      0
    • 2/10
    • 1,5/10
      0
    • 1/10
      0
    • 0,5/10
    • 0/10
    • Brakuje funkcji więc moja ocena jest niższa...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

304971401990005795879.png

Witam, zacząłem pracę nad skryptem xGuilds, lecz nie mam czasu na jego aktualizację. Oddaję w wasze ręce skrypt na gildie. Jeżeli chcecie, abym go poprawiał itp, zapraszam do ankiety. Skrypt ma dokładnie 1147 linijek.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

944251401990005795879.png

Opinie można składać w ankietach...

Jest to darmowy skrypt, możecie robić z nim co chcecie ;) oczywiście, jeśli chcecie mieć dodatkowe funkcje, które piszę to czekajcie na aktualizacje :)

Oczywiście wymagane pluginy to WildSkript + WorldGuard + Skript.

304891401989717795879.png4 muszę grafikę zmienić ;C

Ogarnięcie kodu, Sojusze ;P

188221401989717795879.png

849301401989717795879.png

219361401990005795879.png

843411401989717795879.png

- Zamiana lidera + dodawanie zastępców - zrobione ;)

- System sprawdzania aktualizacji - zrobione ;)

- Komenda /itemy - zrobione ;)

- Czat gildii - zrobione ;)

- System wojen i sojuszy - sojusze zrobione :D

- Wysyłanie błędów do mnie

- Optymalizacja (u mnie ładuje się ok 2.5 sekundy, no ale... można ogarnąć ;P)

- Masz pomysł? Napisz Post lub w prywatnej wiadomości.

867021401989717795879.png

- Napisać w poście lub w prywatnej wiadomości.

- BRAK :P

805601401989717795879.png

- Czat gildii

- Sojusze

- Komenda /itemy

- Zakładanie gildii

- Zmiana nazwy i tagu gildii

- Zapraszanie do gildii

- Dołączanie do gildii

- Wyrzucanie z gildii

- Płacenie za zakładanie, zapraszanie, i zmienianie nazwy gildii

- Bazy gildii

- Cuboidy gildii

- Wiadomości (da się zmienić w Opcjach)

- Brak obrażeń na członkach gildii (odrzut działa ;3)

- Oglądanie profilu gildii

- Sprawdzanie tagu i nazwy gildii (czy jest wolna)

- System sprawdzania aktualizacji

- System sprawdzania wersji skript

- System sprawdzania, kto jest autorem (Nie, nie robi to dużej różnicy, tylko piszę do konsoli :))

339251401990584795879.png

@Mattu

@Maniec

No tak dziękuję za negatywy *2 na nie + jeden 0/10, drugi 2/10 Nie liczę waszych głosów, gdyż to jest hejt...

Opublikowano

Pierwszy raz widzę taki skrypt z opłaceniem lidera itd. Dla mnie BOOMBA :).

(PRZEPRASZAM ZA POSTA NIE DOCZYTAŁEM ;c.)

#---

#

# Drake MpcForum!

#

#---

Opublikowano

32 blędy przy reloadowaniu skryptu.

Ahh czekaj zapomniałem dać link do wildskript :(

Opublikowano

Jak zrobiłeś ten tekst na gorze skryptu? wiem ze jest jakas strona do tego daj link

Opublikowano

Ahh czekaj zapomniałem dać link do wildskript :(

Tak myślałem, bo zdziwiła mnie linijka "run player command "//pos1" as op"

@top Z tego skryptu może być coś naprawde fajnego, tylko mam błąd podczas zakładania gildi (/zaloz TEST TESTOWICZE) pisze że nie prawidłowy tag, próbowałem inaczej ale też nie działa. usunęłem 3 linijki i jest okey.

Opublikowano

Możesz powiedzieć jakie są tam funkcje ?

Wytłumaczyć całe options?
Dodać /gildia help ?

Dodać broadcast typu:

%player% dołączył do gildi ....   itp?

Opublikowano

Możesz powiedzieć jakie są tam funkcje ?

Wytłumaczyć całe options?

Dodać /gildia help ?

Dodać broadcast typu:

%player% dołączył do gildi ....   itp?

Jeżeli się nie mylę to jest dołączył do gildii. Gildia help - Jak pisałem, jest to darmowy, udostępniony skrypt - róbcie z nim co chcecie. On był pisany na potrzebę serwera, lecz upadł. Nie jest on mi już potrzebny. Oprócz wiadomości w options jest wszystko w języku angielskim - bo w takim łatwiej mi pisać skrypty chcesz zamień sobie na Polski. Pisałem darmowy, udostępniony skrypt - rób co chcesz z nim :).

Co do #Lupo :3

Nie wiem jedynie przez co może nie działać to:

Brak world guard | wildskript

Brak itemów na gildie (config)

Brak uprawnień by budować na tym terenie (teren w strony też w configu :P)

@down

Jak pisałem w ankiecie, dodatkowe funkcje we wakacje, nie mam czasu teraz ;(

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref Skrypt xGuilds - Wydanie Drugie :) Sprawdźcie Funkcje *(jak ktoś jest leniwy to piszę tutaj)* Dodana zamiana lidera i dodawanie zastępców gildii. I nowy design tematu (bardziej ogarnięty). @ 20:28 2014-06-04 Dodany został system sprawdzania wersji :) (system automatycznego aktualizowania nie robię)

Opublikowano

Czekam na więcej, naprawdę świetny skrypt, z chęcią kupiłbym od ciebie plugin/skrypt na gildie ale inny niż ten na mój serwer ;>

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref Wydanie 3! Czat w gildii, 1007 linijek, nowe systemy i komenda /itemy i ogarnięcie kodu...

@Jednak będę pisał teraz, bo widzicie, że coś przez ten czas robiłem (mam czas). Nowe pomysły (sensowne...) pisać na prywatnej wiadomości.

@down śmierci, zabójstwa?

@Downy No tsa... jak nie macie skript na mysql ani tego typu (sqlite) to się nie dziwcie, chodź nie mówię, że jest na 100+ slotów.

Jak chcecie na 100+ to OpenGuilds2047 pobierzcie ;).

Testuję każdą wersję nie może być błędów (jak dane znikają to jak pisałem wcześniej...)

P.S. Jeśli macie te 100+ slotowe serwery, to może bardziej je ogarnijcie, a nie skrypty... Skrypt był pisany na małe serwery (~50) no ale jak myślicie, że to jest skrypt na serwery "skkfa" (3000 slotowe) to spoko.ędzie.

@ Brawo kolejny dzieciak, może powiedz mi, że tworzysz pluginy ;) (Masz zgłoszenie ;**)

Jakoś dzikoysk pisze skrypty (oprócz WildSkript) i go nie hejtujesz. Rozumiem skrypty "NoPlugins" "MaxChat" "Ranking", no ale to co napisałem to nie jest gówno - napisz mi w 1 dzień skrypt na gildie z moimi funkcjami + brak Copy, Paste z innych skryptów...

Opublikowano

Skrypty są strasznie wadliwe, skrypt nie nadaje się raczej na większe serwery.

U mnie się crashował, niekiedy się bugowały cuboidy

Opublikowano

Skrypt na małe serwery jak dałem go na 100 slotówke zaczęły się problemy wywala go i są ogólnie z komendami problemy ,

Czekam na update !

i2p13w.jpg

"Never lose hope"

Opublikowano

mogbys dodac przedluzanie gildi

Opublikowano

Kurwa, tu się nie da nie przeklinać... 1 co jak wbiłem w temat to dalem nie i najniższą ocenę. TAKICH tematów jest miliard.. jeśli pisało by chociaż PLUGIN zamiast "skript" to ok, fajnie ale kolejny SKRIPT... OGAR ludzie!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref Wydanie 4! 1147 linijek, W końcu oczekiwane sojusze...

@Informacje Nie dodam, opłacania gildii, gdyż na prawdę, zbieranie takich informacji (jeszcze z datami) będzie lagowało serwery + już teraz dosyć dużo danych jest o gildiach.

@nie wiem jak zrobić wojen, bo co miało by w nich być? Jak dodatkowe obrażenia to da i obydwóm...

@down No thx, w końcu pozytywny komentarz... Tak nie dodaję powiększ ani /pvp (zabijanie członków? bezsens)

@2Down no sory... Miałem dać execute console command "pex user %player% add WorldGuard.*"?

@3Down Nie ma, gąbka to zabezpieczenie, (środek cuba, ale można go wyłączyć (blok))

Tańsze gildie dla vipów (uprawnienie) dodam jak będę miał czas (teraz o 20:44 nie będę robił...) A o co chodzi z tagami, że nie chodzą?

/gildia pokazuję informację o gildii (jeśli podałeś tag) lub swojej gildii, nie robię spisu komend, gdyż chyba oczywiste jest jakie są komendy?

Opublikowano

Całkiem, całkiem. Nie powiem że to jest "szit", bo nie zawiera 15 linijek.

Dobra robota, mam na dzieje że to jest taki skrypt podobny do serwerów hardcore typu skkf, mchc itp.. Nie żadne komendy /pvp /powieksz itp ..

Opublikowano

Ogólnie to pół kodu zerżnięte od UC2 ale spx, skrypt fajny, rozwijaj go.

Opublikowano

Są jakieś uprawnienia ?. Zakładam gildie i gracz nie może niszczyć gąbkę a obok jego w tym przypadku dirta może.

#---

#

# Drake MpcForum!

#

#---

Opublikowano

Super epicki skrypt dodaj że dla vipa jest taniej za gildie bedzię jeszcze lepszy !!!!

ps tagi nie chodzą :/

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

Nie wiem czy wam to dziala ale mi nie. Otóż gdy pisze /g /gildie to nie pokazuje mi pomocy znaczy wiece spisu komend i tak samo jest z itemami na gildie. Jedyne czego brakuje temu skryptowi jest tansze zakladanie gildi dla ludzi z uprawnieniem np. xguild.vip czy cos w tym stylu  a tak to jest zajebisty skrypt :D

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Juz malo osob uzywa skriptow gildi bo sa na netach autorskie pluginy

polecam ci nauczyc sie pisac pluginwo

Daje Like bo moge 

Minecraft - zarzadzanie-serwerem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...