Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] FyLongju

Przepraszam

FyLongju  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chciał/a byś zagrać ponownie na FyLongju?

• Tak, lecz tylko na odtworzonym w 100% oryginale
      4
    • Tak, z kilkoma nowościami, KILKOMA, bez przasady..
      10
    • Nie
      3
  2. 2. Uważasz że stare FyLongju cieszyłoby się popularnością?

• Oczywiście! Kultowy serwer, perełka wśród chłamu i "przedobrzania" pety, sto setów broni etc..
      11
    • Raczej nie
      6
    • Nie mam zdania
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy z nas chyba pamięta stary FyLongju..
Nie chcielibyście znów zagrać na tym wspaniałym serwerze?
Ile tam grało osób.. Ponad 3k spokojnie, o każdej porze w red lesie prawie że miejsca nie było!
Stary dobry OldSchool!
Cofnąć się o kilka lat, i zagrać na czym stabilnym, przyjemnym, trochę trudniejszym?

Teraz wszędzie pełno chłamu, pety, sto nowych map, nowe metiny, moby.. 
Rzygać chce się tymi nowościami.
A Gdyby tak reaktyować FyLongju?

Zapraszam do Dyskusji!

Opublikowano

Nigdy nie wrocisz do tych czasow, powod jest prosty. Wtedy byla era pierwszych privow , ludzie uciekali z PL na privy bo było łatwiej, cieszyli sie ze moga fms na 9 zrobić z latwoscia czy tam stalke na 9 np. Teraz sie bardzo duzo zmienilo, jest privow od choya ze tak powiem, nigdy nic nie przywroci takiego klimatu co kilka lat w tył. Nawet jezeli ktos zrobi taki priv on nie bedzie taki sam jak kiedys,i na pewno nie bedzie gralo tyle osob co poprzednio.

Opublikowano

Myślę że to całkiem nie głupi pomysł, ponieważ jeśliby się odtworzyło tamten serwer w całośći to zapewniam że graczy byłoby multum.

Dlaczego? Nie wiem jak Ty ale grałem na masie różnych serwerów, 70% klikaczy jak widzi serwer typu "xenox" jakieś pety, broni od zajebania,
bez senswonych zbroi, wszystkiego aż nasrane za dużo to go mdli, i odechciewa się grać. Reaktywacja FyLongju byłaby na zasadzie starego serwera

lecz to oczywiste że dodałoby się kilka uproszczeń, nowych rozwiązań, może jakieś nowe mapki, dungeony.. Żeby się nie nudziło.

To nie byłby serwer Easy, coś bardziej na dłuższą metę. Wiadomo że wszystko idzie do przodu, zmieniają się serwery i wszystko do okoła nich,

masz racje. Lecz obecnie z tych WIELU znajdujących się privów NIE MA powtarzam NIE MA nic jak FyLongju.. Albo są przedobrzone, albo zjebane, zbugowane

brak wykończenia i ładu.. Myślisz że na FyLongju max eq to byłaby Stalka +9? Prosze Cie stary... Poważnie rożmyślam nad reaktywacją tego serwa i jestem przekonany że stałby się równie popularny co GladoR (tam już nikt nie gra) ;)

Opublikowano

Mozliwe, ale mowie Ci ze to nie przejdzie,przykladowo na xeno*ie gra ile z 1.5-2k osob tak ? Ktos zrobil identyczny serwer, z uproszczeniem jakimś i co ? Gralo po 600 osob, mimo ze to był nowiutki serwer z dobra administracja itp, nie wiem jak ten serwer sie nazywa ale chyba nawet padł(nie jestem pewien bo nie mam jak sprawdzic ile graczy online) także lipa.  Tak jak mowilem wtedy to byl praktycznie pierwszy "dobry" priv, dlatego grało na nim multum osob , wziąc mozna tak samo przyklad pandora kilka lat przed, po 3.5k osob online, wracajac ze szkoly godzina 13 nie mozna było sie zalogować bo wszedzie ch były "full" . Teraz owszem gra 1.5k-2k osob lecz ze wzgledu na to ze to stabilny serwer .. nic wiecej poniewaz na dłuższą mete najlepszym privem urozmaiconym z przemyslanym systemem ulepszen jest serwer ktorego pierwszą litera jest V. To serwer gdzie nie ma nudy oraz jest na dluuuuuuuzszą mete, gralem tak poltora roku wiec wiem co mowie. Niestety teraz bym na nim od poczatku nie zagrał.

Opublikowano

Mozliwe, ale mowie Ci ze to nie przejdzie,przykladowo na xeno*ie gra ile z 1.5-2k osob tak ? Ktos zrobil identyczny serwer, z uproszczeniem jakimś i co ? Gralo po 600 osob, mimo ze to był nowiutki serwer z dobra administracja itp, nie wiem jak ten serwer sie nazywa ale chyba nawet padł(nie jestem pewien bo nie mam jak sprawdzic ile graczy online) także lipa.  Tak jak mowilem wtedy to byl praktycznie pierwszy "dobry" priv, dlatego grało na nim multum osob , wziąc mozna tak samo przyklad pandora kilka lat przed, po 3.5k osob online, wracajac ze szkoly godzina 13 nie mozna było sie zalogować bo wszedzie ch były "full" . Teraz owszem gra 1.5k-2k osob lecz ze wzgledu na to ze to stabilny serwer .. nic wiecej poniewaz na dłuższą mete najlepszym privem urozmaiconym z przemyslanym systemem ulepszen jest serwer ktorego pierwszą litera jest V. To serwer gdzie nie ma nudy oraz jest na dluuuuuuuzszą mete, gralem tak poltora roku wiec wiem co mowie. Niestety teraz bym na nim od poczatku nie zagrał.

Ty swoje ja Swoje.. W zaparte brniesz że byłoby to fiasko, ale uwierz mi że naprawdę przemyślany projekt, na podstawie FyLongju ma szanse na więcej niż Ci się wydaje. 

Nie rozumiem argumentowania na podstawie innych serwerów, jak FYLONGJU to zupełnie coś innego! Więc Twoje mniemania są bez sensu.. 

Ciągle mówisz że pierwszy serwer bla bla bla... DOBRA WIEM TO BO TAM GRAŁEM.. Ale nie zrozumiałeś chyba o co tutaj lata, to byłby serwer jak każdy inny, lecz wyjątkowy. Czytaj z zrozumieniem. Pis Joł

Opublikowano

Ty swoje ja Swoje.. W zaparte brniesz że byłoby to fiasko, ale uwierz mi że naprawdę przemyślany projekt, na podstawie FyLongju ma szanse na więcej niż Ci się wydaje. 

Nie rozumiem argumentowania na podstawie innych serwerów, jak FYLONGJU to zupełnie coś innego! Więc Twoje mniemania są bez sensu.. 

Ciągle mówisz że pierwszy serwer bla bla bla... DOBRA WIEM TO BO TAM GRAŁEM.. Ale nie zrozumiałeś chyba o co tutaj lata, to byłby serwer jak każdy inny, lecz wyjątkowy. Czytaj z zrozumieniem. Pis Joł

Czytam, ale nie rozumiem bo piszesz "to bylby serwer jak kazdy inny,lecz wyjatkowy" Wyjatkowy BO ? "zupelnie cos innego" prosze byś mi uzasadnij, bo biorąc pod uwage to ze on kiedys stał i grało na nim bardzo duzo osob to nie oznacza ze jest wyjatkowy czy by był...Ta ERA sie już skonczyła, ale okej kazdy ma inne zdanie i inny tok rozumowania, żeby był wyjatkowy trzeba by poswiecic duzo, co ja mowie, bardzo duzo pracy by jak Ty to nazwales był"wyjatkowy".

Tak z ciekawosci, skoro zacząles juz dyskusje na ten temat, masz jakies info by ktos probował odtworzyc taki projekt lub ktos miał zamiar ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o moje możliwości postawienia owego serwera to są nikłe ponieważ nie dysponuje odpowiednimi środkami ani sprzętem. 
Lecz z znajomymi od dłuższego czasu się zastanawialiśmy nad owym pomysłem, i konsultowaliśmy to z kilkoma chłopakami którzy mogli by spróbować w to wejść. 
Póki co nikt się jeszcze nie zdeklarował "TA STAWIAMY, DO ROBOTY", lecz założyłem ten temat aby pozyskać ludzi dzielących moje zdanie. 
Może ktoś kto będzie stawiał serwer, skusi się na naszą propozycje. Warto spróbować. Co do projektu to już jakąś wizje mamy co do fabuły questów etc..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...