Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z szybkością internetu na komputerze

mataz01

Pytanie

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam problem, mianowicie na laptopie normalnie sciaga mi sie z predkoscia 400-500kb/s a na komputerze 100-250kb/s raczej to nie wina internetu bo wszedzie by byl wolny, w komputerze może jest jakiś ogranicznik wlaczony?Ja sie na tym nie znam, skanowalem combofixem, robilem formata wiec to nie jest wirus, prosze o pomoc.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek napisz dostawcę internetu, prędkość którą powinieneś mieć, wynik na tym komputerze z speedtest.net, wszystkie urządzenia na drodze do komputera i to czy dzieje się tak samo na innych urządzeniach.

Opublikowano

Chodzi o to ze od tygodnia mam predkosc 100-200 kb/s a powinienem miec 400-500 i to nie wina pc bo swiezo po formacie, nie wiem o co kaman.A na innych sprzętach dziala normalnie.nawet jest ponizej 100 czasami.

Albo prościej, na pc internet muli, na laptopie nie, help me.

Opublikowano

Komputer jest podłączony kablem? Najprościej w świecie pierwsza rzecz jaką ja osobiście robie to reset routera.

Laptop jest na wifi? Masz pewność że nikt nie założył Ci QoS'a?

graphic.png
Opublikowano

Ta, kablem, robiłem już wiele rzeczy z ruterem, kablem i tak dalej, leczy czy chodzi ci o wyłączenie i włączenie czy całkowity reset?Laptop na wifi, co to QoS?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...