Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z szybkością internetu na komputerze

mataz01

Pytanie

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam problem, mianowicie na laptopie normalnie sciaga mi sie z predkoscia 400-500kb/s a na komputerze 100-250kb/s raczej to nie wina internetu bo wszedzie by byl wolny, w komputerze może jest jakiś ogranicznik wlaczony?Ja sie na tym nie znam, skanowalem combofixem, robilem formata wiec to nie jest wirus, prosze o pomoc.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o to ze od tygodnia mam predkosc 100-200 kb/s a powinienem miec 400-500 i to nie wina pc bo swiezo po formacie, nie wiem o co kaman.A na innych sprzętach dziala normalnie.nawet jest ponizej 100 czasami.

Albo prościej, na pc internet muli, na laptopie nie, help me.

Opublikowano

Ta, kablem, robiłem już wiele rzeczy z ruterem, kablem i tak dalej, leczy czy chodzi ci o wyłączenie i włączenie czy całkowity reset?Laptop na wifi, co to QoS?

Opublikowano

Komputer jest podłączony kablem? Najprościej w świecie pierwsza rzecz jaką ja osobiście robie to reset routera.

Laptop jest na wifi? Masz pewność że nikt nie założył Ci QoS'a?

graphic.png
Opublikowano

Na początek napisz dostawcę internetu, prędkość którą powinieneś mieć, wynik na tym komputerze z speedtest.net, wszystkie urządzenia na drodze do komputera i to czy dzieje się tak samo na innych urządzeniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...