Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Windows do Minecrafta?

Kopniety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windows 8, ostatnio wyszła aktualizacja, która obniżyła wymagania sprzętowe do win 8 ;)

Co mu po obniżeniu wymagań sprzętowych? xD

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Jak najbardziej siódemka, jeśli chodzi o ósemkę to mogą być problemy. Jeszcze pamiętam nawet jak w ósemce musiałem się użerać z instalacją sterownika do ATI (OpenGL, DirectX) gdyż nie chciała się włączyć gra. W siódemce tego nie ma. A Xpek często potrafi wywalić błąd, jest dosyć stabilny ale ma dużo bugów.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci tylko na minecraft (żadne inne gry) to polecam ubuntu. Na moim starym PC intel core 2 duo 2gb ramu karta jakis radeon x1650 szło 2x więcej fps niż na windows 7. 

Najlepiej jakieś xubuntu (lżejsze środowisko) jeszcze więcej fps wycągniesz. 

Opublikowano

Moim zdaniem win 7 / win 8.1 64bit

Chcesz odpalić Windows 7 w 64 bitowej wersji na 3 GB ram? Pozdro.

Polecam już bardziej win 8.1 gdyż nie laguje tak jak 7. Sam osobiście testowałem i różnica jest ogromna.

.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Windows 8.1 bardzo zabugowany, za to Windows 8 jest najwydajniejszy i wg większości posiadaczy najlepszy... Win 7 mniej wydajny, i wiekszosc osób woli wygląd win8...

Win XP słabo zoptymalizowany, i zdecydowanie mało wygodny... Do 3Gb ramu najlepiej wersje 64bitową systemu.. więc polecam Win8 64bit PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...