Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Windows do Minecrafta?

Kopniety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, prosze o wybór..

Moje parametry:

DYSK: 250 GB

RAM : 3 GB

Karta graficzna: 256 MB RAM (MSI) Zintegrowana

Procesor: Typ procesora DualCore AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz (15 x 200) 2 RDZENIE PO 2 x 3.00

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Jaki PC? Ale najlepiej Win8 64bit, najbardziej zoptymalizowany pod gry, i najlepszy dotychczas windows wg większości UŻYTKWNIKÓW WIN8 - negatywne opinie to w wiekszosci osoby, ktore oczekuja ze od wymiany systemu na pentiumie4 zacznie im chodzic bf4 na ultra, albo osoby ktore nie potrafia zainstalowac systemu, czy nawet go nie maja...

Podaj ilosc ram, procek i karte graficzna, to wtedy lepiej sie dopasuje odpowiedz

@Edit

Wg ilosci ramu zdecydowanie wersja 64bitowa, bo 64bit systemy zyskuja przewage juz przy 1-1,5gb ramu... Teraz dalej - jaki system? Masz slaba GPU, wiec albo wylaczysz wiekszosc grafik w Win8, albo Win XP... Stary, dosc slaby procek, co od razu eliminuje Win7... O Viscie nie ma co myslec, wiec mysle ze najlepiej Win8 + ustawic najslabsze ustawienia graficzne (wylacz win aero czy jak to sie nazywa)

PC slaby, ale do MC spokojnie starczy - ale nie instaluj shaderow i texture packow lepszych niz 32x32 bo pc padnie... i znajdz wersje optifine dostosowana do slabych pc, nie ta ogolna, o ile jeszcze na 1.7.x sa wciaz jest ten podzial wersji, bo taki optifine sluzy zwiekszeniu ilosci klatek, i zmniejsza ilosc pustych klatek, pozostale inaczej dzialaja troche...

Opublikowano

Hmm... a może Linux Ubuntu? :)

Te 2 systemy są raczej przystosowane do pracy z maszyną/VPS.

Opublikowano

Właśnie nie wiem chyba najprawdopodobniej pójde na XP..

Mam teraz 7 na kompie.. ale czuje ze ten komputer umiera.. Nie daje rady po prostu..

CS'a mam do 60 FPS..

A MC do 20-30..

Opublikowano

Po pierwsze jest to jedno, Linux to system, Ubuntu to dystrybucja tego systemu. Po drugie, po do doinstalowaniu środowiska graficznego nic nie stoi na przeszkodzie, aby używać go w komputerze :)

Opublikowano

Właśnie nie wiem chyba najprawdopodobniej pójde na XP..

Mam teraz 7 na kompie.. ale czuje ze ten komputer umiera.. Nie daje rady po prostu..

CS'a mam do 60 FPS..

A MC do 20-30..

Jak nie daje rady to idź na XP, powinno być lepiej.

Jak wolisz zaryzykować to polecam Windows 8 64bit. Sam mam i wszystko śmiga jak najlepiej.

Opublikowano

XP, ale wg. mnie lepiej zainstaluj starszą wersję minecrafta,

kiedyś na alphie minecraft chodził wszystkim, ale teraz stał się wymagającą

grą pokroju BF4.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Panie tożto skandal nie uzywać xp do majkrafta.

Xp albo 7 ale jezeli ci siada komp na 7 to 100% xp xD

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Przy 7 powinno wszystko śmigać, XP jest już stare, więc niw wiem czy opłaca Ci się instalować XP.

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000

Opublikowano

Zainstaluj 7, xp nie jest już wspierane przez MS.

Opublikowano

Ja polecam tylko windows 7 mam go sam i pięknie chodzi minecraft.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Najlepszy byłby Linux, który nie obciążałby tak komputera. Z Windows polecam XP, ale jeżeli boisz się końca wsparcia chyba od 7 lepszy win 8.

Opublikowano

Na takich parametrach polecę ci jedynie XP chyba że lubisz lagozaury no to możesz zaryzykować z Win 7. 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko, byle nie nic starszego od Windows 7. Żaden stary Windows XP, nie pchaj się w taki stary system.

Jeśli jesteś chętny do nauczenia się nowego, dla niektórych lepszego systemu to wybierz którąś z dystrybucji Linuxa, dla poczatkujaczego dobrym wyborem jest łatwa dystrybucja taką jak Ubuntu.

Jeśli wolisz Windowsa, to bierz Windows 8/7.

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

Linux Ubuntu ze środowiskiem graficznym.
Ew. Windows XP tyle że łatek już nie robią ;-(,choć z tej grafiki i tak za dużo nie wyciągniesz.

;-) ;-)

Opublikowano

Linux? Przecież na linuxie java chodzi kilka razy szybciej...

więc np. ubuntu a jeśli koniecznie windows no to 7/8

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...