Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] TibiaMe

azonic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przepraszam że tu pisze ale nie wiedziałem gdzie to napisać mianowicie mam pewien problem z instalacją TibiaME otóż pobieram grę z oficjalnej strony TibiaME.com wybieram na jaki model tel ma być czyli Nokia 500 i wyskakuje mi do pobrania wersja na symbiana i gdy chce zainstalować dzieje się tak :

"ta aplikacja służy tylko do programowania. Kontynuacja instalacji może spowodować poważne problemy z urządzeniem. Kontynuować?"

no to biorę tak i wyskakuje następna informacja

"Aplikacja nie jest kompatybilna z telefonem. Kontynuować mimo to?" <- to mnie dziwi gdyż wybrałem wersje na mój tel więc jak to możliwe ? ale lecimy dalej biorę Tak.

Następnie muszę wybrać język i po wybraniu języka wyskakuje takie coś

"Nie można zainstalować. Ograniczenie przez Certyfikat"

z tego co zobaczyłem w szczegółach Certyfikatu przed instalacja to jest ważny od 14-11-2013 do 30-10-2016

jak to zainstalować ? inna wersja się normalnie zainstalowała lecz nie jest na mój telefon i nie mam klawiatury w niej :) więc odpada

PS. Tele mam nie hackowany i próbowałem zmieniać też datę i nic

Opublikowano

musisz sobie wyrobic certyfikat na swoj symbian poszukaj na telefonicznych forach, to jest raptem wgrac 1 plik cos poklikac i masz, wiem bo sam to robilem.

tak wiem ale próbowałem wszystkich innych metod ale widzę że muszę tak zrobić już czekam na cert ze strony i zobaczymy co będzie 

Może masz datę ustawioną złą, kiedyś też miałem problem z certyfikatami na starym telefonie przez datę.

datę mam zawsze dobrą teraz mam 31.05.2014. W pliku instalacyjnym w szczegółach cert pisze ze jest ważny od 14-11-2013 do 30-10-2016 więc powinno być ok ale nie jest ustawiałem nawet datę 6 miesięcy wstecz i do przodu nawet ustawiłem na 2016 i nic 

Opublikowano

Może spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne.

Aktualizowałem już symbiana z anna do belle , łamałem system , zmieniałem datę , robiłem hard reset i dalej nic przeszukując inne fora dowiedziałem się że "sisx" to plik instalacyjny podpisany a "sis" niepodpisany. Na oficjalnej stronie TibiaME.com jest kilka wersji clienta mnie interesują tylko te na Symbiana i zobaczyłem że są 3 pliki instalacyjne z czego 2 to sisx to ogranicza je certyfikat i jeden sis więc się ucieszyłem że ten będzie ok a tu też błąd lecz inny "Instalacja "Tibiamev219-s60v2.sis" niemożliwa" inne aplikacje sis się normalnie instalują tylko nie to co trzeba :/ wiecie może co z tym błędem zrobić ? wiem że podpisanie własnym certyfikatem by pomogło lecz nie wiem gdzie i jak takowy wyrobic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...