Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czemu Jest whitelista ?

Musieliśmy przeprowadzić parę poprawek na serwerze. Serwer już jest włączony i zapraszamy do gry.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

super dwa fajne ulubione moje mody dodane :) Termal Expans i famGuide dodany :)

Mamy zamiar zmieniać i dodawać jeszcze mody, więc jesteśmy otwarci na propozycje.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Jak bym miał propozycję dodania modu "Ex nihilo" bardzo fajny mod który bardzo dobrze sprawdza się na sky blockach :) 

Opublikowano

Jak bym miał propozycję dodania modu "Ex nihilo" bardzo fajny mod który bardzo dobrze sprawdza się na sky blockach :)

Dosyć mała szansa by dodali, jak już kilka razy byłem na ich skyblocku to za każdym razem grinding surowców jest którego się nie da zautomatyzować ;x

Opublikowano

Znam tego moda, sprawdzę przy następnym update paczki czy w ogóle da się go dodać.

Dosyć mała szansa by dodali, jak już kilka razy byłem na ich skyblocku to za każdym razem grinding surowców jest którego się nie da zautomatyzować ;x

To minecraft, nie real, Tobie się marzy automatyzacja na tiptop :P

Poda ktoś liste modów wszystkich?

Jest zbyt długa :P

post-930338-0-08701000-1403182421.png

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

A serwer roleplay bedzie jeszcze działał ? :P

Nie będzie już serwera roleplay z działkami. Za jakiś czas wystartuje serwer Uniwersytet Magii o którym można poczytać na naszym fb :)

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Np do tego by wysłać Wam lawę kanałami bez konieczności tego byście zapierdzielali z wiaderkiem w godzinach 18-20 ta do nether by mieć garstkę energii :)

Gdybyś poczytał informacje w miejscu gdzie to jest to tego pytania by nie było.

Spawn jest rozbudowany ale warto poświecić 20 minut by zaznajomić się z informacjami i miejscami na głównej mapie bo to duża baza wiedzy potrzebna do startu i pierwszych chwil na serwerze.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

czemu jak biorę skyBlock+Mody i włączam grę to pisze brak odpowiedzi na pasku gry ?

Bo musisz poczekać aż się włączy a nie przedwcześnie wyłączać ;d

Po co w paczce np. thermal expansion, skoro i tak wszystkie itemy z niego są poblokowane ?

Poblokowane by nie dało się zautomatyzować pewnie i ułatwiać sobie życia ;d

Opublikowano

Poblokowane by nie dało się zautomatyzować pewnie i ułatwiać sobie życia ;d

Znajomość modów zerowa :P

Mod jest zbyt "zbugowany" by pewnej grupie osób go udostępnić ale co Wy tam gracze wiecie, lepiej się czepiać i przy okazji udawać alfę i omegę 

Czy na tym serwerze są te mody:

forestry, extra bees, magic bees, computercraft, thermal, redstone in motion

No tak, mody fajne ale nie zauważyłeś, że jesteś w prezentacji skyblocka i wymieniłeś 3 mody które nie miały by sensu na takim serwerze.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Akurat kłóciłbym się co do tych modów forestry, extra bees, magic bees, one są dobre jak na skyblocka, mają duży sens i to nie ja mam znajomość modów zerową, bo wiem że nie idziecie na łatwizne w serwerze i utrudniacie go prawie na maxa by gracze siedzieli jak najdłużej czyli grinding jak już pisałem.

Do tych 3 modów trzeba by było jednak wprowadzić tylko możliwość zdobycia podstawowych pszczół i tych których występują w środowisku naturalnym w ulach, w paczce Agrarian Skies jeśli widziałeś to ogólnie superowo im to wypadło, pszczoły do zdobycia z różnych zadań itp. I jakoś się sprawdzają te mody idealnie które według ciebie nie miały by sensu na skyblocku ...

--------------------

Apropo "zbugowanego" modu chyba sobie kpicie, jakoś nie widziałem by na serwerach z modpakami od FTB (porządne modpacki robią, zero konfliktów ID itp.) jakoś nigdy się jeszcze nie spotkałem by coś z thermala zablokowali jedyne co jest "zbugowane" według was to możliwość zdobywania cobbla, stona w sumie za free za pomocą maszyny Igneous Extruder i Aqueous Acumulator i pewnie inne tego typu rzeczy które ułatwią życie na serwie.

Opublikowano

Akurat kłóciłbym się co do tych modów forestry, extra bees, magic bees, one są dobre jak na skyblocka, mają duży sens i to nie ja mam znajomość modów zerową, bo wiem że nie idziecie na łatwizne w serwerze i utrudniacie go prawie na maxa by gracze siedzieli jak najdłużej czyli grinding jak już pisałem.

Do tych 3 modów trzeba by było jednak wprowadzić tylko możliwość zdobycia podstawowych pszczół i tych których występują w środowisku naturalnym w ulach, w paczce Agrarian Skies jeśli widziałeś to ogólnie superowo im to wypadło, pszczoły do zdobycia z różnych zadań itp. I jakoś się sprawdzają te mody idealnie które według ciebie nie miały by sensu na skyblocku ...

U nas nie miało by to najmniejszego sensu. Na serwerze gracze nie potrafią wycraftować kilofa bo gregtech zmienił receptę, pomimo tego, że mają ową receptę w nei nie potrafią sobie poradzić idąc non stop na łatwiznę i żebrając na chacie.

Dodatkowo są pszczoły których nie weźmiesz z gm'a, można je tylko zdobyć z uli, ograniczało by to niestety zabawę tymi modami.

Death9Angel6 uwierz mi, że nie masz dużej wiedzy, nie znasz się na bugach, na konfliktach gdy łączy się jakieś mody. Chodzisz po serwerach i bawisz się w krytyka. Na razie zrób swój serwer na modach, zrób swoją paczkę później komentuj -dla mnie masz wiedzę zerową. To, że wiesz jak coś craftować to nie jest wiedza z którą możesz do mnie startować w kwestii co jest, czego nie ma na serwerze i dlaczego nie ma wysuwając co i rusz swoje nie trafione tezy :)

No i jeszcze jedna rada, weź tą paczkę i na jej podstawie uruchom serwer dla graczy :) Długo nie postoi.

Jestem wesoły Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...